Nee, mama, nee!

De autobiografie ‘Nee, mama, nee!’ vertelt het verhaal van mijn jeugd. Een jeugd vol lichamelijk en geestelijk geweld, verwaarlozing, vijandigheid en negativiteit. Ik schreef mijn verhaal niet vanuit haat, wrok, wraak of anderszins negatieve motieven. Ik deed het vanuit liefde. Liefde voor mezelf.  En liefde voor het leven. Mijn doel hierbij is kindermishandeling bespreekbaar maken zodat het stopt. Geen enkel kind verdient het om mishandeld te worden en helaas zijn er ook nu nog, in 2020, heel veel kinderen in Nederland die dagelijks mishandeld worden met alle gevolgen van dien.

 

Doorbreek de cirkel van geweld

Met het doen van mijn verhaal doorbreek ik de cirkel van geweld in mijn familie. Omdat ik de wereld een klein beetje mooier wil maken. Ik wil onderdeel uitmaken van een wereld die geen ruimte biedt aan kindermishandeling. Waarin kindermishandeling bespreekbaar wordt. Waarin slachtoffers, daders, vertrouwenspersonen en hulpverleners hulp kunnen vragen en die ook krijgen met als doel kindermishandeling laten verdwijnen. Het herkennen, erkennen en weten wat je als leek kunt doen zijn hierbij heel belangrijke aspecten.

Wat kan jouw rol zijn?

Door het lezen van Nee, mama, nee! krijg je een beeld van hoe en waar kindermishandeling zich ook in jouw directe omgeving zou kunnen afspelen. Daders van kindermishandeling zijn vaak geen enge mannen, maar charmant en liefdevol overkomende mannen of vrouwen. In mijn geval een vrouw die haar rol van ‘liefhebbende moeder’ jarenlang met glans en glorie vervulde. Omdat een deel van de mensen die zich schuldig maakt aan kindermishandeling dit nooit en te nimmer zal erkennen en toegeven, raad ik iedereen met klem af zelf contact te leggen met een mogelijke mishandelaar. Hiermee kun je een mishandeld kind in grote problemen brengen! Zeker daar waar het, net als in mijn geval, gaat om mishandelaars met een mogeljik narcistische en/of sadistische persoonlijkheidsstoornis. Lees dit boek, herken, erken en raadpleeg de instanties die daarvoor verantwoordelijk zijn. En, heel belangrijk, wees altijd respectvol, lief, vriendelijk en begripvol naar het kind. Voor jou waarschijnlijk heel normaal, voor het kind helemaal niet en daardoor een groot geluk.

Wat doet een mishandeld kind niet?

Jou vertrouwen! Een mishandeld kind vertrouwt volwassenen per definitie niet. Het zal jou niet in vertrouwen nemen en vertellen dat het geslagen, geschopt of mishandeld wordt. Ook niet als je er naar vraagt. Ook niet als het kind zichtbare verwondingen heeft. Een kind is zeer loyaal naar zijn ouders en staat doodsangsten uit bij het idee dat de mishandelaar te weten komt van de mishandelingen. Hou daar alsjeblieft rekening mee in het belang van het kind.

Is Nee,mama, nee! niet een heel eng boek?

Nee, absoluut niet! Ik schreef Nee, mama, nee! in de ‘ik-vorm’. Ik neem je in het boek mee op mijn levensreis naar volwassenheid om je te laten ervaren en meebeleven hoe het is om als kind te worden mishandeld en verwaarloosd. Wat gebeurt er met je als kind? Hoe voelt het om bijna dagelijks in elkaar geslagen te worden? Om niet op je ouders te kunnen rekenen? Waarom spreek je daar met niemand over? Kun je dan nog wel blij en vrolijk zijn als kind? En vooral; hoe verloopt het proces van peuter tot volwassene als je mishandeld wordt en bent? Nee, mama, nee! loopt heel goed en gelukkig af!

Wat vinden andere lezers?

Mensen die Nee, mama, nee! gelezen hebben, vinden het mooi, ontroerend, heftig en begrijpen niet dat er moeders zijn die tot kindermishandeling in staat zijn. Vooral het besef dat vrouwen dit ook doen, raakt hen. Ook begrijpen ze niet dat destijds niemand ingreep. En dat vind ik mooi! Want het besef dat kindermishandeling echt niet door de beugel kan, is precies de reden dat ik Nee, mama, nee! schreef. Dus lees het en neem actie als dat aan de orde is. Je kunt een enorm positieve verandering teweeg brengen in het leven van een kind!

Waarom is de titel Nee, mama,nee!?

Voor mij kon dit boek maar 1 titel krijgen en dat is dus Nee, mama, nee! Dat is de zin die ik altijd uitriep vlak voordat ik mishandeld werd. In een volslagen kansloze poging het geweld niet te laten plaats vinden riep ik ‘Nee, mama, neeeeee!’

Vragen over kindermishandeling of Nee, mama, nee?

Ik beantwoord ze graag! Stel ze gerust en stuur een e-mail naar info@jolandatoetnl.

Productspecificaties

E-book Nee, mama, nee!
Het schokkende, waargebeurde verhaal over kindermishandeling in Nederlan

ISBN/EAN: 978-90-826395-0-6

Nur: 402

Trefwoorden: waargebeurde verhalen

Auteur: Jolanda Toet

Omslagontwerp: Uitgeverij Jolanda Toet    

Vormgeving binnenwerk: Uitgeverij Jolanda Toet

Redactie: Uitgeverij Jolanda Toet

Eerste uitgave, januari 2017

Formaat; PDF

© Copyright Uitgeverij Jolanda Toet

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande toestemming van de uitgever. Stuur een e-mail naar uitgeverij@jolandatoet.nl om contact op te nemen.

 

Leuk om je ook hier te ontmoeten!