Jolandatoet.nl

Februari 2021

door | Dankbaarheid, Lifestyle, LOA

Aan het einde van de maand kijk ik graag even terug op wat er die maand allemaal gebeurde.

 

Dankbaarheid voor meer geluk

Ik blik regelmatig even terug op periodes van mijn leven omdat ik me daardoor realiseer hoe mooi mijn leven is. De o-jaaaaa-dat-is-oooook-nog-gebeurd’s borrelen dan massaal op. En dat zorgt voor een intens en oprecht gevoel van dankbaarheid.

En laat dankbaarheid nou zorgen voor meer waardering voor jezelf en je eigen leven, een positievere levenshouding, vergroting van (zelf)liefde en liefde voor het leven, growth mindset die openstaat voor nieuwe ervaringen, mensen en dingen, oftewel meer geluk. Dat is trouwens niet iets wat ik zomaar even verzin, da’s wetenschappelijk bewezen.

Dit gebeurde er allemaal in februari 2021

Er gebeurde heel veel moois om dankbaar voor te zijn deze maand, leuk dat je erbij bent!

Hertjes!

Nooit eerder zag ik zoveel hertjes in de vrije natuur als deze maand, ook en zelfs in mijn tuin. Wooooow! Zit ik een blog te typen, lopen er zomaar twee reeën voorbij, pal langs mijn raam. Als het raam er niet geweest was, had ik de voorste zo kunnen aaien. De ree keek me superlief aan en ik was op slag verliefd. Prachtige ervaring om nooit meer te vergeten! Ik was uiteraard te laat met foto’s maken, dus hieronder eentje waar ik wel snel genoeg was…

Eeuwige studiebol

Deze eeuwige studiebol rondde afgelopen maand twee studies af, o yeah. Counseling bij depressie en rouw en mijn hbo Orthomoleculaire voeding zijn fijn in de pocket. En ook al doe ik hier beroepsmatig niets (meer) mee, ik heb er ongelooflijk veel profijt en nog veel meer plezier van. Studeren, mezelf ontwikkelen en blijven leren (niet alleen door studie) horen bij mij en mijn leven.

Sneeuw en kou!

Deze maand was vooral veel op weergebied. We hadden veel regen, gevolgd door veel sneeuw en zelfs warmte. Maar wat is het hier koud geweest, echt jongens, de ijspegels hingen aan mijn neus. Omdat ik in een enkelwandig houten huisje met enkel glas woon en alleen een houtkachel heb om mijn huisje te verwarmen, hebben we behoorlijk wat hout verstookt om het warm te houden. Gelukt! Ondanks dat het nooit eerder zo koud was sinds we dit huisje in 2012 kochten, was het heerlijk warm en cosy. De wasmachine die normaal in de schuur staat, verplaatsten we naar de gang omdat de aansluiting bevroor in de schuur… Behelpen, want een sta in de weg, maar wel een stuk warmer dan de schuur en o, wat hebben we gelachen dat Martin de wasmachine hier vult met gieters water, omdat we geen wasmachine-aansluiting hebben. Werkt trouwens uitstekend!

Een van de leuke dingen van hier wonen, is dat we heel dichtbij de natuur leven en we daardoor veel meer te maken hebben met de elementen. Nu de temperatuur een heel stuk hoger is, merken wij dat gelijk bij het opstaan; een onvergetelijke ervaring. En ijsbloemen op de ramen was voor ons allebei een jaren zeventig deja-vu-ervaring, echt leuk!

Winterwandelingen

Ik maakte afgelopen maand heerlijke winterwandelingen. En wat is wandelen toch geweldig, ook in de winter. Ik maakte hierover dit fotoblog.

Heel veel energie!

Wat ben ik blij dat ik van mijn zakelijke website weer een blog just for fun heb gemaakt Echt waar! Ik vind het zo waardevol om nu ook weer over diepergaande, zware onderwerpen te kunnen schrijven. Als ondernemer vond ik dat vaak niet gepast, als lifestyleblogger wel.

Artikelen schrijven over wantoestanden bij de overheid, covid-19 e.d. kosten heel veel tijd, maar geven me zoveel energie en voldoening dat ik dat zeker blijf doen. Niet om af te geven op de overheid of wie of wat dan ook, maar om jou zo eerlijk mogelijke informatie te geven over wat er werkelijk speelt binnen de overheid en natuurlijk over mogelijke gevolgen daarvan voor jouw gezondheid, positiviteit en geluk, want ik ben en blijf nu eenmaal geluksexpert. En ja, ik krijg enorm veel energie van mijn blog in de huidige vorm, jij hopelijk ook!

Mooie nieuwe plannen

Ik maakte deze maand mooie nieuwe plannen. Omdat we na vijf jaar met een verfrissende simplify life-blik naar ons leven kijken en besloten weer eens met een flinke vereenvoudigigingsslagbezem door ons leven te gaan,  maakte ik veel wilde toekomstplannen. Voor een wild & free leven, zeg maar. Dalijk meer hierover!

Medio juni gaan we naar huis en voor thuis smeed ik verbouwplannen! Het is een beetje lastig of zelfs onmogelijk een nieuwe badkamer, tegels, wc, vloeren e.d. in real life uit te kiezen, dus ben ik hier vooral online mee bezig. Superleuk, omdat bezig zijn met interieur een grote hobby van me is waarvan ik een enorme energieboost krijg.

Moos de bus!

We gingen voor het eerst dit jaar een nachtje weg met onze Moos de bus! We overnachtten op een camperplaats met stroomvoorziening en konden dus een elektrisch kacheltje (220 V) aanzetten en uitproberen. Werkte perfect!  ’s Nachts zetten we het kacheltje uit en ons dakkie omhoog (tentdoek) en diep weggedoken onder ons dekbed, was het heerlijk warm. Binnenkort maak ik een blog voor je van deze leuke trip.

Sociale contacten

Op sociaal gebied was het een schrale, kille maand. We gingen helemaal nergens op bezoek en ontvingen ook niemand bij ons thuis. Niemand. Geen etentjes, geen gezelligheid, niet lekker samen lachen. En ja, ook ik ben dit echt spuugzat! Hier moet wat mij betreft nu echt een einde aan komen. Vooralsnog heb ik me aan alle overheidsmaatregelen gehouden, maar dat kost me steeds meer moeite. Ik zit af en toe echt in een stevige dip en dat past helemaal niet bij me. Dat zegt vast ook iets over hoe andere mensen zich nu mogelijk voelen… Omdat ik geen zuur, verbitterd mens wil zijn dat overal over klaagt, focus ik op wat ik wel kan doen om de situatie te veranderen en vooral te verbeteren.

Omdat ik echt serieus wil dat dit overheidsbeleid drastisch verandert en de enige kans daarop (in mijn ogen) de aankomende verkiezingen zijn (naast het schrijven van informatieve blogartikelen), besteed ik behoorlijk wat tijd aan het uitvogelen welke keuze ik dit jaar zal maken. Inmiddels ben ik eruit en ja, ik ga dit jaar echt anders stemmen dan de 10 jaren hiervoor! Binnenkort meer over de verkiezingen op dit blog. P.S. Verschillende mensen hebben mij gevraagd op welke partij ik ga stemmen dit jaar en ook dat laat ik je weten, net als de partij waarop ik afgelopen honderd jaar stemde.

Te koop; huisje in het bos!

Aaaaaah, daar is ie dan; mijn levensveranderende nieuwtje waarover ik eerder al schreef. Huisje in het bos komt te koop! Deze beslissing namen we in het kader van simplify life; wild & free leven.

Vanaf ergens volgende maand bieden wij ons geweldige huisje in het bos te koop aan. Omdat wij er na 9 jaar iemand anders blij mee willen maken. Omdat we ervoor kiezen ons te ‘settelen’ en in één huis gaan wonen en we Moos de bus hebben en houden om mee te reizen. Een vast woonhuis + huisje in het bos + Moos de bus vinden we in het kader van het vereenvoudigen van ons leven teveel van het goede, daarom.

Momenteel verblijven we in ons huisje in het bos, omdat het zo leuk en mooi is, om nog een paar maandjes intens te genieten van al het moois hier in Drenthe, om langzaam afscheid te nemen en om ons o zo geliefde huisje klaar te maken voor nieuwe bewoners. Medio juni gaan wij naar huis en maken we graag plaats voor nieuwe bewoners die er hopelijk net zo gelukkig in en mee zijn als wij!

En even wat praktische zaken; ons huisje in het bos komt vanaf medio maart te koop, de opleverdatum is eind juni 2021 en het is niet mogelijk een hypotheek af te sluiten voor een houten huisje als dit. Mocht jij serieus geïnteresseerd zijn in ons huisje in het bos? Stuur dan een e-mail naar leefjejoy@jolandatoet.nl.

Geen recepten meer

Op dit blog plaats ik geen recepten meer; geen oude en ook geen nieuwe. Niet omdat daar niet genoeg animo voor was; integendeel. Mijn recepten trokken dagelijks zo’n 350 bezoekers… Dagelijks ja. Ik vind het geweldig om lekkere glutenvrije recepten te ontwikkelen en dat doe ik dus nog steeds. Ook koken en eten we verrukkelijk, gezond en gevarieerd. In mijn leven is op dat gebied niets veranderd. Wat wel veranderd is, is de shitload aan reacties waarvan ik geen energie kreeg.

Op werkelijk ieder recept dat ik publiceerde kreeg ik opmerkingen en vragen van mensen die iets niet lustten, het te ingewikkeld vonden om wasabi te kopen, kastanjemeel te duur vonden en heel veel gemekker over hoe zielig men zichzelf vond gluten- of lactosevrij te moeten eten. Mijn energie hing echt in mijn schoenen.

Mocht jij nou zelf zo iemand zijn die vaak energiezuigende reacties naar mensen stuurt, typ dan fijn je reactie, denk een keer goed na hoe je het zelf zou vinden zo’n reactie keer 100 te ontvangen en druk lekker op de delete-knop… Realiseer je dat mensen die recepten of andere blogs maken, dat voor hun lol doen en niet voor een shitload aan gejammer en geklaag…

Voor mij was het duidelijk dat als ik dit soort mensen aantrok en aantrek met mijn recepten, ik hier simpelweg mee moest stoppen. Done!

De afgelopen tijd krijg ik nog veel verzoeken om recepten te mailen naar mensen, maar ook daar ben ik nu mee gestopt. Omdat ik er geen zin meer in heb, daarom. 

Lekker naar de mart!

We gingen voor het eerst sinds een jaar of zo, naar de markt. In Groningen. En die is zooooo geweldig leuk! We vonden het allebei heerlijk. Het was gezellig druk, maar zeker niet te. Mensen zonder mondkapje (wij) en mensen met respecteerden elkaars keuze en persoonlijke ruimte. Ik heb genoten van het rondslenteren, het bewonderen van de bloemenkramen, het eten van een patatje mayo, de geur van de notenkraam, me verlekkeren bij het grote aantal kaaskramen en de bio groentekraam. Zo genoten van de hele santenkraam en al die kleine dingen die ooit gewoon waren en nu zo groots en meeslepend zijn en voelen.

Let life be!

Mijn jaarthema van 2021. In februari ging het mij goed af het leven te laten zijn. Althans, meestal. Soms niet en dat is ook okee. Ik vind de angst en psychische terreur die zeer bewust door de overheid gezaaid en verspreid wordt, zo niet kunnen. Weet je wat een goede overheid doet in tijden van crisis? Mensen geruststellen. Zorgen dat er geen paniek uitbreekt, dat er gedegen plannen zijn met maatregelen die aantoonbaar werken. Juist em, alles wat onze overheid al een jaar lang niet doet…

Voor jolandatoet.nl had ik vooraf heel fijn bedacht dat ik twee artikelen per week zou maken en die op vaste dagen zou publiceren. Helemaal in het kader van Let life be! laat ik dat helemaal los… Omdat ik twee artikelen echt te weinig vind ha ha, omdat ik er soms zelfs vier wil publiceren en dat ook doe, hi, hi. Omdat ik nog steeds enorm veel inspiratie heb en dat als zegen zie en niet als beperking, hell no!  Omdat ik zwaardere artikelen wil afwisselen met licht en luchtige. En ik inmiddels ook de publicatiedagen gewijzigd heb. That’s me en vooal That’s life! Gelukkig weten inmiddels steeds meer mensen jolandatoet.nl (weer) te vinden, dus zegt het voort en kom vooral regelmatig gezellig buurten.

Dag februari!

Vol dankbaarheid kijk ik terug op februari 2021. Dag februari, welkom maart! Dankjewel voor het meeleven, tot de volgende keer en Hou je Thai!

 

 

 

Want more? Get more, for free, o yeah!