Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Dingen die ik niet meer doe en wat ik ervoor terugkreeg

door | nov 20, 2022 | Geluk, Persoonlijk

Dingen die ik niet meer doe en wat ik ervoor terugkreeg

Soms of eigenlijk best vaak, levert dingen niet meer doen, meer op dan het kost. Vandaag een aantal dingen die ik in het verleden wel deed en nu niet meer. En natuurlijk wat het me opleverde en nog steeds oplevert.

Dingen die ik niet meer doe

En wat ik ervoor terugkreeg.

Tv kijken

Ik heb mijn tv-abo opgezegd en kijk dus nooit reguliere tv. Ik begon me op een gegeven moment zo te ergeren aan alle indoctrinatie, manipulatie en oeverloze afstompende onzinnigheid, denk hierbij aan het grote aantal herhalingen in tv-programma’s alsof je niet helemaal goed bent en alles continu herhaald moet worden, dat ik mijn abo opzegde.

Het levert me zeeën van tijd op om lekker te lezen, tuinieren, wandelen, goede gesprekken te voeren, of andere leuke dingen te doen. Ook word ik niet langer blootgesteld aan die eindeloze reeks reclame die slechts één doel heeft; jou laten zien wat een loser je bent met je waardeloze leventje zonder die hippe nieuwe onderwerp-van-reclame die je natuurlijk ogenblikkelijk moet kopen van de reclame-terroristen. Nu ben ik imuun voor de invloed van reclame, maar vond het wel storend tijdens het televisie kijken. Abo opgezegd, probleem opgelost en meer tijd voor leuke dingen. Nog nooit miste ik tv kijken. Dat vind ik trouwens bijzonder en verhelderend; dat tv kijken blijkbaar een gewoonte is die je mist als kiespijn als je het niet meer doet…

Nieuws kijken of luisteren

Voor mij geen NOS, Nu.nl, AD of welk ander nieuwskanaal meer. Toen ik ontdekte dat honderden (en misschien zelfs duizenden) televisiezenders in de hele wereld gedicteerd worden wat nieuws is en hoe zij dit moeten brengen, haakte ik direct af. Nieuwslezers over de hele wereld gebruiken exact dezelfde woorden voor het brengen van het nieuws. Dit betekent dat er een hele grote overkoepelende organisatie is die niet alleen woordelijk bepaalt wat zogenaamd onafhankelijke nieuwszenders naar buiten brengen, maar ook dat deze wereldwijd bepaalt wat nieuws is. In onze samenleving waarin vooral wordt aangestuurd op angst, schaarste en tekort, is nieuws vrijwel altijd negatief.

Geen ‘nieuws’ tot me nemen, betekent rust. Rust en ruimte om zelf te bepalen wat voor mij nieuwswaarde heeft. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je dingen mist; ‘grote gebeurtenissen’ hoor je hoe dan ook. Ik erger me niet langer groen en geel aan alle negativiteit die het nieuws anno nu klaarblijkelijk is. In plaats van me blind te staren op negativiteit en uit frustratie en irritatie door ergernis hierover nog meer negativiteit aan te trekken en zo de wereld steeds banger en slechter te maken, focus ik op positiviteit en maak vandaaruit de wereld steeds een beetje mooier. En dat werkt niet alleen als een malle, maar is ook stukken leuker!

Privacygevoelige informatie delen

Ik had een bedrijf met een bedrijfswebsite waarop mijn privéadres stond. Giet hier een sausje overheen van een blog met heel veel privéfoto’s en je snapt dat ik wel heel makkelijk traceerbaar was. Als je in staat was 1 en 1 bij elkaar op te tellen, kon je in no time zien wanneer ik op reis was en dus niet thuis.

En opeens was ik er helemaal klaar mee. Dus stopte ik met mijn onlinebedrijf, website, blog en social mediakanalen, had een anoniem Insta-account en dompelde mij onder in een anoniem leven in de luwte, heerlijk. Dat is nu weer helemaal anders door mijn nieuwe online bedrijf, website, blogartikelen en Instagramaccount, maar ik hou bepaalde privégegevens lekker voor mezelf.

Hierdoor ervaar ik veel meer innerlijke rust. Ik deel met je wat ik wil delen en de rest hou ik lekker voor mezelf. Enne, het voelt stukken veiliger als niet de halve wereld weet waar ik ben en ook waar ik dus niet ben…

IJzeren discipline hebben

Jarenlang leefde ik volgens een door mijzelf gecreëerde en vormgegeven ijzeren discipline. Echt hoor, de militaire eenheid van de matrozen der stichtelijkheid in Papua Nieuw Guinea of iets wat daarop lijkt, zouden enorm veel van me kunnen leren. Drillen en dóóóór was jarenlang mijn motto. ‘Rust is voor watjes, moe zijn is een keuze en slapen doe ik als ik dood ben’ zijn dingen die ik niet alleen zei, maar ook echt leefde. Ik was overigens alleen keihard voor mezelf, niet voor anderen, maar dat terzijde.

Ik stopte met het drillen van mezelf, bonjourde al mijn actielijsten en to do’s de deur uit, deed geen ochtendrituelen (voor mij keiharde verplichtingen) meer en stopte met alles waartoe ik mij op welke manier dan ook verplicht voelde. En…ik stond mezelf toe groots en meeslepend van mezelf te houden. Ja, lieve lezers, ik hou van mij!

Wat het me opleverde, is rijkdom, pure rijkdom. Ik liet mijn vrouwelijke kant toe en voegde kilo’s liefdevolle vrouwelijke energie toe aan mijn leven en zijn, waarin mijn mannelijke energie het heel erg voor het zeggen had. Aan mijn yang heb ik nu een flinke dosis yin toegevoegd waardoor ik een compleet geheel ben in plaats van een mannelijke variant van de vrouwelijk ogende vrouw (want dat ben ik). Ik leef mijn leven zonder lijstjes en dingen die ik op gezette tijden moet van mezelf. Ik bepaal nu iedere ochtend wat ik wil doen (afspraken kom ik natuurlijk na) en go with the flow. Hierdoor leef ik heel erg in het moment en kan die go ook daadwerkelijk flowen. Mijn leven stroomt.

Hoog gespannen verwachtingen hebben

Oooo, ken je dat? Je gaat vandaag na 4 maanden wachten eindelijk naar de dierentuin met de hele familie en getverderrie, het regent! Net nu jij ook eens een keer een dagje weggaat regent het… Je laat je niet kennen en gaat geforceerd opgewekt de deur uit. Alles valt tegen die dag omdat ie simpelweg niet aan je hooggespannen verwachtingen voldoet…

Onze, vaak hooggespannen, verwachtingen zorgen ervoor dat de realiteit tegenvalt. En hee, als je er over nadenkt, kan dat ook niet anders hè? Onze verwachtingen zijn vaak zo onrealistisch alsof we in een sprookje leven. En we zijn geen prinses in een kasteel in ‘een land hier heeeel ver vandaan’ waar altijd de zon schijnt, waar onze glanzend blonde haren iedere ochtend door onze lakei geborsteld worden en we in prinsessenjurken rondparaderen in een twinkelwinkelsprookjeshof.

Welneeee! We zijn ‘gewoon Ellen, Sil of Jolanda’, we wonen in een rijtjeshuis in Appelscha of Terneuzen, hebben een kort koppie omdat dat zo makkelijk is  we zijn zelf een soort van lakei, maar dan van partner en gezin en niet te vergeten de kat en hond. We paraderen wel rond, maar in spijkerbroek, want  o zo lekker makkelijk bij het uitlaten van de hond en we moeten zo naar ons werk bij de benzinepomp, de buurtwinkel of op kantoor. O ja, het regent ook best vaak in Nederland en dus ook op jouw dagje uit.

Wat het mij opleverde geen hoog gespannen verwachtingen meer te hebben is acceptatie. Acceptatie van wat is. En dat zorgt weer voor enorm veel plezier, wat weer leidt tot meer energie en meer geluk in mijn leven. Mocht dit klinken als een of andere marketingboodschap, dat is het niet.

Door niet langer onrealistische verwachtingen te koesteren en de realiteit te accepteren is die realiteit veel leuker geworden. Ik kom altijd en overal leuke, grappige en gekke mensen tegen waarmee ik de leukste en vaak ontroerend mooie gesprekken voer. Echt heel mooi wat volledig onbekenden, ook wel vreemden genoemd, bereid zijn met me te delen. Doordat ik geen verwachtingen meer heb, leef ik 100% in het hier en nu. Door te accepteren wat er nu is, stap je gelijk met je twee pootjes in het nu.

Ik stel me hier natuurlijk wel voor open en ben zelf  geen gesloten boek. De ontmoetingen met mensen zijn vaak ontroerend mooi. Ik koester ze. En laat vervolgens graag mijn verwachtingen los. Door niets te verwachten, maar me in plaats daarvan te verheugen op, laat ik de uitkomt los van hoe het leven in mijn ogen zou moeten zijn. Het leven kan daardoor gewoon het leven zijn, met zon, regen, wind en alles wat het maar in petto heeft. En ik ben niet langer teleurgesteld door wat niet is, maar verrast en gelukkig door wat wel is. En dat is goud waard!

Ik verwacht trouwens wel altijd en overal een positieve uitkomst. Klinkt misschien verwarrend en tegenstrijdig, maar het betekent concreet dat ik altijd focus op postiviteit, geluk en wat ik wel wil. En nooit op een negatieve uitkomst en wat ik niet wil. Hierop kom ik zeer uitgebreid terug in andere blogartikelen.

Natuurlijk zijn er nog heel veel meer dingen die ik niet meer doe, morgen 5 heel persoonlijke gewoonten waarmee ik gestopt ben, tot dan!

 

Gratis e-book Leven vanuit liefde

Met dit gratis e-book wil ik je op weg helpen naar een leven vanuit liefde; een leven zonder angst, haat, geweld en ziekmakende stress.

Een leven waarin je voluit kunt en mag zijn wie je werkelijk bent en waarin je in liefde en volledige vrijheid jouw leven mag leven. Stap vandaag nog uit je angst en leef vanuit liefde!