Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

De emotieladder van Esther & Abraham Hicks

door | dec 1, 2022 | Liefde, Spiritualiteit

De emotieladder van Esther & Abraham Hicks

Esther & Abraham Hicks ontwikkelden een emotieladder als hulpmiddel om inzicht te krijgen in je emoties.

De emotieladder

Esther Hicks is een Amerikaans auteur die schrijft over de Wet van Aantrekking. Esther is getrouwd met Jerry (overleden) en zij channelt (entiteit) Abraham. Wil je hierover meer lezen? Begin dan met het boek ‘De Wet van Aantrekking, de basis-leringen van Abraham’. Wat mij betreft hèt boek als je meer wilt weten over LOA (Law of Attraction) en Esther & Abraham Hicks.

Emoties die je (on)gelukkig maken

De emotieladder geeft weer welke emoties je gelukkig en welke je ongelukkig maken. Oftewel; welke emoties dienen je en welke niet? De emotieschalen 1 tot en met 7 zijn de positieve emoties, emotieschalen 8 t/m 22 de negatieve om er maar positief/negatief-labeltjes op te plakken. Voor de duidelijkheid; ik duid de schalen of treden 1 tot en met 7 aan als de hogere of hoger gelegen en de schalen of treden 8 tot en met 22 als de lagere of lager gelegen. 

Hoe vaker jij emoties ervaart in de hogere schalen, hoe gelukkiger je je voelt. Het is overigens niet zo dat je continu in eenzelfde schaal ‘verblijft’. Je emoties fluctueren, net als je gedachten. Het ene moment kun je je blij voelen (schaal 1) en het volgende boos (schaal 17).

51% is genoeg

Als 51% van je gedachten, gevoelens en gedrag positief is, is jouw energetische vibratie (energietrilling) positief. Is 51% van je gedachten, gevoelens en gedrag negatief, dan is je vibratie negatief. Je trekt meer aan van wat jij uitzendt. Positiviteit trekt meer positiviteit aan, negativiteit meer negativiteit. Het gaat hierbij om energietrilling; alles is namelijk energie. De Wet van Aantrekking reageert slechts op jouw dominante vibratie (trilling), ongeacht of deze positief of neagief is.

Geef je leven een positieve zwier

Het is volkomen normaal dat je heen en weer beweegt tussen de verschillende emotieschalen. En het is ook normaal dat als je nu depressief bent (schaal 22) je niet gelukkig bent. En je morgen niet opeens levensvreugde (schaal 1) ervaart. Dat is wat al te dol en niet haalbaar. Maar, je kunt deze emotieladder wel gebruiken om je leven een positieve zwier te geven, meer schwung en vreugde en je leven hiermee gelukkiger te maken. Dus *whoop whoop* aan de slag!

Wat je kunt doen met deze emotieladder:

 1. Kijk en stel vast waar je je momenteel bevindt op de emotieladder.

2. De eerstvolgende hoger gelegen trede; is deze emotie haalbaar voor je? Werk aan je lager geschaalde emoties, aan je 3 G’s (gedachten, gevoel & gedrag), je belemmerende en beperkende overtuigingen en alles wat jou vasthoudt in de lagere regionen van deze ladder

3. Op deze manier kun je treetje voor treetje je geluksgevoel vergroten

4. Soms doe je een stapje terug, dat is onvermijdelijk en iedereen doet dat. Herpak jezelf en loop weer naar boven.

5. Deze emotieladder is een goed hulpmiddel om inzicht te krijgen in je emoties, wat ze met je doen en om je gelukkiger te voelen.

Steeds leuker leven

Hoe hoger op de emotieladder, hoe leuker je leven wordt. Bevind je je op de bovenste drie treden? Dan is het zaak je positieve gevoelens en de hoge energiefrequentie die je hier ervaart, vast te houden. Niet krampachtig en zeker niet met pushen, duwen of trekken, maar vanuit lichtheid, vrolijkheid en flow. Hierdoor word je energie steeds lichter, luchtiger, vrolijker en blijer en trek je steeds meer soortgelijke energie aan. Het kan echt, lieve mensen en het werkt echt!

De emotieladder van Esther & Abraham Hicks

Ziet er zo uit, hierbij uitgaand dat trede of trap 1 de hoogste is (1 tm 7 zijn de hoogste) en 22 de laagste is (8 tm 22 zijn de laagste treden op de ladder).

 1. Liefde, dankbaarheid, vrijheid, joy (levensvreugde), zelfvertrouwen, kracht, inzicht, kennis, wijsheid, zelfwaardering.
 2. Passie, hartstocht.
 3. Enthousiasme, geluk, graag willen.
 4. Vertrouwen, geloven, positieve uitkomst verwachten.
 5. Optimisme.
 6. Hoop.
 7. Tevredenheid.

Tussen stap 7 en 8 zit de omslag tussen positieve en negatieve emoties.

 1. Verveling.
 2. Pessimisme.
 3. Frustratie, irritatie, ongeduld.
 4. Overweldigd zijn.
 5. Teleurstelling.
 6. Twijfel.
 7. Zorgen maken, piekeren, malen.
 8. Verwijten, de schuld geven.
 9. Ontmoedigd zijn.
 10. Boosheid.
 11. Wraak.
 12. Haat, woede, razernij.
 13. Jaloezie.
 14. Schuldgevoel, minderwaardigheid, onveiligheid.
 15. Angst, depressie, beklemming, wanhoop, radeloosheid, machteloosheid, slachtoffer.

Daarom leven vanuit liefde

Als je dit bekijkt zul je ook begrijpen waarom ik je wil inspireren om toch vooral vanuit liefde te leven en waarom ik het meer dan regelmatig heb over joy, dankbaarheid, vrijheid, liefde en meer van dat moois. Dat ik daarnaast geen groot liefhebber ben van het begrip ‘tevredenheid’ en het leven van een ‘tevreden’ leven (in mijn optiek een mager zeventje) wordt veroorzaakt door het feit dat tussen tevredenheid en verveling (trede 7 & 8) het omslagpunt zit tussen positieve en negatieve emoties). Als geluksexpert en ervaringsdeskundige gun ik ook jou graag meer!

Doe er je voordeel mee, ga ermee aan de slag en lees, bekijk en beluister mijn andere artikelen over spiritualiteit. Love & be kind!

 

 

Gratis e-book Leven vanuit liefde

Met dit gratis e-book wil ik je op weg helpen naar een leven vanuit liefde; een leven zonder angst, haat, geweld en ziekmakende stress.

Een leven waarin je voluit kunt en mag zijn wie je werkelijk bent en waarin je in liefde en volledige vrijheid jouw leven mag leven. Stap vandaag nog uit je angst en leef vanuit liefde!