Asperges met ham en ei

Asperges met ham en ei

door | Recepten

 

Momenteel zijn asperges, ook wel het ‘witte goud’ genoemd, volop verkrijgbaar, dus sla je slag! Vandaag heb ik het recept van een echte klassieker uit de Nederlandse keuken voor je; asperges met ham en ei. 

Leuke weetjes over asperges

Het aspergeseizoen is geopend! Het aspergeseizoen loopt nog tot 24 juni, dus sla nu je slag en maak lekker veel gerechten met deze gezonde groente. Wil je weten waarom je urine zo raar ruikt na het eten van asperges en welke gezonder zijn, witte of groene? Lees dan mijn blog Voeding uitgelicht; Asperges.

Dit recept

In dit recept gebruik ik biologische eieren en ham. Je kunt als je dat lekker vindt gesmolten boter toevoegen. Ik doe dat zelf niet, omdat ik het te veel en te vet vind. Ook voeg ik geen zout toe aan het kookvocht van de asperges. Dit omdat de ham die je gebruikt waarschijnlijk zout genoeg is. Als je de asperges te flauw vindt, kun je altijd aan tafel zout toevoegen. 

Ingrediënten voor 2 personen

Witte asperges, 500 gram ongeschilde.

Eieren, 2.

Ham, 100 gram. 

 

Zo maak je het

1. Schil de asperges met een dunschiller en bewaar de schillen om aspergesoep van te maken.

2. Snijd van de houtachtige onderkant 1 tot 1,5 centimeter af en bewaar voor de soep.

3. Kook de asperges 5 minuten in water.

4. Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten doorgaren met het deksel op de pan.

5. Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt; zacht, half hard of hard.

6. Controleer of de asperges gaar zijn door er met een vork in te prikken.

7. Leg de asperges op een bord of schaal als ze gaar zijn.

8. Pel de eieren, halveer en leg bij de asperges.

9. Scheur de ham in reepjes en leg bij de asperges.

10. Serveer met gebakken of gekookte krielaardappeltjes.

Eet smakelijk!

Meer lekkere en gezonde recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!