Feel good in mei

Feel good in mei

door | Geluk, Gezondheid, Leven

Feel good in… is een maandelijkse rubriek met leuke dingen om die maand te doen, tips voor je gezondheid, advies over goede, gezonde onbewerkte voeding en veel inspiratie om je goed te voelen. Feel good in mei!

Feel good in mei

De maand mei staat voor mij voor nieuw leven en vernieuwing. Persoonlijk heb ik de afgelopen maanden heel veel veranderd in mijn leven, zowel zakelijk als privé. Veranderingen waarbij en waarover ik me supergoed voel. Soms vinden we dat het te oppervlakkig en beperkt is om ons goed te willen voelen en dat je goed voelen geen doel op zich zou moeten zijn. Ik ben het daarmee hartstikke oneens! Want juist de mensen die zich goed voelen en dat ook uitstralen, zijn de mensen die dat goede positieve gevoel overdragen en overbrengen op andere mensen en daarmee de wereld mooier kleuren. Een stuk negatief chagrijn doet je hooguit beseffen dat je zo niet wilt worden. Zegt het voort en vooral; feel good!

Dingen om deze maand te doen

* Gezonde voeding; eet onbewerkt
Als je gezond wil eten, begin dan met het eten van zoveel mogelijk onbewerkt voedsel. Dat is niet moeilijk, maar juist hartstikke makkelijk!
* Koop geen en eet geen kant-en-klare-producten als maaltijden, maaltijdsalades, soep e.d. meer.
* Koop geen en eet niets uit pakjes en zakjes. Ook en zelfs nasikruiden maak je vanaf nu gewoon lekker zelf; dit is het perfecte recept.
* Eet meer groenten en wat heerlijk dat er weer volop asperges en rabarber te koop is.
* Eet fruit; het aardbeienseizoen is weer geopend!
* Koop en eet (Griekse) yoghurt, Yomio e.d. zonder vruchten, stukjes en suiker! Voeg zelf rabarber, noten, zaden, fruit en eventueel honing toe.
* Koek, snoep en chips zijn hartstikke lekker, maar voegen niets goeds toe voor je lichaam en je gezondheid. Eet ze met mate of nog beter eet ze niet. Als je ervoor zorgt dat je het niet in huis hebt, kun je het ook niet opeten (zo doe ik dat).

* Ga de tuin in
Tuinieren is niet alleen leuk, maar ook kneitergoed voor je gezondheid, hierover binnenkort meer. Voor nu; ga lekker naar buiten, ruim troep op, maak je tuinmeubels schoon, verwijder groen van je bestrating, haal onkruid en planten die de winter niet hebben overleefd uit je borders en plant nieuwe vaste planten. Na IJsheiligen, 14 mei 2019 is de kans op nachtvorst heel klein en kun je veilig eenjarigen planten. Niet alleen je tuin fleurt ervan op!

* Eet lekkere salades
 Vervang je boterhammenlunch eens door een gezonde en voedzame en vooral superlekkere salade bijvoorbeeld deze met kip, bleekselderij en een verrukkelijke knoflook-citroendressing.

* Verbouw je eigen groenten en fruit
Heb je ruimte voor een (kleine) moestuin? Doen! Het is hartstikke leuk, leerzaam en lekker om je eigen groenten te telen en echt, ik mis mijn moestuin nog altijd. Teel je eigen tomaten, aardappelen en aardbeien. Begin met ‘makkelijke’ groenten als courgette, snijbiet en wortel, zo leuk om te zien hoe alles groeit. Enne, natuurlijk zijn je zelfgekweekte groenten de allerlekkerste van de wereld. Als je zelf groenten en fruit teelt, word je je heel bewust van hoe je dat doet, van wat je eet en ga je vanzelf zonder enige moeite gezonder eten. Gegarandeerd!

* Persoonlijke ontwikkeling en groei
Het voorjaar is de tijd bij uitstek om aan jezelf te werken, zodat je het beste uit jezelf en je leven haalt, zodat je later geen spijt krijgt van al die dingen die je (vaak uit gemakzucht) niet gedaan hebt. Vragen om jezelf deze maand te stellen:
* Waar sta je nu in je leven?
* Wat zijn belemmerende of beperkende factoren in je leven?
* Waar wil je over een half jaar en een jaar staan?
* Wat houdt je tegen om helemaal 100% gelukkig te zijn?
* Wat heb je nodig?
* Wie wil je zijn?


* Ruim je kleding op
Doe kleding weg die kapot is of niet meer past. Ruim op en zorg dat de kledingkasten in je huis georganiseerd en vooral bruikbaar zijn. Met bruikbaar bedoel ik dat er alleen kleding in je kast ligt en hangt die je mooi vindt, die lekker zit en die  je daadwerkelijk draagt. 

* Geniet van de zon

Geniet van de zon die steeds vaker zijn neus laat zien. Ga fietsen, wandelen, eekhoorns spotten of lekker op een terrasje zitten en zorg ervoor dat je niet verbrandt.

Mooie maand!
Ik wens je een supermooie maand toe, hou van jezelf en hou van je leven! 

Meer leuke blogartikelen

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!