Jolandatoet.nl

 

The place to be voor een gelukkig en gezond leven

Aspergesoep

door | Recepten

Ik ben dol op deze simpele en pure aspergesoep zonder toeters en bellen. Ik gebruik ook de schillen en taaie uiteinden van de asperges om soep mee te maken. Het is echt zonde om die weg te gooien! Deze soep is niet alleen lekker, maar ook gezond voor je nieren, asperges zijn namelijk vochtafdrijvend.

Ingrediënten voor 1 liter soep

* Witte asperges, 250 gram ongeschilde, gebruik ook de schillen! Heb je meer schillen? Verwerk ze in deze soep, hoe meer schillen, hoe meer vreugd!

* Groentebouillon, 1 liter.

* Ui, 1, gepeld en gesnipperd.

* Knoflookteen, 1 in de knoflookpers.

* Roomboter, 60 gram.

* Glutenvrije bloem, 60 gram.

* Bieslook om te garneren.

* Verse zwarte peper.

Bereiding

1. Schil de asperges met een dunschiller en bewaar de schillen.

2. Snijd van de houtachtige onderkant 1 tot 1,5 centimeter af en bewaar.

3. Kook de asperges met de schillen en de uiteinden 5 minuten in de groentebouillon.

4. Neem de asperges van het vuur en laat ze 15 minuten doorgaren met het deksel op de pan.

5. Haal de asperges voorzichtig uit de pan en bewaar ze.

6. Zeef de aspergebouillon en gooi de schillen en uiteinden weg.

7. Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem.

8. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en laat glazig worden, niet bruin.

9. Voeg de glutenvrije bloem al roerend langzaam toe op laag vuur zodat de bloem kan garen (roux).

10. Schenk de aspergebouillon voorzichtig en langzaam bij de roux en roer goed door.

11. Breng de soep aan de kook.

12. Snijd de asperges in stukjes en voeg toe aan de soep.

13. Laat een paar minuutjes zachtjes koken.

14. Schep in een bord of kom, garneer met bieslook en bestrooi met zwarte peper.

Ogen dicht en genieten maar… Eet smakelijk!

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Ik ben geluksexpert & content creator. Op jolandatoet.nl schrijf ik over het en mijn leven.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren jouw joy te leven voor een rijk en gezond leven gevuld met liefde, overvloed, energie en geluk. Maak de wereld mooier en begin bij jezelf!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Voeding voor lichaam en geest