Dag 2018, welkom 2019!

Dag 2018, welkom 2019!

door | Persoonlijk

2018 was mijn mooiste jaar ooit. En toch wil ik bepaalde dingen in 2019 anders gaan doen. Grote, levensstijlveranderende dingen. Dat doe ik door te werken met een jaarthema. Hierdoor word ik me bewust van mijn gedrag en ga ik bewust aan de slag met die dingen die ik graag wil veranderen in mijn leven. En zo hoop ik dat ook 2019 mijn mooiste jaar ooit wordt. Ik ben er in ieder geval helemaal klaar voor. Dag 2018, welkom 2019!

2018

Was een fantastisch mooi jaar voor me. Ik noem 2018 zelfs mijn mooiste jaar ooit! Samen met Martin maakte ik prachtige reizen, mijn gezondheid was prima, ik voelde me hoogenergiek en was vooral vrolijk en blij. Gelukkig werd 2018 ook nog leerzaam toen bleek dat mijn leven helemaal niet zo in balans bleek als ik dacht dat het was en dat terwijl dat nou net mijn jaarthema van 2018 was.

Reizen in 2018

Mijn allermooiste reis ooit vond ik onze safari in Namibië en Botswana. Wat een prachtige landen! Ook maakten we een roadtrip door Denemarken, Zweden en Noorwegen en we bezochten mede daardoor veel steden in 2018; Parijs, Hamburg, Kopenhagen, Malmö, Götenborg, Stockholm, Oslo, Straatsburg en het weekend voor kerst gingen we naar Düsseldorf waar we gezellig een nachtje bleven slapen. We relaxten op het verrukkelijke Griekse eiland Kos en maakten een roadtrip door de Elzas. Een topreisjaar!

Werk in uitvoering

Ik werkte te veel en vooral te hard. Ik ben zeer gedisciplineerd; da’s aan de ene kant hartstikke fijn en aan de andere kant ligt het gevaar van doorslaan op de loer. Ik ben er ook goed in, in doorslaan. En precies dat zorgde voor een stevige disbalans en oververmoeidheid in december. Ik voelde me echt uitgeput en dan toch maar doorgaan vanwege die discipline. Geen goed idee en dus nam ik drastische beslissingen voor de toekomst en vooral voor mijn eigen gezondheid.

Jaarthema 2019

Ieder jaar werk ik met een jaarthema; een levensonderwerp dat als een soort rode draad door dat jaar van mijn leven loopt om bewuste aandacht aan te schenken. Mijn jaarthema voor dit mooie, nieuw jaar 2019 is ‘Doen wat goed is voor me’. Dus niet wat ik leuk vind. En ook niet wat ik nodig vind. Maar wat goed is voor me. Aha! Is het goed voor me om nog een uur door te werken of is het goed voor me om te gaan lezen? Met dit soort vragen hou ik me in 2019 bezig. Het jaarthema Doen wat goed is voor me kondigde zich halverwege 2018 al vanzelf aan, maar ik moffelde het lekker onder het tapijt. Toch kon ik er na de decembermaand niet meer omheen; ik moet meer aandacht besteden aan wat goed is voor me en minder aan al het andere. Less is more zeg maar. Ik kom hier zeker later in het jaar op terug.

Less is more

Geldt zeker voor de tijd die ik doorbreng op internet. In december begon ik al met het drastisch verminderen van het aantal mensen dat ik volg op Instagram. Niet omdat ik de mensen niet leuk vind, maar omdat het me teveel tijd en energie kost om van pak em beet 1.500 mensen foto’s en berichten te zien in mijn tijdlijn. Ik blijf actief op Instagram en op Facebook, maar zal zeker regelmatig een dag internet fasten (vasten), zoals dat zo hip heet. Ik heb trouwens wel een Pinterest-account aangemaakt. Ik beken dat ik nog niet zo goed weet hoe het werkt, maar dat ik denk dat de tijd dat wel zal leren. Mocht je mij willen volgen, dat kan hier. Ik volg je graag terug!

Werk

Ik ga minder uren werken. Dat moet ook, omdat ik nu zo’n beetje 24/7 met werkgerelateerde zaken bezig ben. Overdreven? Nope. Met dit werk (online ondernemen) sta je altijd ‘aan’, ben je altijd bezig, zit je ’s avonds om 23.00 uur nog ‘even iets op te zoeken’. Je bent er altijd mee bezig; van maandagmorgen 07.00 uur tot zondagavond 23.00 uur bij wijze van spreken. Jij als lezer zult er niet veel van merken anders dan dat ik in plaats van 7 blogs per week terugga naar 4 blogs per week (drie op Jolandatoet.nl en eentje op Lerenaandekeukentafel.nl). Ik hou het bij deze twee websites en focus komend jaar op het verkrijgen van naams- en merkbekendheid en het uitbreiden van mijn online dienstverlening.

Persoonlijke doelen
De tijd die ik over hou door minder werken en minder internet, wil ik besteden aan voor mij nu nog luxe activiteiten. Denk aan mediteren, lezen, luieren, tuinieren, netflixen, bakken, studeren, naar de wolken kijken, wandelen, door de stad dwalen, yoga, met de poezen knuffelen, op mijn balkon zitten, in het haardvuur staren, fietsen, lekker naar buiten gaan, fotograferen en vooral lanterfanten, flierefluiten en laat maar pierewaaien. Mijn ultieme doel voor dit jaar is dat dit eind 2019 geen luxe meer voor me is, maar gewoonte.

Reisplannen voor 2019
Less is more is niet van toepassing op onze reisplannen voor 2019. Want ook in 2019 gaan we weer heerlijk op reis. Op de planning staat een, ook voor ons, aantal zeer verrassende bestemmingen. We zijn dan ook heel benieuwd en nieuwsgierig naar wat reisjaar 2019 ons gaat brengen. Natuurlijk hou ik je op de hoogte!

2019; Bring it on!

Afgelopen twee weken nam ik rust. Om mezelf weer op te laden voor dit mooie nieuwe jaar. Ik ben er klaar voor en ik heb er weer helemaal zin in. 2019; bring it on!

Wat zijn jouw plannen voor 2019?

Heb jij goede voornemens? Misschien ook een jaarthema? Hoe je jouw doelen dit jaar ècht realiseert, lees je in mijn blog Bijna klaar; Tijd voor een nieuw jaar. Jouw plannen delen kan onderaan dit blog, maar je kunt ook een e-mail sturen naar info@jolandatoet.nl. Leuk om van je te horen!

Meer leuke blogartikelen

‘Geniet, dans, schitter en straal. 

Kies er niet eentje, maar doe het allemaal’

Social media

Sharing is caring!