Heel veel vragen over voeding

Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer als het gaat om voeding. Wat is gezond en wat niet? Wat zijn E-nummers? Hoe zit het met pesticiden? Is biologisch altijd milieuvriendelijk? Waarom kun je als veganist beter geen Nutella eten? En als je geen vleeswaren meer op brood eet, wat dan wel? Wat is eigenlijk de rol van de Nederlandse overheid? Zit er echt gif in appels? Enne, hoe ziet het met suiker, is dat echt zo slecht voor je of valt het best mee? En het vet in roomboter, is dat nou wel of toch niet gezond en wie bepaalt dat eigenlijk? Hoe en waaraan herken je producten met veel suiker, ook als de fabrikant heel stiekem en gemeen schuilnamen voor suiker gebruikt? En dan je darmen, praten die ècht met je hersenen? Hoe dan?

Veel vragen van veel mensen. Ik vond het hoog tijd al deze vragen en meer (!) te beantwoorden. Eerlijk, objectief op basis van wetenschap, studie, ervaring en gezond verstand.

 

Eerlijke en onbevooroordeelde informatie

In Eet jezelf gelukkig! laat ik aan de hand van praktijkvoorbeelden zien wat er zoal aan goede, minder goede en omstreden E-nummers in producten zit. Ik laat je zien welke melk gezonder is; magere, halfvolle of volle en waar je op moet letten bij dit soort vragen. Ik laat je zien waarom je in land x wel medicatie krijgt voor je cholesterol en in land y niet en dat met exact dezelfde cholesterolwaarden. En je kunt aan de hand van mijn voorbeeld voor jezelf bepalen welke yoghurt of kwark voor jou het gezondst is. Ik geef je eerlijke en onbevooroordeelde informatie. Dat kan ik ook, omdat ik er geen enkel (financieel) belang bij heb om welke partij dan ook te bevoordelen. Ik werk 100% onafhankelijk en word op geen enkele manier gesponsord of gesubsidieerd.

Voeding en geluk

De afgelopen jaren is de relatie tussen voeding en geluk steeds vaker en duidelijker aangetoond. Je darmen worden ook wel je tweede brein genoemd. Het leuke is dat je darmen via de zogeheten hersen-darm-as signalen afgeven aan je hersenen. Dat kunnen signalen zijn die ervoor zorgen dat je je depressief, ongelukkig en/of boos voelt. Maar, dat kunnen ook signalen zijn die ervoor zorgen dat je je gelukkig, blij en tevreden voelt. Via onderzoek naar die hersen-darm-as zijn wetenschappers erachter gekomen van welke voeding je gelukkig wordt en van welke juist niet. In Eet jezelf gelukkig! vertel ik je er alles over en natuurlijk geef ik je heel veel informatie welke voedingsmiddelen je wel en welke je beter niet kunt eten.

Kortom; in Eet jezelf gelukkig! vind je alles over voeding wat je altijd al wilde weten!

Dit krijg je

Het e-book Eet jezelf gelukkig! in pdf-formaat.

Inhoudsopgave

Hoofdstuk 1. Voeding en geluk
Hoofdstuk 2. Voeding en gezondheid
Hoofdstuk 3. De wereld verandert
Hoofdstuk 4. Gezonde voeding
Hoofdstuk 5. Daarom word je gelukkig van voeding
Hoofdstuk 6. Voedingsmiddelen die gezond zijn en je gelukkig maken
Hoofdstuk 7. Voedingsmiddelen om met een grote boog omheen te lopen
Hoofdstuk 8. Extra aandacht voor deze voeding (en dranken)
Hoofdstuk 9. Dit heeft je lichaam nodig
Hoofdstuk 10. Complexe voedings-, dierenwelzijns- en milieuvraagstukken
Hoofdstuk 11. Intoleranties en allergieën
Hoofdstuk 12. E-nummers
Hoofdstuk 13. Positieve ontwikkelingen
Geraadpleegd onderzoek 

Productspecificaties

E-book Eet jezelf gelukkig!
Gezonde voeding waar je blij van wordt

Eerste uitgave, september 2019

ISBN/EAN: 978-90-826395-75

Nur: 893

Trefwoorden: Dieet- en voedingsleer

Auteur: Jolanda Toet

Omslagontwerp: Uitgeverij Jolanda Toet

Vormgeving binnenwerk: Uitgeverij Jolanda Toet

Redactie: Uitgeverij Jolanda Toet

© Copyright: Uitgeverij Jolanda Toet

Formaat; PDF

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande toestemming van de uitgever.