Jolandatoet.nl

Bewijzen dat de overheid geen bal geeft om jouw gezondheid

door | Gezondheid, Politiek

Wat zouden we het graag willen; een overheid die echt begaan is met ons en onze gezondheid. In dit blog bewijs ik het tegendeel…

 

Keiharde bewijzen

Ik merk dat veel mensen denken dat het allemaal wel meevalt hier in Nederland. In China en Noord-Korea worden mensenrechten geschonden, in Nederland niet. We geloven dat de overheid nooit dingen zou doen om ons en onze gezondheid te schaden. Dingen die onze gezondheid wel schaden, gebeuren hier ècht niet. Helaassss… In dit blog kom ik met keiharde bewijzen die je heel eenvoudig zelf kunt natrekken dat de overheid geen bal geeft om jouw en mijn gezondheid.

Waarschuwing vooraf

Dit blog kan schokkende feiten bevatten.

Rouw als psychiatrische aandoening

Rouw is een psychiatrische aandoening. Sorry? Dacht ik toen ik dit las in mijn studieboek over counseling bij depressie en rouw. Sorry, rouw een psychiatrische aandoening? Wat de fok???

Hoe groot de invloed van grote bedrijven in de tech-, chemische-, farmaceutische-, voedingsmiddelen- en weetikwatvoornogmeervoorellende-industrie in Nederland is, bewijst dit in mijn ogen echt bizarre voorbeeld van hoe de overheid omgaat met onze gezondheid. En even voor de duidelijkheid; ik persoonlijk zie rouw absoluut niet als psychiatrische stoornis, maar als normale en natuurlijke menselijke reactie op en emotie bij verlies van een dierbare.

Ik heb onderstaande letterlijk voor je overgenomen uit mijn studieboek, zodat hierover geen verwarring of verschil van perceptie kan ontstaan.

In de DSM-5 wordt rouwen opeens gezien als een abnormale reactie als dit proces tot korte tijd na de dood van een geliefde aanhoudt.

Daarin wordt gesteld dat wanneer gevoelens van diep verdriet en verlies, slapeloosheid, huilen, moeite met concentreren en vermoeidheid en het hebben van geen eetlust langer dan twee weken na de dood van een geliefde aanhouden, de rouwende persoon kan worden gediagnosticeerd als depressief.

Volgens de DSM-5 heeft deze persoon dan geen normale verdrietreactie meer. Rouw is dan een psychiatrische aandoening geworden die behandeld moet worden met bijvoorbeeld antidepressiva.

De DSM-5 waarover hier gesproken wordt, is het diagnostisch en statistisch handboek van psychiatrische aandoeningen. Het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (je weet wel, dat ministerie van vice-president Hugo de Jonge dat bij steeds meer discutabele praktijken betrokken (b)lijkt te zijn) bepaalt dat deze DSM-5 door zorgverleners gebruikt moet worden als uitgangspunt bij de beoordeling of er sprake is van een psychische stoornis.

Waar het hier werkelijk om gaat is dat na slechts 2 weken (!) rouw na verlies van een dierbare een arts op basis van de DSM-5 de conclusie psychiatrische stoornis mag trekken en antidepressiva mag voorschrijven.

Antidepressiva in plaats van rouwverwerking dus. De mens verdoven zodat hij of zij niet hoeft te (door)voelen en ervaren. En dat terwijl dat nou net zo belangrijk is bij rouw en voor rouwverwerking meestal minimaal een jaar nodig is.

Het gevaar dat hierin schuilt is dat studenten van allerlei studierichtingen dergelijke info komende jaren normaal gaan vinden en als norm gaan zien.

Het doel hiervan is natuurlijk niet onze (geestelijke en lichamelijke) gezondheid bevorderen, maar afhankelijk maken van medicatie om zoveel mogelijk geld te verdienen over de rug van de rouwende mens. En dat met uitdrukkelijke toestemming en goedkeuring van onze overheid. 

Laat je nooit en te nimmer wijsmaken dat rouwen maar twee weken ‘mag’ duren en wat hierin normaal is. Iedereen doorloopt zijn of haar eigen rouwproces en tijd die dit duurt. Laat je nooit in het hokje ‘psychiatrische stoornis duwen als je rouwt, maar neem de tijd die jij nodig hebt.

Antidepressiva om je rouwproces te verkorten terwijl je middenin een heel natuurlijk en logisch rouwproces zit, is echt onvoorstelbaar schadelijk voor je gezondheid! Met dank aan onze overheid…

Pesticiden op groente en fruit

De afgelopen jaren worden steeds vaker pesticidecocktails aangetroffen op groente en fruit. Een pesticidecocktail bestaat uit verschillende soorten pesticiden. Pesticiden zijn bedoeld om giftig te zijn want dodelijk voor insecten en onkruiden. Daarmee vernietigen ze niet alleen een groot deel van de natuur, maar ook onze gezondheid.

Nederland speelt een belangrijke rol in de EU daar waar het gaat om het tegenhouden van verboden op landbouwgif. Nederland is voorstander van het gebruik van zeer omstreden soorten pesticiden en houdt ook onderzoek hierover tegen in de EU. De omstreden soorten pesticiden laten vooral gevaar zien voor ongeboren en jonge kinderen. Wetenschappers en artsen leggen al jaren verbanden tussen pesticiden en bijvoorbeeld parkinson, alzheimer, kanker, autisme, immuniteitsaandoeningen, vruchtbaarheidsproblemen, hormoonverstoringen, luchtwegaandoeningen, lager iq en obesitas. Meer onderzoek is nodig en dat onderzoek wordt tegengehouden door de Nederlandse overheid vanwege ‘bezettingstekorten’ oftewel personeelstekorten, wat natuurlijk hele dikke, vette bullshit is.

Ook worden overtredingen geconstateerd van het gebruik van verboden pesticiden. Bedrijven als Bayer (binnenkort meer hierover), BASF en Syngenta (een voormalig deel van Astra Zeneca maakt hiervan deel uit en waar o waar, kennen we Astra Zeneca toch ook alweer van?), produceren en exporteren pesticiden die verboden zijn in de EU. Residuen van deze schadelijke pesticiden komen via import letterlijk op ons eigen bordje terecht. Hierop wordt in Nederland niet gehandhaafd, oftewel overtreders van de wet worden niet bestraft en kunnen doorgaan met deze illegale praktijken. Nederland wordt hiervoor regelmatig op de vingers getikt door de EU, maar heeft daaraan geen boodschap. Onze overheid ziet dergelijke pesticiden als ‘niet schadelijk’ maar weigert deze verder te laten onderzoeken. En echt jongens, dit is een beerput van ellende, corruptie en werkelijk alles in deze wereld draait om geld en macht. Op Foodwatch vind je meer info en je kunt hier een petitie tekenen tegen de illegale productie en export van verboden pesticiden.

Onze overheid blijft deze door de EU verboden middelen bestempelen als niet schadelijk en veilig. Dat betekent niet dat ze gezond of goed voor je zijn. De gevolgen worden steeds duidelijker en zichtbaarder en de gevolgen van het gebruik van pesticiden voor het dierenleven zijn desastreus; denk aan de bij als bedreigde diersoort, aan al die insecten en aan de weidevogels om maar een paar voorbeeldjes te noemen. Pesticiden zijn niet alleen mensonvriendelijk, maar ook dier- en milieu-onvriendelijk en allesverwoestend. De overheid blijft hardnekkig ontkennen. 

Realiseer je dat je residuen van pesticiden niet kunt afwassen. Hoe goed je ook boent, gif in je appel was je er niet af en snijd je er niet uit. Wees je ervan bewust dat de overheid bepaalde termen gebruikt om te suggereren dat iets gezond is door woorden als veilig en niet schadelijk te gebruiken. De juridische betekenis van veilig is dat je er niet onmiddellijk dood aan gaat, dus hoe veilig is dat voor jouw gezondheid? Het gaat nooit om veiligheid op termijn… Pesticiden niet schadelijk en veilig voor je gezondheid? No way, trap er niet in!

Vaccinatieplicht

We kunnen er op dit moment vanuit gaan dat er een (verkapte) vaccinatieplicht tegen covid-19 komt. Waarom een vaccinatie tegen dit virus gezond voor je zou zijn, heb ik nergens kunnen vinden.

Mocht je denken dat je veilig en onschendbaar bent door je te laten vaccineren tegen covid-19, mis poes! Een vaccinatieplicht geeft jou geen garantie dat mensen non-cov (covidvrij) zijn. Dus ‘veilig’ een vliegtuig instappen, concerten of theatervoorstellingen bezoeken, naar een voetbalwedstrijd gaan of gezellig met een grote groep mensen eten met de zekerheid dat je niet besmet kunt raken met welk virus dan ook,  lukt absoluut niet door een vaccinatieplicht.

Vergeet daarbij ook niet dat als we straks weer gezellig samenkomen, er allerlei nieuwe virussen zullen opduiken en doldraaien, simpelweg omdat we dan opeens weer vaak en veel dichtbij elkaar in de buurt komen. Dan gebeurt precies dat wat er feitelijk ieder jaar gebeurde; we steken elkaar massaal aan met o.a. influenzavirussen waaraan ons lichaam in de meeste gevallen prima zelf weerstand kan bieden. Je herkent het vast en zeker als je (klein)kinderen hebt die elkaar steeds opnieuw aansteken als ze ook maar een paar dagen op school zijn. Precies dat gebeurt bij volwassenen ook en dat is niet gek, raar of eng, dat is wat virussen en bacteriën doen.

Waarschijnlijk en puur afgaande op de piet-paniek-angstcultuur waarin we momenteel leven, gaat het de overheid zeker lukken ons opnieuw langdurig achter slot en grendel op te bergen in onze eigen huizen. Vaccineren met bijbehorende dwangmatige plicht is ook hierom zeker geen oplossing! 

Je zou je dus kunnen afvragen waarom onze overheid het zo ontzettend belangrijk vindt dat jij gevaccineerd bent. Niet vanwege jouw gezondheid, dat is hiermee duidelijk, hoop ik. Het enige dat jouw gezondheid echt beschermt tegen welk virus dan ook, is ervoor zorgen dat je alleen in contact komt met mensen die gegarandeerd virusvrij zijn. En dat zijn zeker niet de gevaccineerden…

Het overheidsmotief is ongetwijfeld geld en macht. Hoe niet virusbestendig de vaccinatieplicht is, gaan we vanzelf ervaren en zien. En dan maar zien of degenen die niet gevaccineerd zijn de schuld gaan krijgen. O nee, de grote schuldige is natuurlijk de oostkolderse, halleluhjaanse of kyrieeleise variant, ondanks dat die in landen als China, Thailand en Singapore geen rol van betekenis speelt. Vaccinatieplicht voor jouw gezondheid? Ammehoelala!

Jeej Jolanda, ik ben geschokt…

Dat begrijp ik en ook ik val nog regelmatig van mijn tak van pure verontwaardiging als ik nieuwe dingen ontdek. Ik kan me heel goed voorstellen dat je je echt besodemieterd voelt door de achterbaksheid van een overheid die pretendeert het allemaal zo goed te doen voor jouw bestwil en goede gezondheid.

Doel van dit blog

En precies om die reden zoek ik dit soort dingen graag voor je uit en deel ik ze op mijn blog. Om jou te informeren dat het er echt zo aan toe gaat in een zogenaamd beschaafd land als Nederland. Het wat niet weet, wat niet deert-principe moet echt pleitheintjes, zodat jij zelf de best bij jou passende keuzes kunt maken voor wat goed en gezond is voor jou. Zodat we samen met elkaar kunnen gaan voor een gezond en gelukkig leven en een dito toekomst.

Hoe bescherm je jezelf tegen dubbele agenda’s van de overheid?

Blijf zelf nadenken! Check, double check en driedouble check! En jazeker, dat geldt ook voor mijn artikelen. Volg je gevoel, luister naar je intuïtie, lees, informeer jezelf, vraag jezelf hoe logisch een verhaal is, stel vragen en het allerbelangrijkst blijf zelf nadenken! Blijf trouwens niet hangen in gezeur en gezever van negativiteitbrengers en azijnzeikers, maar focus op positiviteit. Laat je nooit in de put praten, maar doe je voordeel met uitingen om je leven beter te maken. Laten we samen de wereld mooier en gezonder maken!

Meer lezen?