7 tips om gezonder te eten

7 tips om gezonder te eten

door | Gezondheid, Voeding

Gezond eten willen we bijna allemaal, Maar hoe doe je dat en waar begin je mee? Ik help je op weg met deze 7 hele praktische tips. 

Gezonder eten

De meeste mensen willen gezonder eten. Maar hoe doe je dat, hoe hou je het vol en vooral waar begin je?

7 tips om gezonder te eten

1. Hou van jezelf
Mensen die veel van zichzelf houden, zorgen beter voor zichzelf, gunnen zichzelf meer en betere dingen, doen meer moeite voor zichzelf en vinden zichzelf belangrijk genoeg om gezond en goed te eten.

2. Maak een eetplanning
Maak een weekmenu of eetplanning waarin je vooraf bepaalt wat je eet. Op basis van je weekplanning doe je boodschappen of bestel online als je dan niet in de verleiding komt ongezonde dingen te kopen.

3. Weet wat je eet
En ja, dat is tegenwoordig een behoorlijk lastige uitdaging. Etiketten lezen is het enige wat je kunt doen om precies te weten wat je eet. Bepaal op basis van de ingrediënten van een product of het voor jou gezond is of niet.

4. Maak tijd
Maak tijd om eten in te kopen en te bereiden. Voeding is de brandstof voor je lichaam en geest, dus hartstikke belangrijk voor je gezondheid, ook op langere termijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Als ‘geen tijd’ jouw motto is, vraag jezelf dan af waarom je wel (teveel) tijd besteedt aan stressen, hollen, haasten, in de file staan, op tochtige treinperrons wachten, ergernis en frustratie en niet aan het maken van gezonde maaltijden voor jezelf? Gun jezelf een gezond en energiek lichaam en dito geest en maak van voeding je prioriteit.

5. Kook zelf
Omdat dat de enige manier is waarop je precies weet wat er in je eten zit. Je partner laten koken kan natuurlijk ook.

6. Eet thuis
Eet thuis, zodat je niet in de verleiding komt lekkere, maar minder geznde dingen te eten. Eet met aandacht, neem je tijd en geniet van je maaltijd.

7. Hanteer het Pareto-principe
Dit houdt in dat 80% van je maaltijden gezond is en dat 20% dat niet hoeft te zijn. Gebruik die 20% voor etentjes buitenshuis, pannenkoeken met stroop of lekker eten met vrienden. Zo hou je gezond eten leuk!

Lees meer over voeding en eet jezelf gezond en gelukkig!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!