Feel good in maart

Feel good in maart

door | Lifestyle

Een nieuwe kakelverse maand staat voor je klaar! De natuur ontwaakt langzaam, nou ja, door het warme weer sneller dan normaal en komt in de maand maart weer helemaal tot leven. 

Maart roert zijn staart

Ook wij mensen maken ons op voor meer leven in ons leven. Het blijft veel langer licht en ik weet niet hoe het met jou is, maar mij geeft dat energie. Nieuwe energie om weer veel leuke, nieuwe, maar ook bestaande dingen te doen. En ook al roert maart zijn staart; ik maak me op voor een mooie maand met veel feel good-dingen op de agenda.

Feel good in maart

Voel je goed, doe dingen die negatieve stress in je leven verminderen, waardoor en waarbij je je goed voelt over jezelf en je leven. Wees tevreden met wat je hebt, kijk niet naar wat je (nog) niet (bereikt) hebt. Hou rekening met je eventuele beperkingen en doe wat je kunt. Werk jezelf niet over de kop, maar zorg dat je dichtbij jezelf blijft. Wees overal en altijd helemaal jezelf. Kijk en vergelijk jezelf niet met anderen, je weet nooit wat er werkelijk achter iemands voordeur gebeurt… Doe dingen waarvan jij blij wordt en sta jezelf toe om gelukkig te zijn. Gewoon omdat het kan…

Aan de Schoonmaakslag
Of je nu wel of geen grote schoonmaak houdt, de maand maart is bij uitstek geschikt om de boel thuis weer eens lekker op te frissen. Weg met al die stoffige winterhoekjes, heerlijk de ramen opengooien en de frisse lentegeuren laten binnenstromen. Dag muffigheid, welkom frisse bries! Verminder de stress in je leven, een schoon huis zorgt voor een schone geest, dus:

* Ruim op.

* Stof, poets, dweil, boen, sop en fris de boel lekker op. Het is (bijna) lente; tijd voor een schoon en fris begin.

* Zeem je ramen, dan zie je weer hoe mooi het buiten is.

* Zorg dat je administratie en geldzaken op orde zijn. Niets schept meer onrust en niets geeft zoveel stress als financiële problemen, wanorde en gewoon niet weten wat je nog moet betalen en of je het kunt betalen. Zorg voor overzicht en inzicht.

* Haal je beddengoed af en was moltons, dekbedden, kussenovertrekken en ander beddengoed. Niets is lekkerder en ontspannender dan te slapen in een schoon en fris bed.

Maak soep

Maart vind ik de ultieme maand om nog lekker vaak gezonde (lunch)soepen te maken. Ongemerkt eet je heel veel groenten. Voor glutenvrije eters is soep een ideaal lunchgerecht; snel klaar, gezond en vooral lekker.

Geroosterde paprikasoep

Broccoli-kerriesoep

Thaise currysoep met kokosmelk en tofu

Ga naar buiten

Ga deze maand zoveel mogelijk naar buiten. Geniet zoveel mogelijk van de zon en pak ieder straaltje mee om je vitamine d weer een beetje aan te vullen na de winter. Ga lekker wandelen of fietsen. Het tuinseizoen begint weer! Kom weer in beweging en probeer iedere dag buiten te zijn, al is het maar een half uurtje *note to self. Zie, ruik, voel en ervaar hoe de natuur in beweging is; zich opmaakt voor nieuw leven; frisse jonge blaadjes verschijnen. Luister naar de vogels, wat zijn het er veel en wat zingen ze prachtig! Sta stil bij het wonder dat natuur heet. Ervaar en beleef de natuur met al je zintuigen en geniet!

Persoonlijke ontwikkeling

De maand maart is de ultieme maand om even stil te staan bij je eigen ontwikkeling. Hieronder vind je vijf levensvragen die je inzicht geven in jezelf en je leven. Door deze vragen te beantwoorden, zie je wat de aandachtspunten in je leven zijn. Aandachtspunten zijn situaties, eigenschappen of anders die je verder kunt ontwikkelen. De lente is het seizoen bij uitstek om daarmee te beginnen.

* Waar sta je nu in je leven?

* Wat zijn belemmerende of beperkende factoren in je leven?

* Waar wil je over een half jaar en een jaar staan?

* Wat houdt je tegen om helemaal 100% gelukkig te zijn?

* Wat heb je nodig?

Lichaamsbeweging

Kom in beweging! Doe dagelijks oefeningen, ga sporten, wandelen, fietsen, haal je hometrainer uit het stof (en ja, weer een note to self), doe aan yoga. Zorg ervoor dat je zo fit en lenig mogelijk blijft. Een stram lijf dat bijna niet meer kan bukken vindt niemand prettig. Overdrijf niet, neem jezelf en je eventuele beperkingen in acht. Maar… wees ook niet te lief voor jezelf. Jezelf af en toe een flinke schop onder je kont geven, ernstig vermanend toespreken, tot de orde roepen en aanzetten tot actie, is onderdeel van goed voor jezelf zorgen. Heb zelfcompassie, maar zorg ervoor dat je beweegt.

Ik wens je een supermooie maand toe, hou van jezelf en hou van je leven!

Hou van jezelf, hou van je leven!

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!