Jolandatoet.nl

Bloemkool met ham en kaas uit de oven

door | Recepten

Wij vinden deze bloemkool zo lekker (echt te lekker!) dat wij samen een hele bloemkool opeten. En dan kies ik echt de allergrootste die ik kan vinden. Je bent gewaarschuwd!

Ingrediënten

·  Bloemkool, schoongemaakt en in roosjes gesneden.
·  Ham, soort en hoeveelheid die je zelf lekker vindt.
·  Kaas, geraspte, een boerenbelegen is verrukkelijk.
·  Parmezaanse kaas, stukje, geraspt.
·  Creme fraîche, 200 gram (bekertje).
·  Verse zwarte peper.

Bereiding
·  Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
·  Kook de bloemkoolroosjes in ongeveer 15 minuten beetgaar.
·  Giet de bloemkoolroosjes na het koken af en schep in een ovenschaal.
·  Snijd de ham in reepjes en verdeel over de bloemkool.
·  Schep de creme fraîche en geraspte parmezaanse kaas door het bloemkoolmengsel.
·  Bestrooi royaal met geraspte kaas.
·  Zet in de oven en gratineer in ongeveer 15 minuten.
·  Bestrooi met verse zwarte peper.

Serveer met gebakken aardappeltjes, hoewel ik deze bloemkool zelf graag eet zonder iets erbij.  Eet smakelijk!

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Categorieen

Meer lezen?