Aspergesoep

Ik ben dol op deze simpele en pure aspergesoep zonder toeters en bellen. Ik gebruik ook de schillen en taaie uiteinden van de asperges om soep mee te maken. Het is echt zonde om die weg te gooien! Deze soep is niet alleen lekker, maar ook gezond voor je nieren, asperges zijn namelijk vochtafdrijvend.

Leuke weetjes over asperges

Het aspergeseizoen is geopend! Het aspergeseizoen loopt nog tot 24 juni, dus sla nu je slag en maak lekker veel gerechten met deze gezonde groente. Wil je weten waarom je urine zo raar ruikt na het eten van asperges en welke gezonder zijn, witte of groene? Lees dan mijn blog Voeding uitgelicht; Asperges.

Ingredi├źnten voor 1 liter soep

Witte asperges, 250 gram ongeschilde.

Groentebouillon, 1 liter.

Ui, 1, gepeld en gesnipperd.

Knoflookteen, 1 in de knoflookpers.

Roomboter, 60 gram.

Glutenvrije bloem, 60 gram.

Bieslook om te garneren.

Verse zwarte peper.

Zo maak je het

1. Schil de asperges met een dunschiller en bewaar de schillen.

2. Snijd van de houtachtige onderkant 1 tot 1,5 centimeter af en bewaar.

3. Kook de asperges met de schillen en de uiteinden 5 minuten in de groentebouillon.

4. Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten doorgaren met het deksel op de pan.

5. Haal de asperges voorzichtig uit de pan en bewaar ze.

6. Zeef de aspergebouillon en gooi de schillen en uiteinden weg.

7. Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem.

8.Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat glazig worden, niet bruin.

9. Voeg de glutenvrije bloem al roerend langzaam toe op laag vuur zodat de bloem kan garen (roux).

10. Schenk de aspergebouillon voorzichtig en langzaam bij de roux en roer goed door.

11. Breng de soep aan de kook.

12. Snijd de asperges in stukjes en voeg toe aan de soep.

13. Laat een paar minuutjes zachtjes koken.

14. Schep in een bord of kom, garneer met bieslook en bestrooi met zwarte peper.

Eet smakelijk!

Meer lekkere en gezonde recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!