Bonensalade met feta

Bonensalade met feta

door | Recepten

Dit is een leukerd jongens! Deze salade staat binnen tien minuten (!) op tafel, kun je naar wens en smaak mixen en matchen en is ideaal voor onverwachte gebeurtenissen en mee-eters, want altijd in huis.

Altijd in huis; diepvriesgroenten

Ik heb altijd diepvriesgroenten in mijn vriezer. Om heel snel een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten, voor onverwachte gasten en gebeurtenissen (veel later thuis dan gepland, geen zin om uitgebreid te koken, geen tijd, you name it). Diepvriesgroenten hoef je niet te koken, maar te blancheren en dat hoeft maar een paar minuutjes.

Blanceren; fluitje van een cent

Blancheren van bonen in een salade als deze gaat zo:

1. Breng water aan de kook.

2. Doe de bevroren bonen in een zeef en dompel onder in het kokende water. In de meeste gevallen hoef je de groente niet eerst te laten ontdooien, kijk even op de verpakking van jouw groenten.

3. Laat de groente ongeveer 6 minuten koken (in de zeef).

4. Spoel de groente voorzichtig af onder de koude kraan. Hierdoor stopt het kookproces.

5. Je groente is klaar om verder te verwerken.

En echt waar, moeilijker dan dit wordt het niet. 

Hoeveelheden

Deze salade is ideaal om te mixen en matchen. Gebruik diepvriesgroenten die je in huis hebt. De hoeveelheden pas je aan aan het aantal personen en het doel; eet je de bonensalade als bijgerecht of hoofdgerecht?

Varieer

Voeg verse of gedroogde kruiden toe, experimtenteer met andere kaassoorten, ook lekker met pijnboompitjes of pompoenpitten, probeer zongedroogde tomaatjes, kortom; experimenteer lekker met ingrediënten. Zelf varieer ik ook volop met deze bonensalade; daarom laat ik je in dit blog foto’s zien van twee verschillende varianten op deze salade.

Ingrediënten

Ui, 1.

Knoflook, 1 teen.

Sperziebonen, sugarsnaps, peulen, doperwten, haricot verts, tuinerwtjes, snijbonen, tuinbonen uit de diepvries,
een combinatie naar keuze.

Feta, de lekkerste die je je kunt permitteren.

Bakolijfolie.

Olijfolie extra vergine voor over je salade.

Oregano.

Zwarte peper.

Zo maak je het

1. Verhit een scheutje bakolijfolie in een pan en fruit de ui glazig (niet bruin laten worden).

2. Voeg een teentje geperste knoflook toe en bak even mee.

3. Breng water aan de kook in een pan waarin je zeef (met groente) past.

4. Doe je diepvriesbonen in een zeef.

5. Laat de zeef rustig in het kokende water zakken en blancheer. Meestal is tussen de vier en acht minuten blancheren genoeg.

6. Spoel de bonen af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen.

7. Doe de bonen in een schaal.

8. Verkruimel de feta boven je salade of leg plakken feta op je salade.

9. Begiet met olijfolie.

10. Bestrooi met oregano en zwarte peper. 

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!