Feel good in mei

Feel good in mei

door | Geluk, Gezondheid

Feel good in… is een maandelijkse rubriek met leuke dingen om die maand te doen, tips voor je gezondheid, advies over goede, gezonde onbewerkte voeding en veel inspiratie om je goed te voelen. Feel good in mei!

 

Feel good in mei

De maand mei staat voor mij voor nieuw leven en vernieuwing. Persoonlijk heb ik de afgelopen maanden heel veel veranderd in mijn leven en ook op zakelijk gebied ben ik bezig met het doorvoeren van veranderingen die mijn dienstverlening nog completer, beter en mooier maken. Veranderingen waarbij en waarover ik me supergoed voel. Soms vinden we dat het te oppervlakkig en beperkt is om ons goed te willen voelen en dat je goed voelen geen doel op zich zou moeten zijn. Ik ben het daarmee hartstikke oneeens! Want juist de mensen die zich goed voelen en dat ook uitstralen, zijn de mensen die dat goede positieve gevoel overdragen en overbrengen op andere mensen en daarmee de wereld mooier kleuren. Zegt het voort en vooral; feel good!

Dingen om deze maand te doen

* Gezonde voeding; eet onbewerkt
Als je gezond wil eten, begin dan met het eten van zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Dat is niet moeilijk, maar juist hartstikke makkelijk!
* Koop geen en eet geen kant-en-klare-producten als maaltijden, maaltijdsalades, soep e.d. meer.
* Koop geen en eet niets uit pakjes en zakjes. Ook en zelfs nasikruiden maak je vanaf nu gewoon lekker zelf; dit is het perfecte recept.
* Eet meer groenten en wat heerlijk dat er weer volop asperges en rabarber te koop is.
* Eet fruit; het aardbeienseizoen is weer geopend!
* Koop en eet (Griekse) yoghurt, Yomio e.d. zonder vruchten, stukjes en suiker! Voeg zelf rabarber, noten, zaden, fruit en eventueel honing toe.
* Koek, snoep en chips zijn hartstikke lekker, maar voegen niets goeds toe voor je lichaam en je gezondheid. Eet ze met mate of nog beter eet ze niet. Als je ervoor zorgt dat je het niet in huis hebt, kun je het ook niet opeten (zo doe ik dat).

* Ga de tuin in
Tuinieren is niet alleen leuk, maar ook kneitergoed voor je gezondheid, hierover binnenkort meer. Voor nu; ga lekker naar buiten, ruim troep op, maak je tuinmeubels schoon, verwijder groen van je bestrating, haal onkruid en planten die de winter niet hebben overleefd uit je borders en plant nieuwe vaste planten. Na IJsheiligen, 14 mei 2019 is de kans op nachtvorst heel klein en kun je veilig eenjarigen planten. Niet alleen je tuin fleurt ervan op!

* Eet lekkere salades
 Vervang je boterhammenlunch eens door een gezonde en voedzame en vooral superlekkere salade bijvoorbeeld deze met kip, bleekselderij en een verrukkelijke knoflook-citroendressing.

* Verbouw je eigen groenten en fruit
Heb je ruimte voor een (kleine) moestuin? Doen! Het is hartstikke leuk, leerzaam en lekker om je eigen groenten te telen en echt, ik mis mijn moestuin nog altijd. Teel je eigen tomaten, aardappelen en aardbeien. Begin met ‘makkelijke’ groenten als courgette, snijbiet en wortel, zo leuk om te zien hoe alles groeit. Enne, natuurlijk zijn je zelfgekweekte groenten de allerlekkerste van de wereld. Als je zelf groenten en fruit teelt, word je je heel bewust van hoe je dat doet, van wat je eet en ga je vanzelf zonder enige moeite gezonder eten. Gegarandeerd!

* Persoonlijke ontwikkeling en groei
Het voorjaar is de tijd bij uitstek om aan jezelf te werken, zodat je het beste uit jezelf en je leven haalt, zodat je later geen spijt krijgt van al die dingen die je (vaak uit gemakzucht) niet gedaan hebt. Vragen om jezelf deze maand te stellen:
* Waar sta je nu in je leven?
* Wat zijn belemmerende of beperkende factoren in je leven?
* Waar wil je over een half jaar en een jaar staan?
* Wat houdt je tegen om helemaal 100% gelukkig te zijn?
* Wat heb je nodig?
Wil je persoonlijke begeleiding bij het realiseren van je wensen, dromen en concrete doelen? Maak dan een afspraak voor lifecoaching; samen werken we aan jouw doelen en krijg je een persoonlijk op maat gemaakt orthomoleculair voedingsadvies en beweegadvies. Meer informatie vind je hier.

* Ruim je kleding op
Doe kleding weg die kapot is of niet meer past. Ruim op en zorg dat de kledingkasten in je huis georganiseerd en vooral bruikbaar zijn. Met bruikbaar bedoel ik dat er alleen kleding in je kast ligt en hangt die je mooi vindt, die lekker zit en die  je daadwerkelijk draagt. 

* Geniet van de zon

Geniet van de zon die steeds vaker zijn neus laat zien. Ga fietsen, wandelen, eekhoorns spotten of lekker op een terrasje zitten en zorg ervoor dat je niet verbrandt.

Mooie maand!
Ik wens je een supermooie maand toe, hou van jezelf en hou van je leven! 

Meer leuke blogartikelen

15 Tips voor minder stress

Minder stress in je leven zorgt ervoor dat het makkelijker wordt. En daardoor leuker. Je ervaart meer plezier, energie, positiviteit en geluk. Pas deze gratis tips toe in je leven en begin vandaag nog met het verminderen van de stress in je leven!

Sharing is caring!