De gebarsten kruik

De gebarsten kruik

door | Geluk, Mindset

Er was eens in een land hier heeeel ver vandaan… Vandaag vertel ik je het prachtige verhaal van de gebarsten kruik. Want ook hier, heel dichtbij en overal oms ons heen, zijn er gebarsten kruiken.

Er was eens…

Er was eens in een land hier heeeel ver vandaan, een waterdrager die iedere dag twee kruiken gevuld met water naar zijn leermeester bracht. Iedere dag liep de waterdrager naar de rivier, vulde daar zijn kruiken met water en liep met de gevulde kruiken naar zijn leermeester. Een wandeling van ruim 2 uur. De kruiken droeg hij aan twee kanten van zijn lichaam aan een stok die hij op zijn nek droeg.

Twee kruiken

Een van de kruiken was gebarsten en tegen de tijd dat de waterdrager bij zijn leermeester aankwam, was deze kruik nog maar voor de helft gevuld. Dit ging zo een paar jaar door. De perfecte, hele, niet gebarsten kruik was apetrots op zijn prestatie dat hij iedere dag zijn volledige inhoud naar de eindbestemming bracht. De imperfecte, gebarsten kruik voelde zich verdrietig omdat hij de helft van het water verloor en daardoor maar de helft van de inhoud van de kruik naar de eindbestemming kon brengen.

Onvolmaakt

Op een dag zei de gebarsten kruik tegen de waterdrager dat hij zich doodschaamde voor zijn slechte prestaties. ‘Ik schaam me en voel me zo nutteloos. Ik ben onvolmaakt en kan niet eens een volle kruik water vasthouden. Je hebt toch helemaal niets aan mij?’.

Zie het goede in je leven

De waterdrager zei tegen de gebarsten kruik dat hij onderweg tijdens het lopen naar de grond moest kijken. Toen de gebarsten kruik dit deed, zag hij de mooiste wilde bloemen, kruiden en planten aan zijn kant van het pad. Aan de andere kant van het pad zag hij… niets. De waterdrager legde de gebarsten kruik uit dat hij toen hij ontdekte dat de kruik gebarsten was, besloot aan één kant van het pad zaad te strooien. En omdat de gebarsten kruik iedere dag opnieuw water lekt aan die kant van het pad, ontkiemde het zaad en groeiden er weelderige planten, heerlijk geurende kruiden en prachtige bloemen. ‘Als je niet gebarsten was, zouden deze prachtige bloemen er niet zijn’.

Onvolmaakt volmaakt

De gebarsten kruik voelde zich niet langer nutteloos, zinloos, waardeloos en onvolmaakt, maar perfect gelukkig met hoe hij was…

Je bent helemaal goed zoals je bent

Misschien denk jij net als de gebarsten kruik dat je niet perfect bent, dat je waardeloos en nutteloos bent. Lees dan het verhaal van de gebarsten kruik nog eens en realiseer je dat jij helemaal goed bent zoals jij bent. Met al jouw kleine en grote gebreken, talenten, gekkigheden, kwaliteiten en onvolmaaktheden. Wees als de gebarsten kruik; blij en tevreden met jezelf en met wie jij bent.  

Wees als de gebarsten kruik

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!