Jolandatoet.nl

Aan het einde van de maand kijk ik graag even terug op wat er die maand allemaal gebeurde.

Dankbaarheid voor meer geluk

Ik blik regelmatig even terug op periodes van mijn leven omdat ik me daardoor realiseer hoe mooi mijn leven is. De o-jaaaaa-dat-is-oooook-nog-gebeurd’s borrelen dan massaal op. En dat zorgt voor een intens en oprecht gevoel van dankbaarheid.

En laat dankbaarheid nou zorgen voor meer waardering voor jezelf en je eigen leven, een positievere levenshouding, vergroting van (zelf)liefde en liefde voor het leven, growth mindset die openstaat voor nieuwe ervaringen, mensen en dingen, oftewel meer geluk. En meer geluk is altijd welkom!

Dit gebeurde er allemaal in april 2021

Wat een maand!

Wonen in het bos

We wonen nog steeds in ons huisje in het bos in Drenthe. En ook in april genoten we hier volop! Het wordt vroeger en het blijft langer licht en de vogelkoren zwellen iedere dag verder aan. Je wordt hier echt wakker met het geluid van de vogels en de hele dag door zingen ze uit volle borst. En ik? Zing lekker mee! En wat wonen we hier toch prachtig en lekker landelijk.

Barbecue

We hebben dit jaar al heel vaak gebarbecued. Niet zoals in het verleden met heel veel vlees, maar anders. Dit keer roosterden we garnalen op de barbecue. Verrukkelijk met een knoflook-limoenmayo en Thaise salade met witte kool en spinazie. Mjammie!

Heel veel gezellige nieuwe mensen

Maart was op sociaal vlak een topmaand, april was topperdantopperdetop, eigenlijk over de top dus, ha, haaaa! Nooit eerder ontmoetten we zoveel leuke, nieuwe mensen als afgelopen maand! Echt, bizar! Dat komt enerzijds door project x (hieronder meer) en anderzijds door het feit dat we (Martin ook) heel erg openstaan voor nieuwe mensen. En dat openstaan werkt blijkbaar als een magneet; we ontmoeten niet alleen veel nieuwe mensen, het zijn ook nog eens gelijkgestemden! Feestvreugdeverhogend, omdat je gelijkgestemden gelijk begrijpt en je niets hoeft uit te leggen en zij jou ook niet. Sociaal gezien was april één groot feest!

Project x

Project x is het enorme project waaraan ik een heel groot deel van mijn tijd besteed en waarover ik anoniem i.v.m. privacy schrijf op mijn andere, tweede website en blog. Wil je me ook daar volgen, stuur dan even een e-mail naar leefjejoy@jolandatoet.nl, dan stuur ik je de link. Project x kost heel veel tijd, maar loopt als een trein, knetterleuk dus!

Visite, visite, een huis vol visite

We gingen deze maand eindelijk weer ‘op visite’! En maak je geen zorgen, we hadden geen huis vol visite, hoewel ons kleine huisje wel heel snel vol is, lol. We verkochten ons huisje in het bos aan hele leuke kopers en gingen bij verschillende vrienden op bezoek, heel gezellig om eindelijk weer eens in real live te kunnen bijpraten.

Voor ons was de avondklok hier een heel grote beperkende factor en één keer waren we pas om 21.50 uur thuis, ‘net op tijd’ dus voor de avondklok. Bizar om zo te moeten leven en helemaal niet ‘ons’. Gelukkig is die avondklok nu pleitheintjes en wat mij betreft komt ie ook niet meer terug.

Zie jij trouwens ook dat dat helemaal geen verschil maakt voor het aantal coronadoden? Die Ernst Kuipers heeft dat inmiddels bevestigd. En of er nou angst wordt gezaaid met code zwart, overbelasting van de ic of de verwachting dat er toch geen nieuwe golf aankomt, het maakt allemaal geen bal uit voor de sterftecijfers…

Heb je ook gezien dat Ernst Kuipers vaccineren een ‘ongecontroleerd experiment’ noemt? Een ongecontroleerd experiment betekent concreet juridisch nul verantwoordelijkheid voor de overheid. En weet je, je kunt straks als gevaccineerde de overheid van alles verwijten, maar deze Ernst Kuipers zègt het gewoon. Je bent gewaarschuwd!

Nooit saai

In april werd weer eens extra duidelijk dat mijn leven nooit saai wordt; het was nog drukker dan het hysterisch drukke maart. Zelfs zo druk dat ik half april dacht dat het half maart was… Best erg, omdat wij in april veel verjaardagen hebben die daardoor grotendeels langs me heen gegaan zijn, vergeten dus! Ik had gewoon niet het besef dat het al april was. Vanaf die dag kijk ik iedere dag naar de datum om er zeker van te zijn dat ik me echt realiseer welke dag en datum het is.

Binnenkort echt maar eens een verjaardagskalender maken, ik doe alles nog steeds uit mijn hoofd als een soort breintraining (geen grapje!). Als een soort back-up kan een kalender en agenda best handig zijn. Anyways, mijn leven wordt nooit saai en dat ervaar ik als levensvreugdeverhogend!

Kampeerfeestje

We gingen kamperen met onze Moos de bus en vijf anderen met een tent. En wat was het leuk, gezellig en een echt kampeerfeestje! Binnenkort meer hierover in dit theater.

Twitter sociaal?

Ik ‘ging op’ Twitter om meer gelijkgestemden te ontmoeten. Binnen 18 uur na het aanmaken van mijn account werd ik al ‘beperkt’ door Twitter; ik mocht ‘maar’ 400 mensen per dag volgen van ze. Ik volgde er 43, blijkbaar genoeg reden voor Twitter mij te beperken.

Ik denk zelf dat het komt door mijn blog, jaaaaa! Ik kan namelijk ook niet zonder meer links naar mijn blogs plaatsen; pure censuur dus. En moet je nagaan hoe groot de censuurmaffia is als zelfs iemand als ik met 40 volgens al zo snel gecensureerd wordt? Aan de ene kant te gek voor woorden, aan de andere kant voel ik mij zeer vereerd dat een hughe mediakanaal als Twitter mij ziet als bedreiging! Proud to be a wappie!

Wel echt sociaal

Lijkt Telegram te zijn. Ik heb er pas net een account aangemaakt en ben nog aan het uitvogelen hoe het allemaal precies werkt. Maar het is nu al een verademing tussen alle censuurmedia die bewust oogkleppen ophebben en aansturen op een ‘prikkie, prikkie, prikkie’ ‘halen’ zonder na te denken over je eigen verantwoordelijkheid voor je mentale en fysieke gezondheid… Heb je suggesties voor interessante Telegram-groepen? Laat het me weten!

Moos de bus

Moos de bus gaat vaak mee op onze avonturen door het hele land. In ongeveer 6 dagen tijd (in de weekenden) reden we een slordige 3.300 kilometer (!). Holymanoly en leve Moos de bus! Speciaal voor de fans van onze Moos hieronder een paar heerlijke foto’s voor een impressie van de afgelopen maand. Enjoy the ride!

Vochtige doekjes uit Frankrijk, placemets uit Myanmar, patat uit België, we blijven ‘lekker landelijk’ zoals oudste leasedochter Ayca ons ooit noemde…

Dag april!

Vol dankbaarheid kijk ik terug op een gierend voorbijvliegend, intens en hysterisch druk april 2021. Het was echt een topmaand! Dag april, welkom mei, ik heb werkelijk geen idee of ik er klaar voor ben, maar kom er maar in, we gaan je (be)leven!

 

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Live life!