2020; Bring it on!

2020; Bring it on!

door | Lifestyle

2020 is begonnen! Een nieuw jaar met nieuwe kansen; veel mensen beginnen dit jaar vol enthousiasme, energie en levenslust en met de intentie er een geweldig en onvergetelijk 2020 van te maken. Een nieuw jaar en een nieuw decennium om vol goede moed, hoop en liefde te beginnen.

Zin in 2020

En ook ik heb er zin in! Al heel snel in dit nu nog krakendverse jaartje maken Martin en ik een droom waar, hierover hoor je binnenkort natuurlijk meer van me. Het gevoel van opwinding van weer een droom waarmaken en ‘yessss, we doen het ècht’!’. De weg naar onze droom toe was niet geheel zonder hobbels en zelfs tijdens onze reis door Myanmar werden we nog overvallen door onwelkome, vervelende verrassingen die we ter plekke moesten oplossen, maar onze kracht, flexibiliteit en vooral humor (en ja hoor, ook af en toe een hele dikke middelvinger) hebben ons er ook nu weer doorheen gesleept, waardoor we nu weer volledig kunnen focussen op positiviteit en geluk.

Sterkte en liefde voor iedereen die dat nodig heeft

Dat al dat vrolijke blije geluk niet vanzelfsprekend is, realiseer ik me heel goed. Heel veel mensen ervaren deze, vaak donkere, grauwe en koude tijd in het jaar als een struggle, een worsteling. Het gemis van dierbaren kan enorm zwaar op je drukken en goede voornemens maken in een tijd dat je niet lekker in je vel zit, is niet het allereerste waar je dan zin in en behoefte aan hebt. Helaas is het leven voor niemand alleen maar leuk en moeten we allemaal dealen met verdriet en pijn. Accepteren dat pijn en verdriet bij het leven horen en onlosmakelijk met het leven verbonden zijn, is een eerste stap op weg naar een gelukkiger leven. Alles begint met een eerste stap, zeker als je bedenkt dat één stap per dag er 365 in een jaar zijn en dit verse jaar 2020 zelfs 365,4. Kijk, dat biedt perspectief!

Geen goede voornemens, maar kijken naar je behoeften

In plaats van het maken van goede voornemens, intenties of door te werken met een jaarthema zoals ikzelf (binnenkort meer over mijn jaarthema 2020) kun je je ‘jaardoelen’ ook op een andere manier formuleren. Daarbij kijk je niet naar wat je wilt, maar naar wat je nodig hebt.

Wat heb jij nodig in jouw leven?

Meer zelfvertrouwen, mededogen en zelfcompassie? Of meer zelfvertrouwen? Bijna iedereen heeft behoefte aan minder stress en juist meer positiviteit. Je voelt het echt als je lichaam behoefte heeft aan minder stress, meer lichaamsbeweging en aanpassingen in je leefstijl, waardoor je je energiek en gezonder voelt. Ook rust, ontspanning en slaap staan bij velen op de prioriteitenlijst, net als gezond eten. Op basis van wat jij nu nodig hebt in jouw leven, kun je een plan(netje) maken. Het is nooit te laat en je bent nooit te oud om te stoppen met roken, gezond te gaan eten, meer te bewegen en te genieten van dingen die jij leuk en belangrijk vindt.

Iedere dag is een nieuw begin

Realiseer je dat niet alleen 1 januari, maar iedere dag een nieuw begin is. Kleine of grote veranderingen in je leefstijl doorvoeren in 2020? Zo gaat dat zeker lukken!

* Maak een plan.

* Relativeer.

* Gun jezelf de tijd die je nodig hebt.

* Wees niet te streng voor jezelf; morgen is er weer een nieuwe dag.

* Verwacht geen perfectie van jezelf.

* Omarm je imperfecties; ze zijn onderdeel van jouw authentieke zelf en daar is helemaal niets mis mee.

* Laat het (eind)resultaat los, geniet van je reis.

* Vier je successen.

* Vier je fouten en faalmomenten; hiervan leer je vaak meer dan van je successen, daarom.

* Manifesteer en visualiseer wat je wilt bereiken; zie het voor je, voel, proef, ruik en ervaar het nu al.

* Focus op je doel.

* Maak afspraken met jezelf; zo maak je je doelen minder vrijblijvend. Het is net als met tandenpoetsen of naar je werk gaan, dat doe je ook niet twee weken niet omdat je er geen zin in hebt.

* Begin nu; stel niet uit; er zijn altijd redenen om dingen niet te doen, het juiste moment is nu!

Happy 2020!

Ik wens je een sprankelend, avontuurlijk, gezond en gelukkig 2020 waarin al je dromen mogen uitkomen. 2020; Bring it on! 

Meer persoonlijke blogs

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!