Jolandatoet.nl

Asperges met ham en ei

door | Recepten

Momenteel zijn asperges, ook wel het ‘witte goud’ genoemd, volop verkrijgbaar, dus sla je slag! Vandaag heb ik het recept van een echte klassieker uit de Nederlandse keuken voor je; asperges met ham en ei. 

Aspergeseizoen geopend

Het aspergeseizoen is geopend! Het aspergeseizoen loopt nog tot 24 juni, dus sla nu je slag en maak lekker veel gerechten met deze gezonde groente. 

Dit recept

In dit recept gebruik ik biologische eieren en ham. Je kunt als je dat lekker vindt gesmolten boter toevoegen. Ik doe dat zelf niet, omdat ik het te veel en te vet vind. Ook voeg ik geen zout toe aan het kookvocht van de asperges. Dit omdat de ham die je gebruikt waarschijnlijk zout genoeg is. Als je de asperges te flauw vindt, kun je altijd aan tafel zout toevoegen.

Ingrediënten voor 2 personen
· Witte asperges, 500 gram ongeschilde.
· Eieren, 2.
· Ham, 100 gram.

Bereiding

1. Schil de asperges met een dunschiller en bewaar de schillen om aspergesoep van te maken.

2. Snijd van de houtachtige onderkant 1 tot 1,5 centimeter af en bewaar voor de soep.

3. Kook de asperges 5 minuten in water.

4. Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten doorgaren met het deksel op de pan.

5. Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt; zacht, half hard of hard.

6. Controleer of de asperges gaar zijn door er met een vork in te prikken.

7. Leg de asperges op een bord of schaal als ze gaar zijn.

8. Pel de eieren, halveer en leg bij de asperges.

9. Scheur de ham in reepjes en leg bij de asperges.

10. Serveer met gebakken of gekookte krielaardappeltjes.

Eet smakelijk!

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Lekker en glutenvrij