Duitse komkommersalade

Duitse komkommersalade

door | Bijgerechten, Eten, Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel

Ken je die echt lekkere zoet-zure Duitse komkommersalade? Lekker hè? Vanaf nu ook te eten bij je thuis, ik heb het recept voor je!

Te zuur, te zoet, precies goed!

Dit recept was best even puzzelen met de hoeveelheden en soorten azijn en suiker. En ja, in deze komkommersalade zit suiker! Zonder is geen doen, want echt te zuur. Zo is ie goed, zo is ie beter, Duitse komkommersalade op z’n allerlekkerst!

 

Ingrediënten voor 2 personen

Komkommer, 1, biologische dan hoef je em niet te schillen.

Dille, verse, een flinke handvol fijngesneden.

Appelazijn, 2 eetlepels, ik gebruik appelazijn van het merk Bragg.

Kristalsuiker, 2 tot 4 theelepels, afhankelijk van hoe zoet je de vinaigrette wilt hebben.

Zo maak je het

1. Was de komkommer en schaaf in plakjes.

2. Doe de appelazijn met de suiker in een schaaltje en roer goed door. Voeg meer azijn of suiker toe als je dat lekker vindt.

3. Begiet de komkommer met de dressing en proef of je de salade lekker vindt. Je kunt altijd appelazijn en suiker toevoegen.

4. Bestrooi met de fijngesneden dille en roer door.

Eet smakeljk!

 

 

Meer lekkere recepten

Ik ben Jolanda Toet. Na een rampzalige jeugd vol geweld en vijandigheid en zonder liefde en positiviteit, besloot ik dat ik gelukkig wilde en mocht zijn. Ik leerde van mezelf houden en veranderde werkelijk alles in mijn leven. Resultaat? Een energiek, positief en gelukkig leven. En dat gun ik iedere vrouw! Om vrouwen te inspireren en motiveren hun mooiste leven te leven, schrijf ik artikelen over (glutenvrij) eten, leven en reizen en e-books voor een gelukkig leven.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!