7 tips om gezonder te eten

7 tips om gezonder te eten

door | Gezondheid, Voeding

Gezond eten willen we bijna allemaal, Maar hoe doe je dat en waar begin je mee? Ik help je op weg met deze 7 hele praktische tips. 

Gezonder eten

De meeste mensen willen gezonder eten. Maar hoe doe je dat, hoe hou je het vol en vooral waar begin je?

7 tips om gezonder te eten

1. Hou van jezelf
Mensen die veel van zichzelf houden, zorgen beter voor zichzelf, gunnen zichzelf meer en betere dingen, doen meer moeite voor zichzelf en vinden zichzelf belangrijk genoeg om gezond en goed te eten.

2. Maak een eetplanning
Maak een weekmenu of eetplanning waarin je vooraf bepaalt wat je eet. Op basis van je weekplanning doe je boodschappen of bestel online als je dan niet in de verleiding komt ongezonde dingen te kopen.

3. Weet wat je eet
En ja, dat is tegenwoordig een behoorlijk lastige uitdaging. Etiketten lezen is het enige wat je kunt doen om precies te weten wat je eet. Bepaal op basis van de ingrediënten van een product of het voor jou gezond is of niet.

4. Maak tijd
Maak tijd om eten in te kopen en te bereiden. Voeding is de brandstof voor je lichaam en geest, dus hartstikke belangrijk voor je gezondheid, ook op langere termijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Als ‘geen tijd’ jouw motto is, vraag jezelf dan af waarom je wel (teveel) tijd besteedt aan stressen, hollen, haasten, in de file staan, op tochtige treinperrons wachten, ergernis en frustratie en niet aan het maken van gezonde maaltijden voor jezelf? Gun jezelf een gezond en energiek lichaam en dito geest en maak van voeding je prioriteit.

5. Kook zelf
Omdat dat de enige manier is waarop je precies weet wat er in je eten zit. Je partner laten koken kan natuurlijk ook.

6. Eet thuis
Eet thuis, zodat je niet in de verleiding komt lekkere, maar minder geznde dingen te eten. Eet met aandacht, neem je tijd en geniet van je maaltijd.

7. Hanteer het Pareto-principe
Dit houdt in dat 80% van je maaltijden gezond is en dat 20% dat niet hoeft te zijn. Gebruik die 20% voor etentjes buitenshuis, pannenkoeken met stroop of lekker eten met vrienden. Zo hou je gezond eten leuk!

Leer meer over voeding en eet jezelf gezond en gelukkig!

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Sharing is caring!