Don’t give a f**k

Don’t give a f**k

door | Geluk, Lifestyle

Wat maken we ons toch druk om wat andere mensen van ons vinden. We houden ons veel te veel bezig met de mening van anderen over ons en we geloven ook nog dat die mening ‘waar’ is en dat we er iets mee moeten doen. Not! Don’t give a f**k!

 

Doelen behalen

Doelen behalen. Velen van ons willen het zo graag; slechts weinigen doen het echt. Jammer en echt zonde! Daarom gaan jij en ik samen aan de slag met het behalen van jouw doelen. Stap voor stap. Vandaag weer een artikel over wat er nodig is om je doelen te behalen; (don’t) give a f**k.

Give a f**k

Natuurlijk geef je om jezelf. En natuurlijk geef je om andere mensen. Je eventuele partner en kinderen zijn superbelangrijk voor en in jouw leven. Sociale contacten? Hartstikke leuk! Vrijwilligerswerk? Maakt je leven zinvol. En van jezelf houden en jezelf op de eerste plaats zetten in je leven is een voorwaarde voor het leiden van een gelukkig leven. Jezelf altijd wegcijferen geeft 100% kans op ontevredenheid. Het is simpelweg een feit; goed voor jezelf zorgen betekent er nog meer (en beter) voor anderen kunnen zijn. Dus ja, give a f**k!

Heel veel verschillende (soorten) mensen

In het leven ontmoet je (normaal gesproken) veel mensen. Mensen die komen. En mensen die gaan. Mensen die langere tijd blijven. En mensen die maar kort een rol van betekenis in je leven spelen. Mensen die je je leven lang omringen, doorgaans ouders en broers of zussen. Of mensen van wie je bewust afscheid neemt, omdat je leven dan nog leuker is. En jawel, ook dat kunnen ouders en broers of zussen zijn.

Ieder bewandelt zijn eigen pad

Mensen met wie je jarenlang bevriend bent kunnen opeens niet meer zo goed bij je lijken te passen. Dat is heel normaal, omdat we ons allemaal ontwikkelen. We hebben allemaal ons eigen pad te gaan in het leven en bewandelen allemaal onze eigen weg. Dan kan het onderweg gebeuren dat je een andere afslag neemt dan de ander. Of dat die ander dingen doet waarvan jij je afvraagt of ie van z’n padje geraakt is.

Levensfase

We ontwikkelen ons allemaal in ons eigen tempo, op onze eigen manier. En dat betekent dat mensen soms, af en toe of zelfs best vaak niet meer bij jou en de levensfase waarin jij je bevindt blijken te passen. Dat is een heel natuurlijk proces, waarmee we vaak grote moeite hebben. Zeker als de keuze om minder of zelfs geen contact meer te hebben vanuit die ander komt, kan dat pijn doen. Je realiseren dat ook dit bij het leven hoort en dat je nooit en te nimmer het gedrag van een ander kunt veranderen is hier een must. Je kunt alleen je eigen gedrag en mindset veranderen.

Nog meer mensen

Daarnaast gaan we vaak om met mensen ‘omdat ze nu eenmaal in ons leven zijn’. Vaak vinden we onze ouders knap lastig, ome Henk een arrogante betweter en tante Ellie da’s een echte zeurkous. Ook hebben velen van ons contacten via social media. Je hebt een Facebookpagina waar je talloze happy family-berichten van je gekke nicht uit het oosten des lands liket of een Instagrampagina met mensen die je in het werkelijke leven helemaal niet kent en ook nooit zult leren kennen. O ja, en wat te denken van influencers; van die leuke, hippe dertigers die hun geld verdienen met jou ‘influencen’. En nee, vraag me niet HOE ze dat doen, ik heb geen idee… Allemaal mensen met ideeën, meningen, opvattingen, gedachten en niet te vergeten opinies. Oftewel heel veel mensen verkondigen heel graag hun, vaak ongevraagde, mening. Niet alleen op internet, maar ook in het dagelijks leven.

Saboteurs

Daarnaast heeft vrijwel iedereen saboteurs in zijn leven. Dit zijn vaak mensen die heel belangrijk voor je zijn en dichtbij je staan, denk aan ouders, broers, zussen. Mensen die het beste met je voorhebben, maar daardoor ook vaak kritiek, slechte raad en advies uiten waarop jij nou net niet zit te wachten. Denk aan dit soort uitspraken als je vol goede moed een gezonde leefstijl implementeert:
* Je wordt nu wel erg mager.
* Jooooooh, dat ene taartje, frietje, biertje, ijsje kan echt geen kwaad!
* Sla je nu niet door?
* Wat; alweer naar de sportschool? Kijk maar uit, voor je het weet zie je eruit als de Hulk.
* Wat zie je er slecht uit met dat ingevallen bekkie.
* Hardlopers zijn doodlopers.
* Wat ben je bleek, eet je wel goed?

Herkenbaar hè? In de meeste gevallen is dergelijke ‘raad’ trouwens goed en lief bedoeld; saboteurs zijn in de regel niet je vijand. Kritiek (of hetgeen wij als kritiek opvatten) van deze mensen doet ons vaak pijn. We trekken het ons aan, vinden het erg en we willen waardering, goedkeuring voor wat we doen en hoe we het doen. Juist van deze mensen om wie we veel geven.

De mening van anderen

En helaas pindakaas, we laten ons veel te veel beïnvloeden door goed of minder goed bedoelde adviezen, kritiek, zorgelijke uitlatingen, meningen van mensen die je niet eens kent, reclame-uitingen (het zijn er waarschijnlijk veel meer dan je denkt!), schone schijn, betweters, azijnzeikers en veel te mooi voorgestelde fake-wereldjes. Realiseer je vooral ook dat veel (met name jonge) mensen geen echt leven meer leiden; werkelijk alles draait om die mooie Instagramfoto en het aantal likes dat ze daarop krijgen. Het is niet echt, dus waarom, o waarom, laten zoveel leuke, interessante, lieve, mooie en vooral echte mensen, lees vrouwen zich daardoor toch beïnvloeden? We trekken ons veel te veel aan van de mening van andere mensen. En zelfs als het mensen zijn om wie je veel geeft, jij leeft jouw eigen leven!

Dont’t give a f**k!

Je zult en kunt nooit en te nimmer volledig aan de verwachting van andere mensen voldoen. Nooit. Omdat jij jij bent. En niet die ander. Dans je toch naar andermans pijpen, wie is andermans dan? Je moeder verwacht iets heel anders van je dan de docent van je dochter, je vader heeft andere behoeften dan je neef en je partner wil echt andere dingen met je doen dan je yogaleraar. Leef je eigen leven, doe wat bij jou past en trek je niets aan van de mening van anderen. Leef je mooiste leven en don’t give a f**k! 

 

Meer over het behalen van je doelen

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!