Jolandatoet.nl

De Noordkaap

De Noordkaap

door | Natuur, Reizen

We bezochten eindelijk De Noordkaap! In dit blog neem ik je mee naar dit noordelijk gelegen gebied.

De Noordkaap

Eigenlijk, heel eigenlijk zouden we ongeveer nu bij de Noordkaap zijn. Die in Noorwegen welteverstaan… Dat avontuur ging dit jaar even niet door en dus bedachten we een alternatief; De noordkaap in Nederland!

Het noordelijkste puntje van Nederland

Het noordelijkste puntje van het vaste land van Nederland, Noordkaap,  ligt ongeveer 10 kilometer ten noorden van Uithuizermeeden in de provincie Groningen. Vandaag neem ik je mee naar dit wonderschone stukje Nederland.

Als je aan komt lopen na het parkeren van je auto, zie je… niets. Nou ja niets, een hoge dijk en dat is eigenlijk best heel pretig met zoveel water ‘voor de deur’.

Op de dijk grazen schaapjes die daar lekker vrij kunnen rondlopen.

Het uitzicht vanaf de dijk is spectaculair; de Waddenzee!

Een gedenkplaat ter nagedachtenis aan WO II bezorgt mij altijd kippenvel. Ook omdat mijn (Joodse) familie hard geraakt is tijdens de oorlog.

Dit is de Hemelpoort! Officieel heet ie Poort Kaap Noord, maar zo noemt niemand hem. Precies hier is het noordelijkste puntje van het vasteland van Nederland.

Echt heel leuk en mooi om te zien. En de rust en stilte hier zijn oorverdovend…

Heerlijk over het prachtige wad turen…

Ik kan hier geen genoeg van krijgen; de zilte geur, de stilte, de vogels, de weidsheid, de geur, de ruimte en oooow die geur van zilte, zoute zee.

Wat is Nederland mooi!

Dag zeetje, dag wad, dag ganzen, tot de volgende keer!

Voor natuurliefhebbers