5 Topsalades voor de zomer

5 Topsalades voor de zomer

door | Food, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel

Het is zomer! De tijd van het jaar voor heel veel verschillende lekkere en gezonde salades. Ik heb 5 toppers voor je verzameld!

Mooie zomer!

Het is zomer! De tijd om zorgeloos en schaamteloos te genieten van ijs, zon, strand, barbecue, op blote voeten lopen, zee, teenslipperen, buiten zijn, vakantie en natuurlijk heel veel salades! En ja, ook voor mij is de zomer van 2020 de gekste ooit en anders dan anders. En toch ga ik deze zomer genieten zo veel en zo vaak als ik kan en zoveel mogelijk mooie zomermomenten maken. Juist omdat dit zo’n raar jaar is. Juist omdat ik me daardoor nog meer realiseer hoe broos en mooi het leven is. Ik wens jou en je dierbaren een topzomer, geniet ervan! En o ja, om in een echte zonnige zomerstemming te komen, heb ik vijf topsalades voor de zomer voor  je, eet smakelijk! 

Zoet, fris, zomers en zonder vlees of vis

Salade met paprika, mango, mozzarella en een pepertje

Mijn persoonlijke favoriet van dit moment. Deze salade is hemels. De combinatie van paprika, mango en het pepertje is heerlijk, voegt daar mozzarella aan toe en geroosterde pijnboompitjes en wat veldsla voor de ‘groene’ smaak en je nieuwe favoriete salade is een feit. O ja, hou je niet van rode peper? Dan laat je die gewoon weg.

Zoet, zomers, zacht, met gerookte kip

Salade met mango, gerookte kip en mozzarella

Mijn all time favorite; deze salade maken we al jaren. De combinatie mango, mozzarella en gerookte kip is goddelijk en mango en zomer zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heerlijk als avondmaaltijd op een zwoele zomeravond.

Gouden duo; avocado en zalm

Salade met avocado en gerookte zalm

Een gouden duo; avocado en gerookte zalm. Heerlijk als zomerse lunch buiten in het zonnetje!

Lauwwarm, intens, genieten op een zomeravond

Salade met warme geitenkaas en ontbijtspek

Als het heel warm is, eten wij deze salade ’s avonds als maaltijdsalade. Het zout van het spek met de zoete zomertomaatjes en de zachte geitenkaas, aaaaah, ik kan niet wachten!

Summer vibes, mediterraan, kruidig 

Salade Caprese

Dit is zomer! Ja toch? Heerlijk om een uurtje of 5, met een lekker koud drankje op te warme zomerdagen dat niemand trek heeft om veel te eten. Dan maak je deze salade en prik je een vorkje met je geliefden. Yummie, life is good!

Meer geluk in je leven

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!