Jolanda Toet

Food, Lifestyle & Travel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Food; blogartikelen over voeding

 

Voeding uitgelicht; Rabarber

Voeding uitgelicht; Rabarber

Rabarber is een groente die in het voorjaar verkrijgbaar is. Belangrijk bij rabarber is om de bladeren van de stengels te verwijderen en weg te gooien. Ze zijn namelijk giftig.   Weetjes over rabarber Rabarber wordt meestal verkocht zonder bladeren, maar als ze...

Gezonder eten? Maak een weekmenu

Gezonder eten? Maak een weekmenu

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik dat doe; gezonder eten. Mijn streven is om 80% gezond te eten. En ook ik vind dat best lastig. Omdat er zoveel keuze is en ook ik geneigd ben te kiezen voor makkelijk en lekker en eerlijk is eerlijk, dat is vaak minder gezond. En...

Voeding uitgelicht; Zuurkool

Voeding uitgelicht; Zuurkool

Zuurkool en andere gefermenteerde voeding is knettertjesgezond. Ik zocht voor je uit of dat echt zo is, wat goede zuurkool is en hoe je optimaal gebruik maakt van de gezondheidsvoordelen van zuurkool. Zuurkool mee op reis Zuurkool en andere gefermenteerde voeding is...

Betaalbaar glutenvrij eten

Betaalbaar glutenvrij eten

Al ruim zeven jaar eet ik glutenvrij. Wat een verschil met toen ik nog gluten at, oei oei oei… Nu hoor ik vaak mensen over de kosten van glutenvrije voedingsmiddelen. En eerlijk gezegd vind ik dat nogal meevallen. Ik leg je uit waarom ik dat vind en hoe je zo...

Anders eten

Anders eten

Mijn ultieme levensdoel is om 105 jaar oud te worden. Om dat doel te realiseren, wil ik graag gezond, maar ook lekker eten. De afgelopen jaren schuurt en wrikt het eten van vlees met mijn gedachten en vooral idealen over dierenwelzijn en milieu. Hoog tijd om te...

Leuk om je ook hier te ontmoeten!