Altijd bezig met eten

Altijd bezig met eten

door | Geluk, Lifestyle, Persoonlijk

Martin en ik zijn altijd bezig met eten. Of reizen. Wij hoeven ons nooit af te vragen waarover we het nu weer eens zullen hebben; we zijn altijd bezig met reizen. En eten.

Zo gaat dat hier

Zegt de een tegen de ander; ‘Wat eten we vanavond?’. ‘Uuuuuh, het wordt echt hoog tijd om weer eens weg te gaan, voel me helemaal niet heppiedepeppie’. ‘Maar we gaan toch in april naar Duitsland?’. ‘Ja duhhhhh, in april pas!’. ‘We eten trouwens, even op mijn lijstje kijken, risotto met champignons’. ‘Heerlijk zeg!’. ‘Wat???’. ‘Nou allebei, Duitsland en risotto en joh voor je het weet is het april’. Gesprekken waar voor anderen waarschijnlijk geen touw aan vast te knopen is en die voor ons heel normaal zijn. Het gaat hier namelijk echt altijd over reizen en eten.

Niet nieuw

Dat is trouwens niet nieuw en ook heeft het weinig te maken met onze websites en blogs. Voordat we blogden, hadden we het ook al altijd over reizen en eten. In dat opzicht is er niet veel veranderd.

Content?

Wat wel veranderd is sinds we bloggen, is het simpele feit dat we content nodig hebben, bijvoorbeeld in de vorm van recepten, gerechten, foto’s en blogonderwerpen. Daardoor stelt de een (meestal ik) regelmatig de vraag aan de ander (Martin dus) ‘Heb jij nog genoeg content?’. Meestal is dat het geval en anders plannen we content-eten in; eten dat (meestal) een van ons gebruikt op zijn of haar website.

Hoe organiseer je dat?

Ik maak wekelijks een weekmenu, dat doe ik overigens al jaren en ook een goede gewoonte hier; we wijken iedere week wel een keer van dat menu af, omdat het leven andere plannen met ons heeft. Of we gewoon geen zin in iets hebben, dat komt ook voor. Het weekmenu dat ik maak is een leidraad voor wat we in een bepaalde week willen koken en eten. Hierin hou ik rekening met drukke en minder drukke avonden, simpelweg omdat het niet handig, praktisch en haalbaar is om een stoofschotel klaar te maken als je laat thuis bent of weer weg moet. Stoofschotels en slow food plan ik doorgaans op zondagen. Door regelmatig content-eten in te plannen, hebben we allebei altijd genoeg content voor onze blogs. Een voorraadje content is heerlijk om te hebben.

Amateurfoto’s

Voor het maken van een receptenblog koken we dus eerst en vervolgens maken we van het resultaat foto’s. Dat deden we altijd gewoon op tafel. Voordat we gaan eten, gaan de lampen op standje allerwitst en kieken maar. Niet heel professioneel, maar ja, we gaan geen eten koken alleen maar voor de foto’s. En het daarna weggooien. Dat past zo ontzettend niet bij ons, dat we dat nooit zullen en vooral willen overwegen. Geen verspilling bij de Toeties! Lekker echt hoor die foto’s, maar toen ik onlangs de foto’s zag bij mijn recept van goulashsoep zonder vlees, moest ik toch wel heel heel heel erg slikken. Wat erg! Die grote rode soeprand op dat bord, oooooh! Ik voelde me toch wel een beetje clown Bassie…

Food fotografie

Martin is al jaren geïnteresseerd in fotograferen en neemt er ook veel meer tijd voor dan ik met mijn klik, klik, klik en klaar-methode. Dus toen Martin voorstelde meer tijd en aandacht te besteden om onze foto’s te professionaliseren, was ik behoudend enthousiast, want gedoe. Toen hij mij vertelde dat we absoluut accessoires nodig hebben in de vorm van servies, werd ik dolenthousiast! Want styling in de vorm van mooie schaaltjes, borden, bekers, bestek (goudkleurig staat op mijn verlanglijst!), tafelkleden (je hebt er echt noooooit genoeg!) en natuurlijk servetten (voor de foto’s zijn linnen en/of katoenen een echte must, hi, hi) is helemaal ik! Professionaliseren? Natuurlijk, doen we! Op de foto hieronder zie je mijn werkplek alias de food fotoplek. De keukenrol links is handig om vette handen snel af te vegen.

Behoorlijk minimalistisch

Nu leven wij behoorlijk minimalistisch, of nee, dat is niet waar. Wij geven ons geld uit aan eten en reizen, goh, dat meen je… En dus niet aan servies, snuisterijen, servetjes en goudkleurig bestek. We kopen zelden dat soort dingen. En onze basishuisraad is voor de meeste mensen dus ook echt basis; zo hebben we geen fatsoenlijke maatbeker (die zet ik gelijk op mijn verlanglijst), geen beslagkom (toch ook wel handig) en geen gieter (daarvoor gebruik ik de onfatsoenlijke maatbeker waar geen maten op staan en die wel reuze handig en fatsoenlijk fungeert als gieter).

Verandering van spijs

Doet eten! En dus kochten we piepschuim, ja echt waar. Het dient als reflectiescherm voor onze foto’s, meer info bij Martin. En twee grote witte platen die we als ondergrond en achterwand kunnen gebruiken. Op mijn werkplek maakte Martin de food-fotoplek. Gelukkig werkte ik daar toch al nooit… En toen kwam het voor mij leuke; schaaltjes en borden uitzoeken (en het goudkleurige bestek staat nog op mijn verlanglijstje). Ik maakte twee planken in een kast leeg (dat is dan weer het grote voordeel van een minimalistisch bestaan) en daarop staat nu mooi, fris serviesgoed te shinen voor onze foto’s. Op de foto links het witte piepschuim-paneel, de witte achtergrond (hier in de breedte neergezet) is hier vermomd met een tafelkleed…

 

En zo waren we ook afgelopen week druk bezig met eten. Want weet je; Martin en ik zijn nu eenmaal altijd bezig met eten!

Honger?

Trek gekregen van dit blog? Zie hier 3 hele fijne en gezellige eetsuggesties! Met foto’s oude stijl, dat dan weer wel. Eet smakelijk!

Lekker eten!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!