Titel: Eet jezelf gelukkig!
Uitgeverij Jolanda Toet
ISBN/EAN: 978-90-826395-75
Aantal pagina’s: 286

Eet jezelf gelukkig!

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om voeding. Wat is gezond en wat niet? Wat zijn E-nummers? Hoe zit het met pesticiden? Is biologisch altijd milieuvriendelijk? Waarom kun je als veganist beter geen Nutella eten? En als je geen vleeswaren meer op brood eet, wat dan wel? Wat is eigenlijk de rol van de Nederlandse overheid? Zit er echt gif in appels? Enne, hoe ziet het met suiker, is dat echt zo slecht voor je of valt het best mee? En het vet in roomboter, is dat nou wel of toch niet gezond en wie bepaalt dat eigenlijk? Hoe en waaraan herken je producten met veel suiker, ook als de fabrikant heel stiekem en gemeent piep zei de muisi!-schuilnamen voor suiker gebruikt? En dan je darmen, praten die ècht met je hersenen? Hoe dan?

Veel vragen van veel mensen. Ik vond het hoog tijd al deze vragen en meer (!) te beantwoorden. Eerlijk, objectief op basis van wetenschap, studie, ervaring en gezond verstand.

In Eet jezelf gelukkig! laat ik aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat er zoal aan goede, minder goede en omstreden E-nummers in producten zit en hoe jij dat ook kunt doen. Ik laat je zien welke melk gezonder is; magere, halfvolle of volle en waar je op moet letten bij dit soort vragen. Ik laat je zien waarom je in land x wel medicatie krijgt voor je cholesterol en in land y niet en dat met exact dezelfde cholesterolwaarden. En je kunt aan de hand van mijn voorbeeld voor jezelf bepalen welke yoghurt of kwark voor jou het gezondst is. En natuurlijk vertel ik je alles over welke voeding jou gelukkig maakt en welke juist niet.

Kortom; in Eet jezelf gelukkig! vind je alles over voeding wat je altijd al wilde weten!

Inhoudsopgave:

Hoofdstuk 1. Voeding en geluk
Hoofdstuk 2. Voeding en gezondheid
Hoofdstuk 3. De wereld verandert
Hoofdstuk 4. Gezonde voeding
Hoofdstuk 5. Daarom word je gelukkig van voeding
Hoofdstuk 6. Voedingsmiddelen die gezond zijn en je gelukkig maken
Hoofdstuk 7. Voedingsmiddelen om met een grote boog omheen te lopen
Hoofdstuk 8. Extra aandacht voor deze voeding (en dranken)
Hoofdstuk 9. Dit heeft je lichaam nodig
Hoofdstuk 10. Complexe voedings-, dierenwelzijns- en milieuvraagstukken
Hoofdstuk 11. Intoleranties en allergieën
Hoofdstuk 12. E-nummers
Hoofdstuk 13. Positieve ontwikkelingen
Geraadpleegd onderzoek

Leuk om je ook hier te ontmoeten!