Dingen die je kunt doen om vandaag nog gelukkig te worden

Dingen die je kunt doen om vandaag nog gelukkig te worden

door | Lifestyle

Gelukkig zijn; we willen het allemaal. Toch zijn velen van ons niet of niet helemaal gelukkig in of met hun leventje. Jammer! Een gevoel van intens geluk is nu eenmaal het allerhoogste. In dit blog geef ik je vier, direct bruikbare (!) tippies om gelukkig te worden. Vandaag nog. Is dat niet mooi meegenomen?
Let’s do this!

Dingen die je kunt doen om vandaag nog gelukkig te worden

We jammeren en klagen wat af. Is het niet over het weer, dan is wel over al het ongemak dat we ervaren in ons leven. Klagen over anderen; andere mensen bekritiseren en terechtwijzen lijkt wel eens volkssport nummer 1 in Nederland. Da’s zo intens jammer! Niet alleen voor de mensen die bekritiseerd en zich in een hoek gedrukt voelen, maar vooral voor de klagers en jammeraars zelf. Want weet je; van klagen, jammeren en ongezouten kritiek hebben, is nog nooit iemand opgeknapt. Echt niet! Zelfs de allergrootste positieve optimist wordt een ongelukkig stuk chagrijn als ie alleen maar mekkert en zanikt. Dusssss…. pak jezelf bij de kladden, ja ook als je niet zeurt en mekkert en begin vandaag nog met simpelweg gelukkig zijn…

Word vandaag nog gelukkig 

1. Let it go!
Laat gaan, laat maar waaien, trek het je niet aan, laat los oftewel maak je niet druk! Laat onbelangrijke dingen die er hoe dan ook niet toe doen in het leven van je afglijden, kan jou het schelen? Ontwikkel een don’t give a f**k-mentaliteit. Klagen, zaniken en zeuren over het weer of over hoe zuur de yoghurt is? Hou op met mekkeren, je bent toch geen schaap? Beeeeh, stop ermee, het heeft geen enkele zin. Het leven ook niet, dus… Let it go!

2. Make it easy!
Maak het leven zo makkelijk en daardoor aangenaam mogelijk voor jezelf. Bereik zoveel mogelijk met zo min mogelijk inspanning. Waarom perfectie nastreven als het zoveel makkelijker kan? Goed is goed genoeg. Je hoeft niet alles te kunnen. En ook niet alles te willen kunnen… Waarom toch altijd zo moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Leef je makkelijkste leven. Make it easy!

3. Go with the flow!
We zijn meesters in het ons verzetten tegen de realiteit. Hebben een hekel aan de harde werkelijkheid. Maar daarmee verander je ze niet… Neem het leven zoals het komt. En vooral; neem het leven en jezelf niet zo serieus. Lach, geniet en leef! En vooral; zwem niet langer tegen de stroom in waarmee je je krachten, energie en plezier verspilt. Maar geniet intens van alles wat er is, maak plezier, lach en speel als een kind. Neem het leven zoals het zich aandient. Go with the flow!

4. Follow your heart!
Puur rationele beslissingen zijn degelijk, betrouwbaar en meetbaar. Maar ook passieloos, voorspelbaar en ongekend saai! Blijf dicht bij jezelf. Luister naar je intuïtie, buikgevoel en vooral naar je hart. Leef intens. Vol passie. Oprecht. En zoals jij wilt. Zonder daarbij concessies te doen aan burgerlijke, saaie, truttige toestanden die je door anderen of ‘de samenleving’ worden opgedrongen. Leve de burgerlijke ongehoorzaamheid! Een leven leiden vol passie, idealen, wensen en dromen die uitkomen? Follow your heart!

Just do it!

Leuk zijn ze hè, bovenstaande dingen die je kunt doen om vandaag nog gelukkig te worden? Probeer ze uit, doe ze, ervaar, beleef en leef! En ontdek dat hoe luchtig deze vier dingen ook klinken, ze een heel grote kern van waarheid bevatten… Dus heej, waar wacht je nog op? Just do it!

Zeg maar ja tegen het leven!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!