Chinese kool met garnalen

Chinese kool met garnalen

door | Recepten

Deze Chinese kool met garnalen staat al jaren bij ons op het eetprogramma. Het is een supergezonde maaltijd, maar voor ons minimaal net zo belangrijk; het is superlekker! Mocht je niet weten wat je met Chinese kool moet doen, maak dit recept en je weet het voor altijd. Eet smakelijk!

 

 Ook lekker als lunch

Als ik Chinese kool overheb, eet ik deze vaak als lunch. Ik maak een soort lauwwarme salade van de Chinese kool met garnalen. Als avondeten eten we deze Chinese kool met garnalen meestal met basmatirijst, maar als lunch laat ik de rijst weg. Een echt lekkere, supergezonde en voedzame lunch.  

Je hebt nodig (hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen)

* Chinese kool.

* Garnalen, middelgrote uit de diepvries is prima, wel laten ontdooien.

* Knoflook, flinke teen of tenen, schoongemaakt.

* Sambal (glutenvrij).

* Ketjap manis, de zoete (glutenvrij).

* Bakolijfolie.

* Basmatirijst, variatietip; zwarte rijst.

 

Supersnel klaar

* Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

* Verhit een scheutje bakolijfolie in een koekenpan of wok en voeg de ontdooide garnalen toe.

* Pers knoflook uit en voeg toe.

* Voeg een scheutje ketjap manis en sambal naar smaak toe.

* Snij de Chinese kool in heel fijne reepjes en voeg toe aan de garnalen.

* Bak kort mee, het is de bedoeling dat de Chinese kool lekker knapperig blijft.

* Roer goed door en voeg een snufje kaneel, kurkuma en het geroosterde komijnzaad toe.

* Schep op een bord en serveer met basmati- of zwarte rijst.

En genieten maar, eet smakelijk! 

Zo lekker kan groente zijn

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!