Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Alles is liefde?

door | nov 10, 2022 | Angst, Liefde, Persoonlijk, Spiritualiteit

Alles is liefde?

Je kent ongetwijfeld de quote ‘alles is liefde’. Maar stel je nou eens voor dat dat helemaal niet waar is?

95% van de mensen

95% van de mensen leeft niet bewust. 95%! Dat is niet veel, dat is idioot veel! Dit heb ik niet zelf bedacht, het is onderzocht en vastgesteld. Door wetenschappers, jawel. Het betekent concreet dat deze mensen op de automatische piloot leven, nauwelijks of niet nadenken over zichzelf, de zin van het leven, hun leven en wat ze willen doen en bereiken in het leven. Het leven overkomt deze mensen, ze denken dat ze er zelf geen invloed op hebben. Ze leven vanuit angst.

95% van de mensen leeft vanuit angst. Het is niet zo dat mensen dat expres doen of zich hiervan bewust zijn. Dat is aan de ene kant superfijn voor ze, want hee wat niet weet, wat niet deert… Maar aan de andere kant, is het rampzalig, omdat ze zelf alles aantrekken wat ze overkomt, jazeker, ook die dingen die wij als negatief en onwenselijk beschouwen en dat blijven ze dus doen…

Zelf nadenken

Het grote probleem voor deze mensen is dat ze supermakkelijk en eenvoudig te manipuleren, indoctrineren en beïnvloeden zijn. Omdat ze bang zijn. Bange, angstige mensen geven supermakkelijk hun macht en inner power weg. Bange mensen doen klakkeloos wat hen wordt opgelegd en opgedragen, ook als dat slecht voor ze is. Het programmeren van bange mensen is supereenvoudig en dat is precies de reden dat wij collectief zo bang mogelijk gemaakt en gehouden worden. Dat is trouwens ook de belangrijkste reden dat ‘nieuws’ altijd negatief is en angst oproept en zelden positief. Ooit is door de eigenaren van grote mediakanalen bepaald dat nieuws altijd negatief moet zijn om mensen bang te kunnen maken. Want waarom zou nieuws niet ook positief kunnen zijn? Wie bepaalt wat nieuws is? Af en toe zien en horen we wel positief nieuws, maar zelden of nooit vanuit de reguliere media. Pappen en bang houden is hun motto. Blijf zelf nadenken is het mijne. En check en double check vooral ook alles wat ik je vertel, doe je eigen onderzoek en vorm op basis daarvan je mening. Neem nooit iets klakkeloos als waarheid aan, zelfs niet wat ik je vertel.

Bewustwording

Op het moment dat je je bewust wordt van het feit dat je gemanipuleerd wordt, ben je al veel minder tot helemaal niet meer manipuleerbaar. Bewustwording is hier dus van groot belang. Het is overigens niet mijn primaire taak of doelstelling om mensen wakker te schudden. Maar om vanuit liefde te kunnen leven, moet je je eerst bewust zijn van het feit dat je angst ervaart, vanuit angst leeft en vanuit tekort nooit en te nimmer liefde, overvloed en geluk kunt en zult aantrekken.

Angst leidt altijd tot meer angst

Angst leidt altijd tot meer angst. Tekort en schaarste zijn altijd het gevolg van angst. Kijk maar om je heen…

Bang voor ziekte? >> Je wordt ziek.
Bang voor geldgebrek? >> De rekeningen stapelen zich razendsnel op door onverwachte gebeurtenissen die veel geld kosten.
Bang voor tegenslag? Je kunt erop wachten…
Bang voor ongeluk? Daar komt het.

Angst is de allerslechtste raadgever ooit en eerlijk is eerlijk, soms ook je redder in nood, maar daarover gaat dit artikel niet. Angstgedachten leiden namelijk tot een lage energiefrequentie, waardoor je je angstig en bang gaat voelen en vervolgens gaat gedragen. Je focust op iets wat je niet wilt en daardoor krijg je meer van wat je niet wilt.

Persoonlijk bizar voorbeeld

En ook mij overkomt het. Ondanks dat ik me hiervan zeer bewust ben, kan ik het niet altijd voorkomen. Ik heb een bizar voorbeeld voor je van mijn reis afgelopen juni in Schotland, waar Martin en ik met Moos de bus een prachtig mooie roadtrip maakten. Vraag me niet waarom, maar op een gegeven moment bedacht ik dat we geen aanrijding of zo moesten krijgen in Schotland, want lastig te repareren en weet ik niet wat. Nooit eerder was ik gefocust op het wel of niet krijgen van een aanrijding, maar in Schotland wel. En dus kregen we een aanrijding… Een touringcarchauffeur die veel te hard reed, raakte de macht over het stuur kwijt en kwam met 120 kilometer per uur op ons afrijden op een eenbaansweg. Martin bleef ijzingwekkend kalm, minderde vaart, maar niet teveel want iets met achteropkomende auto’s, stuurde zover als mogelijk naar de linkerkant van de weg en baaaaaam! Weg was de spiegel aan de bijrijderskant (mijn kant). De buschauffeur reed door… Wij waren intens dankbaar en blij dat we zelf niets hadden en de mensen en auto’s achter ons ook niet (zij minderden vaart doordat ze het ook zagen aankomen) en dat alleen onze bijrijdersspiegel volledig weggeslagen was.

De spiegel kon niet in Schotland gerepareerd worden (mijn gevoel hierover klopte dus), want niet op voorraad en dus reden we de rest van onze reis zonder spiegel. Volgens de hulpdiensten in Nederland geen enkel probleem, in Schotland leidde dit tot gevaarlijke situaties, omdat je daar links rijdt…

Ik realiseerde me direct dat ik dit zelf had aangetrokken met mijn gedachten, gevoel en gedrag (energie). Dat klinkt hard, maar het is echt hoe ik het zelf zie en ervaar. En nee, ik voelde me daarover niet schuldig, het maakte me wel extra alert om mijn angstgedachten (die er overigens gewoon mogen zijn, maar daarover een andere keer meer) niet de overhand te laten krijgen, oftewel er niet op te focussen.

Wat wil je in je leven en wat niet?

Bewustwording en bewustzijn van wat je denkt, voelt en doet is hartstikke belangrijk als je mooie dingen wilt aantrekken. Ziekte, ongeluk, dingen die kapot gaan of vallen, onverwachte rekeningen, alles wat je niet wilt en toch krijgt zijn veroorzaakt door angst. Energie, kracht, geluk, romantische liefde, onverwachte financiële meevallers en alles wat je wilt en ook krijgt zijn veroorzaakt door liefde. Daarom is het ook niet wenselijk continu te focussen op dingen waarmee je het oneens bent, bijvoorbeeld politieke. Je trekt alleen maar meer aan van wat je niet wilt. Dat is confronterend, zeker als je te maken hebt met tegenslag, ziekte en ellende. Voor veel mensen is dit te confronterend. Ik begrijp helemaal als en dat je dit moeilijk te geloven vindt. Probeer het zelf uit en je zult heel snel ervaren dat de Wet van Aantrekking (want dat is dit) echt werkt.

En ja, ook voor mij is het confronterend dat ik zelf een aanrijding heb aangetrokken. Want nee, natuurlijk wilde ik geen aanrijding! Ik wilde geen schade, niet zonder spiegel door Schotland en Engeland rijden en ik wilde ons zeker niet in gevaar brengen. En toch ben ik overtuigd dat ik dit zelf aantrok door mijn energie die hierop gericht was… Dat is niet leuk, maar wel leerzaam.

Of, of en niet en en

De keuze tussen leven vanuit angst of leven vanuit liefde, en ja, het is echt het een óf het ander (en dat terwijl ik een echt en-en-meisje ben en blijf) maak je altijd zelf. Maak je geen keuze, dan is de kans heel groot dat je vanuit angst leeft, omdat ons reptielenbrein nog steeds geprogrammeerd is op angst. Dat is een overblijfsel uit de tijd dat we nog aangevallen konden worden door beren of leeuwen en we moesten vluchten of vechten voor ons leven.

Wat kun je zelf doen?

De allereerste stap om vanuit liefde te gaan leven is kiezen voor bewustzijn. Door te kiezen om te gaan leven vanuit liefde zet je een eerste stap in de goede richting. Door je bewust te worden en zijn van je gedachten stuur je je gevoel waarmee je je gedrag beïnvloedt.

Gedachten >>> Gevoel >> Gedrag.

Je trekt dat aan waarmee je gedachten, gevoel en gedrag het meest in overeenstemming zijn. Dit geldt dus zowel voor positieve als voor negatieve dingen. Je energiefrequentie wordt hoger door positiviteit en lager door negativiteit. Met je energiefrequentie trek je soortgelijke energieën aan in het kwantumveld.

Maak een keuze of laat voor je kiezen

Het is dus absoluut niet zo dat mensen die vanuit angst leven dit graag willen of hiervoor kiezen. Het is onwetendheid en onbewust door het leven gaan. Helaas doet dus 95% van de mensen dit. Helaas, allereerst natuurlijk voor deze mensen zelf. En in de tweede plaats voor de wereld. Moet je je eens indenken wat er gebeurt als 95% van de mensen vanuit liefde leeft en liefdevol, met compassie naar zichzelf en de wereld om zich heen kijkt, denkt, voelt en handelt. In verbondenheid met anderen in plaats van de huidige afgescheidenheid die ons door angst wordt aangeleerd en aangewakkerd en die we zelf toelaten in ons leven.

Alles is liefde!

Wil jij leven vanuit liefde? Begin er vandaag nog mee! Lees mijn blogartikelen, bekijk en beluister mijn video podcasts, laat mij je coachen, lees boeken, ga zelf verder op onderzoek uit en doe wat je moet doen. Want al klinkt 5% van de mensen als heel weinig, het zijn er nog steeds heel veel en het aantal groeit snel. Zodat we snel vanuit wetenschap en bewustzijn met volle overtuiging kunnen zeggen; Alles is liefde!

 

Gratis e-book Leven vanuit liefde

Met dit gratis e-book wil ik je op weg helpen naar een leven vanuit liefde; een leven zonder angst, haat, geweld en ziekmakende stress.

Een leven waarin je voluit kunt en mag zijn wie je werkelijk bent en waarin je in liefde en volledige vrijheid jouw leven mag leven. Stap vandaag nog uit je angst en leef vanuit liefde!