Ben jij klaar voor geluk?

Ben jij klaar voor geluk?

door | Geluk, Persoonlijk

Ben jij klaar voor geluk? Echt geluk bedoel ik hè? Puur geluk op alle vlakken van je leven? Ja? Weet je het zeker? Lees dan vooral verder!

Geluk

Is een keuze. Want niet de omstandigheden en wat ons overkomt in ons leven bepalen ons geluk en de mate waarin we geluk ervaren, maar de manier waarop we met die gebeurtenissen omgaan. En geluk, daarmee moet je kunnen omgaan… Niet meer eindeloos klagen en zeuren over alles wat er mis is met de wereld om je heen. Nooit meer de verantwoordelijkheid buiten jezelf leggen en anderen de schuld geven van jouw ellende. Geen aansluiting meer bij groepen mensen die om welke reden dan ook zich verzetten tegen het leven. Geen zorgen over morgen meer, sowieso weinig tot geen zorgen, niet meer ’s nachts wakker liggen en piekeren. En zelfs geen opgejaagd en rusteloos gevoel. Je moet niets meer, voelt je niet langer kapot moe en opgebrand, je energie ligt niet dagelijks in je schoenen en je voelt je niet langer machteloos en onder druk gezet.

Dit soort dingen verdwijnt vanzelf als je je gelukkig voelt met jezelf en je leven. Je hoeft je ego niet langer te voeden met gelijk krijgen, want het maakt helemaal niets meer uit of je wel of geen gelijk krijgt; je bent hoe dan ook gelukkig.

En eerlijk is eerlijk, je moet er wel tegen kunnen om gelukkig te zijn met jezelf en je leven. Ben je er klaar voor? Leuk dat je erbij bent!

Extreem gewelddadige jeugd

Zelf ben ik een uitermate goed voorbeeld van iemand die een intens gelukkig leven leidt. Ondanks mijn jeugd waarin ik zwaar mishandeld werd door mijn moeder. Ik was pas een jaar oud toen ik voor het eerst  bij de dokter zat voor een aantal hechtingen onder mijn oog. Dankzij mijn lieve moedertje, jawel. Iedere dag opnieuw stond ik bloot aan extreem geweld, zowel fysiek als mentaal. Hierdoor ontwikkelde ik een negatieve levenshouding, had snoeiharde kritiek op alles en iedereen, vond mezelf nooit goed genoeg, durfde bijna niet naar buiten, omdat ik mezelf te lelijk en stom vond, ontwikkelde faalangst waardoor ik een veel lagere schoolopleiding deed dan ik aankon, vocht tegen de bierkaai en ik overschreed continu mijn grenzen om mezelf te bewijzen vooral voor moeders goedkeuring en waardering die uiteraard nooit kwamen.

Meer levenservaring

En ik wil hier geen wedstrijdje  ‘wie had het ellendigste leven?’ van maken, maar ook in mijn ervaringenpakket; vijf hartstilstanden  door een levensbedreigende hartafwijking, ik ben bijna verdronken tijdens zwemles, ik ben ongewenst kinderloos, gescheiden van mijn eerste echtgenoot en familieloos doordat ik het contact verbrak met mijn familie. Klinkt niet als het leven van een gelukkig mens toch?

Intens gelukkig

En toch is het helemaal goed gekomen met me; ik ben oprecht en intens gelukkig. Ik ben altijd en overal mezelf, voel me vrij, leef vanuit mijn hart en maak al mijn dromen waar. En nee, dat gaat niet allemaal vanzelf. Daar heb ik heel veel voor gedaan en gelaten. En nog steeds ben ik altijd bezig met me verder ontwikkelen, met lezen, studeren en ook ik laat me coachen. Niet omdat ik niet gelukkig of gelukkig genoeg ben, maar om het beste uit mezelf en mijn leven te halen. Ook zorg ik goed voor mezelf en eet ik gezond, beweeg ik genoeg, zorg ik voor zo min mogelijk negatieve stress en voldoende slaap en voor zoveel mogelijk leuke dingen die me energie geven. En dat allemaal samen zorgt voor heel veel energie, positiviteit en geluk. En dat gun ik jou ook!

Alle vrouwen een gelukkig leven!

In 2017 richtte ik Jolandatoet.nl op en begon ik met counselling en (life)coaching. Ik specialiseerde me in geluk (positieve psychologie) en stress (of eigenlijk het leren omgaan met) en door heel veel studie (gewoon omdat ik het leuk en interessant vind!) ontstond gelukscoaching. Mijn missie; eind 2026 minimaal 10.000 vrouwen te hebben geholpen naar een gelukkiger leven. Als je wilt, ben jij een van die vrouwen!

Gelukscoaching

Omdat ik jou ook je gelukkigste leven ooit gun, bied ik, naast mijn boeken en gratis blogs, gelukscoaching aan. In een traject van 4 sessies van 3 uur intensieve coaching (4 achtereenvolgende weken in Amsterdam of telefonisch) op hoog niveau pakken we die aspecten in jouw leven aan waarin jij verbeterpunten ziet en ervaart. We gaan aan de slag met jouw knelpunten, belemmeringen en ruimen blokkades op die je geluk in de weg staan. In dit toptraject draait alles om jou en het vergroten van jouw geluksgevoel. Het kan hierbij gaan om stressbeheersing, een betere balans tussen werk en privé, meer tijd voor jezelf, maar we kunnen ook uitvogelen waar jouw hart ligt en hoe je je dromen kunt laten uitkomen. It’s all up to you! Oftewel; in dit traject draait alles om jou!

Druk opvoeren

De belangrijkste reden om je door mij te laten coachen is om je (nog) gelukkiger te voelen. Niet omdat je nu niet goed genoeg bent, welnee, je bent prima! Wel om samen met iemand die daar verstand van heeft, te kijken naar hoe je nog meer uit jezelf en je leven kunt halen. Alles verandert in het leven of je het leuk vindt of niet en jij verandert mee, zo simpel is het. De druk op mensen is de laatste jaren enorm toegenomen; iedereen vervult verschillende rollen in het leven. Je bent niet alleen vrouw, maar (vaak) ook partner, (groot)moeder, vriendin, zus, werknemer, werkgever, tante, buurvrouw, collega en vul zelf maar aan. Aan al die rollen zijn mensen verbonden die dingen van je verwachten. Al die verwachtingen zorgen bij veel vrouwen voor gevoelens van stress, druk, niet aan de verwachtingen kunnen of willen (!) voldoen, niet aan zichzelf toekomen, verlies van energie, toename van irritatie, frustratie en boosheid en een gevoel van ‘is dit alles wat er is?’. De druk wordt steeds verder opgevoerd en dat is overduidelijk te zien in grote toename van het aantal mensen met burn-out, overspannenheid, psychische klachten als depressie en lichamelijke klachten. Geloof me, dit soort gevoelens maakt niemand gelukkiger.

Waarom? Daarom!

En ja, er is echt iets te doen tegen die toenemende druk, de stress en het gevoel dat je geleefd wordt en niet leeft. Het ultieme hulpmiddel hierbij is gelukscoaching. Omdat ik samen met jou analyseer waar het wrikt en schuurt in jouw leven en vooral hoe we jouw leefstijl weer passend kunnen maken bij jou en jouw wensen, behoeften, verlangens en dromen, zodat je een leefstjil creëert en houdt die bij jou past. En precies dat zorgt voor meer energie, positiviteit en veel meer geluk in je leven!

Leef vanuit je hart!

Gelukscoaching is maatwerk. Wat de een als stressvol ervaart, vindt de ander saai. Wat de een teveel vindt, vindt de ander te weinig. Daarom is ieder coachingstraject bij mij anders. Ik volg geen ‘standaard’ coachingsplan, maar pas het aan aan jouw specifieke wensen en behoeften. We zoeken samen uit wat je ëcht wilt en hoe we het mooiste uit jou en je leven kunnen halen. Je doet dingen die bij jou passen, die heel dichtbij je staan en verwijdert zaken uit je leven die je teveel energie (en tijd) kosten. Kan dat echt? Ja, dat kan echt! Je leeft vanuit je hart en word wie je ècht bent en dat maakt intens gelukkig!

Resultaat

Na afronding van het coachingstraject voel je je energieker, positiever en gelukkiger. Omdat we echte gedragsverandering realiseren en ik je geen snelle ‘trucjes’ aanleer, is het resultaat blijvend.

Meer info

Vind je hier. Heb je vragen, stuur een e-mail naar info@jolandatoet.nl en laat me weten waarmee ik je kan helpen!

Meld je nu aan!

Wil je je door mij laten coachen? Na je aanmelding neem ik contact met je op en plannen we samen een datum waarop je nieuwe leven begint! Meld je nu aan en maak je leven energieker, positiever en gelukkiger! Wil je eerst met me kennismaken? Stuur een e-mail en ik neem contact met je op voor een telefonische afspraak. Leuk? Leuk, ik zie en spreek je snel!

Artikelen voor rmeer geluk

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!