Cursussen confronteren je

Cursussen confronteren je

door | Mind

Mijn online cursussen zijn leuk, leerzaam en bewezen effectief. Maar nog een heel belangrijke reden om een cursus te volgen is dat ze confronterend zijn. Ze confronteren jou met dingen waarover je misschien niet dagelijks nadenkt. Hierdoor word je je bewust van je eigen gedachten en gedrag. Je krijgt inzicht in welke aspecten van je leven je liever anders zou doen. Dit stimuleert en motiveert je om echt met je verbeterpunten aan de slag te gaan. En voor mij als cursusmentor is het superleuk om te zien dat cursisten echt grote veranderingen in hun leven realiseren.

Blogs

Op en in mijn blogs verwerk ik info waarmee je zelf aan de slag kunt. Afgelopen jaren is gebleken dat mijn blogs mensen aan het denken zetten. Ze inspireren mensen meer uit zichzelf en hun leven te halen en de beste versie van zichzelf te worden. En ik vind dat geweldig!

Online cursussen

Mijn cursussen zijn natuurlijk diepgaander dan mijn blogs. In mijn blogs krijg je beperktere informatie. Logisch, want een blog is slechts een tekst van een x aantal woorden. Een online cursus bestaat uit verschillende lessen. Die lessen volgen elkaar op. Je kunt de lessen afzonderlijk van elkaar volgen, maar wat je in les 1 leert, gebruik je in les 12 en de rest van je leven ook nog.

Cursusoefeningen

De cursusoefeningen zijn superbelangrijk bij de online cursussen. Als je met de oefeningen bezig bent, leer je in de praktijk hoe je je al die leuke wijze lessen in de praktijk eigen maakt. Je oefent en oefent en oefent weer. Herhaling is heel belangrijk bij het onder de knie krijgen van nieuwe vaardigheden. Denk maar eens terug aan toen je leerde fietsen. Eerst op een driewieler, vervolgens met zijwieltjes en pas daarna op een echte heuse fiets zonder zijwieltjes. Zo gaat het ongeveer ook met de oefeningen in de cursussen. Je hoeft trouwens nooit huiswerk in te sturen of zo, alle oefeningen maak en doe je puur voor jezelf. Maar, mocht je vragen hebben, iets niet begrijpen of gewoon even met me willen sparren, dan kan dat.

Theorie + oefeningen = bingo!

De theorie van de cursussen en de oefeningen zorgen er samen voor dat mijn cursussen echt werken. Omdat ze je confronteren. Ze laten je (diep) nadenken over jezelf en je leven. Dat is confronterend, zeker daar waar het gaat om dingen die je anders zou willen in je leven. Je doet oefeningen die je misschien in eerste instantie niet zo leuk vindt (dat zijn vaak de oefeningen waaraan je het meest hebt!). Omdat ze je confronteren. Het leuke is dat cursisten juist die oefeningen die ze in eerste instasntie niet leuk vonden, na afronding van de cursus het meest herhalen.

Waarom confrontatie goed voor je is

Cursussen confronteren je. En dat is precies de reden dat ze zo goed werken. Confrontatie met de dingen die je zou willen veranderen in je leven is goed omdat confrontatie je:
* Inzicht geeft in wat je werkelijk wilt.
* Aanzet om daadwerkelijk actie te nemen.
* Door te zetten als het (l)even moeilijk is en vooral niet op te geven.
* Daadkrachtig te handelen.
* Voor jezelf op te komen.
* Je eigen behoeften, wensen, dromen en verlangens te respecteren en na te leven en niet langer te verdoezelen of verstoppen.
* Echt aan de slag laat gaan om je leven in positieve zin te veranderen.

Daarom een cursus volgen
En dat is precies wat mijn online cursussen doen; mensen laten nadenken over (bepaalde aspecten van) hun leven en aanzetten van de bank af te komen en  (vaak in nauw overleg met partner en gezinsleden) ècht in actie te komen om op die manier hun mooist mogelijke leven te leven en de beste versie van zichzelf te worden. En dat is niet alleen voor de cursist, maar ook voor mij geweldiger dan geweldig!  

Wil jij ook een cursus volgen?

Kies maar uit en meld je vandaag nog aan! Eerst proberen? Volg les 1 van de online cursus Leef positief helemaal gratis en voor noppie.

 

 

 

Gratis Online cursus Leef positief, les 1

Na je aanmelding ontvang je persoonlijke inloggegevens en kun je gelijk inloggen. Door je aanmelding geef je Jolanda Toet toestemming voor het toesturen van Inspiratie in je mailbox.

Sharing is caring!