Feel good in april

Feel good in april

door | Geluk

Een nieuwe kakelverse maand is begonnen. En wat is de natuur nu mooi! Het is lente en ik heb weer veel feel good-tips voor je voor de maand april. Hou van jezelf, hou van je leven!

 

Feel good in april

De maand april staat voor mij voor energie. Met hernieuwde energie nieuwe plannen maken, leuke dingen doen en natuurlijk lekker naar buiten als het kan. Doe zoveel mogelijk leuke, inspirerende dingen, zorg goed voor jezelf en voel je goed. Oftewel maak je leven mooi en geniet ervan. Feel good!

Dingen om deze maand te doen

* Verhoog je weerstand
Ga lekker naar buiten voor een gezonde dosis vitamine d. En verhoog je weerstand door het eten van voedingsmiddelen die gezond zijn voor je, zoals:

* Blauwe bessen.
* Broccoli.
* Citrusfruit.
* Gember.
* Griekse yoghurt.
* Knoflook.
* Kurkuma.
* Rode paprika.
* Spinazie.
* Vette vis.
* Zoete aardappel.

* Werk je financiën bij
Zorg dat je geldzaken op orde zijn en dat je je administratie bijhoudt. Niets is stressvoller dan geen idee hebben waar je financieel staat. Zorg voor inzicht en overzicht. Als je je financiële zaken goed op orde hebt, is het een kwestie van bijhouden. En dat zorgt voor heel veel rust.

* Open het saladeseizoen
 Het saladeseizoen begint weer! Ik heb een heel leuk, nieuw en vooral lekker receppie voor je. Klik hier voor het recept van deze verrukkelijke salade met zwarte rijst, garnalen en mango.

* Dromen
Sta even stil bij je eigen ontwikkeling. Hieronder vind je vijf levensvragen die je inzicht geven in jezelf en je leven. Door deze vragen te beantwoorden, zie je wat de aandachtspunten in je leven zijn. Aandachtspunten zijn situaties, eigenschappen of anders die je verder kunt ontwikkelen. De lente is het seizoen bij uitstek om daarmee te beginnen. 

* Hoe tevreden ben je over je leven?

* Verdeel je leven in aspecten die jij belangrijk vindt; bijvoorbeeld liefdesrelatie, gezin, werk, sociale contacten, vrije tijd en geef ieder aspect een cijfer van 0 tot 10. Hoe tevreden ben je over het resultaat?

* Wat zijn jouw dromen?

* Wat zou je doen met je leven als geld geen rol zou spelen?

* Wat heb je nodig om je dromen waar te maken?

Als je jezelf beter wilt leren kennen, wilt uitvogelen wat je echt wilt, je goed over jezelf en je leven wilt voelen, je authentieke zelf wilt leren zijn en je niets meer wilt aantrekken van de mening van andere mensen, dan zijn de online cursussen Hou van jezelf en Vergroot je zelfvertrouwen echte aanraders voor je.

 * Maak jezelf en je huis lenteklaar
* Besteed tijd en aandacht aan jezelf en je uiterlijk. Je voelt je er beter door, dus waarom niet?
* Ga naar de kapper voor een nieuwe lentecoupe of een kek kleurtje in je haar.
* De nieuwe collectie Havaiana-teenslippers is in de winkels.
* Zorg dat je klaar bent voor rokjesdag; hij komt er echt weer aan!
* Maak je huis lenteklaar; een bos gezellige tulpen of narcissen en je bent klaar. De ultieme lentegeur komt natuurlijk van hyacinten, hemels! 

* Maak reisplannen

Heb je nog geen vakantie- of reisplannen? Maak ze nu, vakantie plannen is zo leuk, geniet van de voorpret. Ga je om welke reden dan ook niet met vakantie, bekijk dan de mogelijkheden die er wel zijn. Dagjes weg, kamperen of barbecueën in eigen tuin, een dagje Amsterdam of Maastricht, lekker op een terrasje zitten. En ook hier; geniet van de voorpret.

* Paasfeest

Zondag 21 en maandag 22 april is het Pasen. Begin nu alvast met de voorbereidingen als je een brunch of etentje organiseert. Bedenk nu vast een paasmenu en geniet van de voorbereidingen. Doe niet alles op het laatste nippertje, zodat je in de stress gaat. Paasstress is echt hartstikke jammer en zonde van je energie en tijd. Mocht je feestdagenstress ervaren? In de online cursus Minder stress in je leven, leer je hoe je feestdagenstress kunt voorkomen.

* Ga naar buiten

Ga zoveel mogelijk naar buiten deze maand! Ga lammetjes kijken, kuikentjes bewonderen, paastakken zoeken, jonge blaadjes fotograferen. Gebruik al je zintuigen, ruik, zie, voel en beleef de natuur. Veel mooier dan nu wordt het niet.

Mooie maand!

Ik wens je een supermooie maand toe, hou van jezelf en hou van je leven!

 

Haal het beste uit jezelf en je leven

15 Tips voor minder stress

Minder stress in je leven zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. En daardoor leuker. Je ervaart meer plezier, energie, positiviteit en geluk. Pas deze gratis tips toe in je leven en begin vandaag nog met het verminderen van de stress in je leven!

Social media

Sharing is caring!