Jolandatoet.nl

Counsellor & Lifecoach
 

 

Lifecoaching

Wil jij persoonlijke begeleiding bij vraagstukken over je leven? Dan kun je je telefonisch door mij laten coachen.

Je kunt bij mij terecht voor:


Lifecoaching

Balans, werk, privé, levensinvulling, zinvol maken van je leven, waarom ben ik niet gelukkig?, ontdekken wat je wilt, orde in de chaos.

Stresscounselling
Stressreductie bij disbalans, alledaagse stress, stress door trauma, stress door veranderende omstandigheden (werkloosheid, financiële problemen, ongewenste kinderloosheid, het krijgen van een kind, echtscheiding, huwelijk).

Traumaverwerking
Verminderen van de gevolgen van trauma door (kinder)mishandeling, incest, lichamelijk en psychisch geweld, pesten (ook op latere leeftijd).

Wil jij bijvoorbeeld

>> Meer rust?

>> Leren hoe je al je taken het best combineert?

>> Meer tijd en ruimte voor jezelf?

>> Minder stress ervaren in je leven?

>> Leren omgaan met lastige collega’s?

>> Altijd jezelf durven zijn, maar dat durf je dus niet?

>> Een opgeruimd huis, maar je weet niet hoe?

>> Weten wat je ècht wilt?

>> Leren omgaan met je verleden.

>> Dingen doen die je niet durft en daarom niet doet?

>> Meer zelfvertrouwen?

>> Leren houden van jezelf?

>> Leren hoe je nee zegt zonder te stamelen en zonder dat mensen gaan zeuren en zaniken?

>> Positiever worden?

>> Dingen ècht doen en aanpakken en ze niet alleen voornemen om te doen?

Is coaching voor watjes en losers?

Coaching is absoluut niet voor watjes en losers! Coaching is een zeer effectief en wetenschappelijk bewezen hulpmiddel voor psychisch gezonde mensen. Coaching is niet gek. Het is gek als je in deze tijd zelf altijd alles weet, overal een antwoord op hebt, nooit ergens mee worstelt en altijd blij en vrolijk door het leven huppelt. Dat is gek. En geloof het of niet, ook de groten der aarde hebben een coach en laten zich regelmatig coachen.

Wat is het resultaat van coaching?

Meer zelfvertrouwen, positiviteit, energie en daardoor geluk in je leven. Door bewustwording en bewustzijn. Door je bewust te worden van je eigen gedrag, emoties, overtuigingen en motivatie, ontdek je wat de antwoorden zijn op jouw levensvragen. Ik begeleid jou in het proces van bewust worden en bewustzijn door het stellen van soms gekke, soms leuke en soms confronterende vragen. Afhankelijk van de duur van het coachingstraject kan ik oefeningen met je doen en ik geef waardevolle tips en inzichten, wetenschappelijk bewezen technieken en methoden waarmee je zelf verder aan de slag gaat.

Ben ik jouw coach?

Als coach (en mens) ben ik:

>> Confronterend.

>> Effectief.

>> Enthousiast.

>> Eerlijk.

>> Gedreven.

>> Integer.

>> Respectvol.

>> Resultaatgericht.

Meer info over mij en door mij gevolgde opleidingen vind je hier.

Hoe werkt het?

Coaching kan alleen telefonisch. Ik bel jou en na een inleidend gesprek begint het consult. In het inleidend gesprek stellen we onszelf voor, vertel jij jouw verhaal en waar jij hulp bij nodig hebt en beginnen we met coaching.

Hoe lang duurt coaching?

Een telefonisch coachingsconsult duurt 60 minuten. Hoeveel sessies jij nodig hebt, is afhankelijk van de aard van jouw vraagstuk. Ik raad je aan om te beginnen met één coachingsconsult en per keer te bekijken of je behoefte hebt aan meer sessies. Zo zit je nergens aan vast en bepaal je helemaal zelf of je meer consulten wilt boeken. Hou er rekening mee dat je meer dan 1 coachingsconsult nodig hebt.

Kan coaching ook ’s avonds en in het weekend?

Na je aanmelding maken we in goed overleg een afspraak. Coaching kan ook ’s avonds (aanvang 19.30 of 20.00 uur, niet op vrijdagavond). Coaching is niet mogelijk in het weekend.

Kosten

Een coachingsconsult kost 85 euro inclusief 21% btw.

Hoe het werkt

Meld je hier aan voor coaching. Na ontvangst van je aanmelding neem ik de eerstvolgende werkdag per e-mail contact met je op voor het maken van een afspraak.

Integrale coaching

Ik gebruik een integrale coachingsmethodiek. Enerzijds gebruik ik technieken uit de cognitieve gedragstherapie. Anderzijds erken ik dat soms de situatie moet veranderen en niet de persoon in kwestie. Ik combineer cognitieve gedragstherapie dan ook met wetenschap uit de positieve psychologie. Mijn benadering is altijd mensgericht; op basis van zelfbeschikking en empathie volgens de leer van Carl Rogers. Ik hou hierbij rekening met de eisen van de huidige moderne tijd en vanuit de samenleving en de vaak continue hoge druk en mate van distress die dit veroorzaakt bij veel mensen.

Meer weten?

Meer informatie of andere vragen? Maak een gratis belafspraak met me of stuur een e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Social media