Dingen waarmee ik mijn leven makkelijker maak

Dingen waarmee ik mijn leven makkelijker maak

door | Geluk, Lifestyle

Met een eigen bedrijf, veel reizen, huishouden, krachttraining en yoga, sociale contacten en heel veel leuke dingen doen met de liefste echtgenoot op aarde, heb ik genoeg te doen. Ook heb ik simpelweg geen zin meer in energievreters; dingen die me tijd en energie (en vaak ook nog geld) kosten die ik veel liever aan andere dingen besteed. En dus doe ik steeds meer dingen om mijn leven makkelijker en daardoor leuker, energieker en gelukkiger te maken. Ik deel ze graag met je!

Dingen waarmee ik mijn leven makkelijker maak

Een aantal jaren geleden wilde ik een eenvoudiger leven. Ik leidde destijds een leven waarin ik bijna alles zelf maakte, op de fiets boodschappen ging doen, altijd alles vers kookte en milieu de voorkeur gaf boven gemak. Ik fietste van hot naar her, sleepte met natte was van binnen naar buiten, van boven naar beneden en weer terug om aan waslijnen op te hangen (ik had zelfs een droogmolen!) en had een enorme moestuin waar ik niet alleen veel groente teelde, maar ook onkruid… Ik heb het over mijn leven 4 jaar terug, het lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden.

Partijtje druk

En ik had het een partijtje druk jongens! Echt waar, ik rende van hot naar her en was van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat bezig, omdat ik ook nog twee blogs schreef en drie tot vijf keer per week naar de sportschool ging. Op de fiets natuurlijk. Na verloop van tijd was ik kapot! Ik deed aan topsport zonder die o zo belangrijke factor rust in acht te nemen. En zo ontdekte ik dat een leven vol zelf doen misschien wel milieuvriendelijker is, maar zeker niet eenvoudiger, leuker en gelukkiger.

En toen?

Ik verhuisde naar mijn huidige appartement in Amsterdam en dat was een heel grote en belangrijke stap naar een veel eenvoudiger leven. Mijn appartement vergt namelijk veel minder onderhoud dan mijn toenmalige jarendertigwoning. En alles gelijkvloers is wel zo makkelijk. Een balkon is minder werk dan een tuin. Gemeente Amsterdam scheidt groenafval niet apart in. Dus je tomatenkroontjes, beschimmelde mandarijnen en appelklokhuizen tsjoep je zo je enige vuilnisbak in. En eerlijk is eerlijk, het scheelt wel. Zo begon ik echt met het vereenvoudigen van mijn leven. Inmiddels doe (of laat) ik nog veel meer waarmee ik mijn leven makkelijker en leuker maak.

Het leven makkelijker maken?

Want ja, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Ik:
* Bestel mijn boodschappen meestal online.
* Gebruik mijn vaatwasser vrijwel dagelijks.
* Kocht een frituurpan voor dagen met onverwachte dingen of als Martin onverwacht laat thuiskomt. Hoeven we geen eten te halen of bestellen, maar we gooien de pan aan, frietjes erin en klaar zijn we. Is niet alleen makkelijk, scheelt ook geld (en glutenfouten).
* Gebruik mijn wasdroger het hele jaar door. Geen gedoe hier met natte klamme stinkende was over rekjes, waarover iedereen zijn nek breekt.
* Verwacht niet meer van mezelf dat ik altijd direct reageer op e-mail en dat ik altijd alles nu, direct regel.
* Maak bijna dagelijks gebruik van openbaar vervoer in plaats van de fiets en kocht daarvoor, o zo makkelijk, een ov-jaarkaart voor heel Amsterdam.
* Laat dingen vaker op hun beloop.
* Koop groenten en kweek het niet meer zelf, hoe leuk het ook was.
* Bestel kattenvoer en kattenbakvulling online.
* Heb een nee-nee-sticker op de brievenbus en ontvang geen papieren folders en krantjes. Scheelt enorm veel oud papier opruimen!
* Vecht niet meer tegen dingen die ik toch niet kan veranderen.
* Gooi de onderbroeken, sokken en schoonmaaktheedoeken zo de kast in zonder ze op te vouwen. Ideaal!
* Koop af en toe appelmoes in pot en soep in zak omdat het makkelijk en supersnel is.
* Stopte met boodschappenzegels sparen bij Albert Heijn. Scheelt ook weer plakken.
* Lees tijdschriften online. Heb alleen nog een abo op Happinez en Yoga Magazine. Scheelt een hoop papier.
* Koop kattengrit wat de katten minder door het huis verspreiden.
* Vraag Martin om ook dingen in het huishouden te doen zoals de vaatwasser, planten water geven, hoge dingen afstoffen, de kattenbak, stofzuigen. Ik deed namelijk altijd alles zelf met uitzondering van koken. Ik had nooit gedacht dat het zoveel zou schelen, terwijl dat toch heel logisch en verklaarbaar is.
* Stof (ongeveer) 1x per 4 weken af op hoge kasten in plaats van om de week. Ziet helemaal niemand iets van, ikzelf ook niet…
* Bedenk regelmatig iets makkelijks, lees wat snel klaar is om te eten, zoals salade, gebakken ei/omelet, tosti.
* Stofzuig iedere dag! Maar wel met mijn Dyson stofzakloze steelstofzuiger, wat een uitvinding! In eerste instantie was ik sceptisch, maar ik wil niet meer zonder. Zo is stofzuigen een feestje en echt makkelijker en veel sneller. 
* Maak me niet meer druk om alles.
* Ben nog vaker mobieler dan mijn mobiel. Hierover zal ik binnenkort eens een stukkie schrijven.
* Doe dingen gewoon niet. Voorbeeld; mijn contract bij Oxxio liep op 1 augustus af, maar Oxxio wilde al op 22 juli de meterstanden van me ontvangen. Ik probeerde ze te mailen, maar dat mag niet van Oxxio. Nou, dikke doei, dan niet Oxxio, holadijeeeee. Ik stuurde de, in mijn ogen juiste meterstanden, op 2 augustus en deed voor die tijd lekker helemaal niets ondanks de enigszins intimiderende e-mail van Oxxio. 
* Koop weinig tot niets. Althanks geen kleding, boeken, muziek, (sport)schoenen. Wij kopen buiten eten, levensmiddelen en kattenbendodigdheden heel heel weinig.
* Maak veel vaker en meer keuzes. Niet altijd alles willen, maar kiezen tussen al die mogelijkheden zorgt voor (innerlijke) rust.

Geen extremen

Zoals je ziet zijn dit geen heel extreme dingen. Ik ga niet mijn t-shirt 4x aantrekken of mijn bed 1x per maand verschonen omdat ik minder vaak wil wassen. Het moet wel lekker fris en fruitig blijven. Nog steeds maken we bij alles wat we doen zeer weloverwogen keuzes voor dierenwelzijn, milieu en onze spaarpot.

Tijd en energie

Bovenstaande dingen wel of juist niet doen, scheelt heel veel tijd en energie. Die ik aan andere voor mij belangrijker zaken kan besteden. De belangrijkste gevolgen hiervan zijn minder stress en meer geld, energie, tijd en vooral geluk.

Maak je leven nog makkelijker

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!