Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Altijd streven naar meer maakt ongelukkig

door | dec 14, 2022 | Geluk, Spiritualiteit

Altijd streven naar meer maakt ongelukkig

Vaak wordt gedacht dat je om gelukkig te zijn altijd moet streven naar meer. Dat is misschien wel de allergrootste misvatting ooit. Altijd streven naar meer maakt namelijk niet gelukkig en zelfs ongelukkig!

Ik doe zo mijn best

Dat komt omdat streven vaak betekent dat je moet duwen, pushen, trekken, leuren om te krijgen wat je wilt. ‘Ik doe zoooo mijn best en toch lukt het me niet!’ hoor ik regelmatig in mijn praktijk. Nee natuurlijk, lukt het je niet!

Natuurkunde in een notendop

Ik leg je uit waarom je niet gelukkig en zelfs ongelukkig wordt van altijd streven naar meer. Je zendt altijd, bewust en onbewust, een bepaalde energievibratie uit. Hoe hoger jouw energietrillingsniveau, hoe gelukkiger de emoties die daarbij horen. Bekijk hiervoor ook de emotieladder van Esther & Abraham Hicks. Als jij je goed voelt, heb je een hoger energietrillingsniveau dan wanneer je je slecht voelt. Dat is wat energietrilling doet, da’s niets zweverigs, maar natuurkunde.

Het lukt allemaal niet

Op het moment dat je streeft, ben je, vaak onbewust, aan het forceren. Duwen, trekken, het moet en het zal, schelden als het tegenzit en ja, het zit altijd tegen, je afvragen waarom jij altijd pech hebt en waarom het jou weer niet lukt, zuchtend opnieuw beginnen, je vastbijten, al je spieren aanspannen, hoofdpijn krijgen, letterlijk je kaken op elkaar zetten, jezelf forceren, migraine-aanvallen, je grenzen overschrijden, in huilen uitbarsten, je helemaal kapot moe voelen zijn zomaar wat voorbeelden van dingen die je doet als je forceert. Als het niet van een leien dakje gaat, zeg maar. Als je heel erg je best doet om resultaat te behalen. Dit gedrag is zelden tot nooit succesvol… Het helpt je in ieder geval niet als je je gelukkig wilt voelen.

Tekort en schaarste

Dat komt doordat de energie die je hiermee uitzendt een energie vanuit tekort en schaarste is. Je manifesteert dus vanuit angst, want schaarste en tekort zijn onlosmakelijk verbonden met de emotie angst. Je energietrillngsniveau wordt hierdoor lager en lager en in het grote kwantumveld waar alle energievibraties bij elkaar komen trek jij soortgelijke energie aan; in dit geval dus energie met een lage tot zeer lage frequentie. En dat maakt ongelukkig. Alsof je winkelt op de verkeerde afdeling en dus absoluut niet gaat vinden wat je zoekt. Als je appels wilt kopen moet je nu eenmaal niet in een schoenenwinkel zijn…

Moeiteloosheid, flow & zachtheid

Als je gelukkig wilt zijn, moet je schaarste, tekort en angst achter je laten en manifesteren vanuit liefde. Als jij liefdevol, geduldig en met compassie manifesteert, bereik je een staat van flow, van zijn, een staat waarin je je goed voelt. Je leven voelt goed zoals het is, ongeacht hoe het op dat moment ook is. Dat betekent dus niet dat alles perfect is, integendeel! Het betekent wel dat jij je leven als goed beschouwt. Vanuit een staat van flow, ontstaat moeiteloosheid, mildheid, zachtheid en vrouwelijke energie. Moeiteloosheid leidt tot plezier en gemak, oftewel fun & ease. En dat maakt knettergelukkig, ook en zelfs als je je doel (nog) niet hebt bereikt!

Hou op met je best doen!

Altijd streven naar meer heeft voor mij de negatieve bijklank van schaarste, tekort, pushen, duwen en trekken. Hou op met je best doen! Je hoeft je best helemaal niet te doen. Het Universum werkt vóór jou, niet tegen jou. Het enige dat de Wet van Aantrekking doet, is reageren op jouw dominante vibratie. Niets meer en niets minder.

Wees liefdevol naar jezelf, voel compassie voor jezelf, hou van jezelf en ga weer voelen. Laat je zachte, vrouwelijke kant toe in deze harde, masculiene wereld die niet langer draait om ratio en mannelijke energie. Kom in die eindeloos mooie staat van flow en maak gebruik van je creatiekracht om jouw allermooiste leven vorm te geven in co-creatie met het Universum.

Streven, je uiterste best doen, pushen en duwen maken ongelukkig. Flow, zelfliefde, moeiteloosheid, fun & ease en liefdevolle zachtheid maken gelukkig. Je eigen geluk centraal stellen in jouw leven is niet egoïstisch, maar hartstikke nodig om de wereld mooier te maken. Love & be kind!

Uit je hoofd, in je hart?

Veel vrouwen zijn de connectie met zichzelf verloren, waardoor ze grotendeels of zelfs helemaal drijven op ratio. Wil jij uit je hoofd stappen en vanuit je hart gaan leven? Dan is de Live life & feel VIP-dag echt iets voor jou. Tijdens deze dag ga je de connectie met jezelf herstellen, waardoor je weer gaat voelen en weer op jezelf, je eigen gevoel en je intuitie gaat vertrouwen. Aan het einde van deze superleuke dag kun je zelf weer op ieder gewenst moment bij je eigen gevoel komen. Meld je hier aan voor een match call om te kijken of wij een match zijn en wie weet spreek en zie ik jou snel!

 

Gratis e-book Leven vanuit liefde

Met dit gratis e-book wil ik je op weg helpen naar een leven vanuit liefde; een leven zonder angst, haat, geweld en ziekmakende stress.

Een leven waarin je voluit kunt en mag zijn wie je werkelijk bent en waarin je in liefde en volledige vrijheid jouw leven mag leven. Stap vandaag nog uit je angst en leef vanuit liefde!