Een paar jaar geleden schreef ik de autobiografie ‘Nee, mama, nee!’. Een verhaal over de mishandelingen in mijn jeugd.  Ik deed dat overigens niet vanuit haat, wrok, wraak of anderszins negatieve motieven. Ik deed dat vanuit liefde. Liefde voor mezelf.  En liefde voor het leven. Mijn doel hierbij is kindermishandeling bespreekbaar maken zodat het stopt. Geen enkel kind verdient het om mishandeld te worden.

Door het doen van mijn verhaal doorbreek ik de cirkel van geweld in mijn familie. Omdat ik de wereld een klein beetje mooier wil maken. Ik wil onderdeel uitmaken van een wereld die geen ruimte biedt aan kindermishandeling. Waarin kindermishandeling bespreekbaar wordt. Waarin slachtoffers, daders, vertrouwenspersonen en hulpverleners hulp kunnen vragen en die ook krijgen met als doel kindermishandeling laten verdwijnen. Zeker uit een geciviliseerd land als Nederland.

Ik schreef Nee, mama, nee! in de ‘ik-vorm’. Ik neem je in het boek mee op mijn levensreis naar volwassenheid om je te laten ervaren en meebeleven hoe het is om als kind te worden mishandeld en verwaarloosd. Wat gebeurt er met je als kind? Hoe voelt het om bijna dagelijks in elkaar geslagen te worden? Om niet op je ouders te kunnen rekenen? Waarom spreek je daar met niemand over? Kun je dan nog wel blij en vrolijk zijn als kind? En vooral; hoe verloopt het proces van peuter tot volwassene als je mishandeld wordt en bent?

Mijn eerste doel met Nee, mama, nee! is kindermishandeling bespreekbaar te maken zodat het uit de taboesfeer verdwijnt. Op het moment dat veel meer mensen hierover praten, kunnen andere acties genomen en maatregelen getroffen worden voor verdere terugdringing van kindermishandeling. De eerste stap is inzicht krijgen in het leven van slachtoffers en daders. Voor slechts 10 euro koop je Nee, mama, nee!

Dankjewel namens de 120.000 kinderen in Nederland die regelmatig slachtoffer zijn van kindermishandeling.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!