Jolandatoet.nl

Even voorstellen; Dit is Moos de bus!

Even voorstellen; Dit is Moos de bus!

door | Moosdebus, Reizen

Met grote trots en nog veel meer plezier wil ik je voorstellen aan onze nieuwste, mooiste en allerleukste BFF; Moos de bus!

Dromen worden waar!

Met Moos de bus maken we een droom waar. Moos de bus is nu namelijk nog een bestelbus, maar onze Moos wordt een heuse kampeerbus! Afgelopen zomer kwam Martin met dit briljante idee (hierover binnenkort meer) en inmiddels is onze Moos de bus een feit!

Tadadadada, taart!

Bestelbus wordt kampeerbus

We kochten een bestelbus en laten deze ombouwen tot kampeerbus. We laten dit doen, omdat we hiervan zelf nul technische kennis hebben en de Rijkdienst voor het Wegverkeer en de belastingdienst hieraan bepaalde eisen stellen, waarover in een later blog zeker meer.

Uit je dakkie

We haalden onze bus woensdag op bij onze Opeldealer Janssen Van Kouwen in Huizen en brachten em zaterdag naar de uit-je-dak-ombouwer die een uitschuifdak in Moos maakt. Volgende week gaat Moos naar het bedrijf dat de rest van Moos ombouwt tot echte kampeerbus. Er komt dus een uitschuifbaar dak in Moos, een bed van pak em beet 2 meter lang x 1,30 breed, kastjes, een ieniemienie wc, een keukentje en nog veel meer leuks en handigs. De bouw duurt ongeveer twee maanden, dus nog even geduld voor ik je het eindresultaat kan laten zien.

Op de foto met Steven van Opel Janssen Van Kouwen in Huizen. O ja je weet het hè, ook dit blog en onze Moos zijn niet gesponsord, maar hebben we keurig netjes en helemaal zelf betaald. We zijn hartstikke blij met de goede service van Steven.

Opel Vivaro L2H1

Moos de bus is een Opel Vivaro L2H1, een lage bus van 2 meter hoog. We hebben voor dit type bus gekozen omdat ie lekker op onze eigen parkeerplaats in Amsterdam kan staan en we Moos kunnen gebruiken wanneer we maar willen, zonder em eerst uit een stalling te hoeven halen. Ook wilden we graag een makkelijk en goed rijdbare en wendbare bus, geen megacamper van 15 meter lang dus.

Waarom een kampeerbus?

We houden van reizen, sterker nog, Martin en ik leven om te reizen. De afgelopen jaren maakten we onvoorstelbaar veel mooie, vaak verre vliegreizen. Tijdens die reizen merken we dat het overal op de wereld drukker wordt, dat de prijzen hoger en hoger worden en dat je hotels vaak vooraf moet boeken vanwege de drukte. En wij houden van vrijheid! Vrijheid om ter plekke te bepalen ergens een dag langer te blijven of juist om door te reizen, dat. En dat kan natuurlijk uitermate goed met een kampeerbus. 

Kijk onze Moos de bus eens shinen!

En het milieu?

Wat ook een rol speelt bij deze keuze, is het milieu. We zijn ons ervan bewust dat de vele vliegreizen die we maken behoorlijk impact hebben op het milieu. En ook Moos de bus (diesel) heeft impact op het milieu, maar wel aanzienlijk minder. We wilden aanvankelijk een bus kopen die ouder is dan vijf jaar in verband met kosten, maar onze Moos is een milieuvriendelijker jonkie uit 2017 met achteruitrijcamera, parkeersensoren en meer van wat Martin (als bestuurder) superfijn vindt.

De busdrivert

De naam Moos

Martin kwam afgelopen zomer met het idee voor een kampeerbus en ik was gelijk enthousiast. Na behoorlijk wat uitzoekwerk en voorbereiding (hierover later meer blogartikelen) wisten we het zeker; er zou een kampeerbus komen. En die wilden we een naam geven, maar welke? In die tijd ging het slecht met onze kat Momo en we dachten dat we afscheid van haar moesten nemen. Zo ontstond de naam Moos de bus, afgeleid van Momo dus. Momo is hartstikke opgeknapt en weer helemaal de oude bejaarde diva en we hopen maar dat onze Moos de bus net zo stoer, onverwoestbaar, veerkrachtig en sterk is!

Reisplannen 2020

En daarmee kan ik je vertellen dat we heel veel te vette reisplannen hebben voor 2020! Allemaal met Moos de bus en allemaal in Europa. Volg me ook op Facebook en op Instragram en blijf helemaal op de hoogte van onze reisavonturen. Wordt vervolgd!

Meer blogs over reizen