Basis voor een gelukkig leven

Basis voor een gelukkig leven

door | Geluk, Leven

De basis voor een gelukkig, energiek en positief leven bestaat uit zelfliefde, zelfvertrouwen en het hebben van een positieve levenshouding. Ben je momenteel minder gelukkig dan je zou willen? Ga dan voor jezelf na of je te weinig of zelfs helemaal niet van jezelf houdt, minder positief of zelfs negatief in het leven staat of te weinig zelfvertrouwen hebt. Is dat inderdaad het geval? Pak dan de oorzaken aan en word (weer) gelukkig met jezelf en je leven.

Het leven is te ingewikkeld

Het leven van veel mensen is veel te ingewikkeld. Veel te moeilijk. Voor een groot deel doen we dat helemaal zelf (mindset), voor een ander deel zijn omgevingsfactoren- en omstandigheden daarop van invloed. Dat veel te ingewikkelde en moeilijke leven levert vooral stress op; negatieve stress welteverstaan. En die negatieve stress, daarvan worden we ongelukkig, opgejaagd, getergd, we krijgen een korte lont, willen mensen op hun neus meppen, staan gierend van de stress in de rij van de supermarkt (de langzaamste, welke anders?), gaan typefouten maken 😉 en we kunnen er helemaal niets aan doen. Denken we.

Het leven is net zo ingewikkeld als je het zelf maakt

En dat denken we niet goed. Nee hoor, onze denkgeest neemt ons vreselijk in de maling en ons immer om aandacht zeurend egootje doet gezellig mee. Want hee, als we nou eens logisch nadenken?  Hou je vast, dan gaan we de logisch-denken-modus in. We veroorzaken het grootste deel van onze stress zelf. Een chemische toestand in ons hoofd zorgt voor die warrige stressbrei in datzelfde hoofd en in ons lichaam. Dit noemen we mindset. Tot zover is het logisch hè? Maar, nou komt ie… Als het logisch is dat we het grootste deel van onze stress zelf veroorzaken, dan is het net zo logisch dat we diezelfde stress zelf kunnen verminderen. Toch? En dan zie je maar dat het leven net zo ingewikkeld is als je het zelf maakt…

Niet goed in je vel

Veel stressproblemen ontstaan doordat mensen niet goed in hun vel zitten. We zijn massaal oververmoeid, overprikkeld, hebben vaak een gebrek aan zelfvertrouwen, vinden de wereld een steeds rottere en onveiliger plek worden en we voelen ons als te vaak uitgewrongen dweilen; leuk jongens, het leven…

Begin bij de basis

De oplossing bestaat. Als je begint bij het begin, de basis, maak je je leven stap voor stap mooier, leuker, energieker, positiever en gelukkiger. De basis voor geluk bestaat uit zelfliefde, zelfvertrouwen en een positieve levenshouding. Als je basis op orde is en je goed in je vel zit en blij bent met jezelf en je leven, kun je verder kijken om de stress in je leven drastisch te verminderen. Maar je begint met het op orde maken van je basis. Als je over een half jaar gaat verhuizen, begin je ook morgen niet met het inpakken van al je kleding en als je zaterdag pannenkoeken wilt bakken, ga je niet op maandag het beslag al klaarmaken. Begin bij het begin, de basis, en ga vandaaruit verder werken aan jezelf.

Basis voor een gelukkig leven

De basis voor een gelukkig, energiek en positief leven bestaat uit zelfliefde, zelfvertrouwen en een positieve levenshouding. Hiervoor heb ik drie effectieve en mooie online cursussen ontwikkeld waarmee je zelf aan de slag gaat:

>> Hou van jezelf.
>> Vergroot je zelfvertrouwen.
>> Leef positief.

Natuurlijk kun je tijdens het volgen van de cursus vragen aan me stellen. Naast deze cursussen heb ik een online inspiratieprogramma voor je gemaakt. Met 30 dagen positieve inspiratie inspireer en motiveer ik jou 30 dagen lang met positieve quotes en levenslessen om je leven in positieve zin op te pimpen. Liever de stress in je leven drastisch verminderen? Dat kan met de online cursus Minder stress in je leven. Succes en heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Je aanmelden?

Ga naar Jolanda Toet Academy, meld je aan en begin vandaag nog!

Meer leuke blogartikelen

Sharing is caring!