Leven vanuit liefde

Blog voor meer geluk & vrijheid

Funnelangst

door | nov 23, 2022 | Laugh Letter

Om je een beeld te geven van mijn Laugh Letter, deel ik er hier af en toe een met je. Meld je aan en ontvang Laugh Letter op vrijdagmorgen in je mailbox.

Funnelangst

Lieve jij,

En neeee, dit is geen typefoutje, ik heb of liever gezegd had geen tunnelangst. Maar funnelangst. Ik weet niet of je het kent, maar het is vreselijk. Vree-se-luuk, echt!

Als ik er nog aan denk, krijg ik weer klotsende oksels, word ik onrustig en wil ik eigenlijk maar 1 ding; aan de jenever en neem een ding van me aan; daar heb ik nog nooit een glaasje van gedronken. Zo erg is funnelangst.

Die funnelangst ontstond in de tijd van mijn vorige online business. En nu kun je je afvragen of het zinvol is om in het verleden te blijven hangen. En ik weet natuurlijk zelf ook wel dat dat niet zo is, maar omdat ie zo erg was en ook jou raakt, ja hoor, let maar op!, wil ik het toch graag met je delen…

Ten tijde van (ai ouderwets!) mijn vorige online business (lekker hip, dat compenseert! verdiepte ik me, nee nee nee, verdieping is niet het juiste woord, ik bedoel bestudeerde ik, oeps, nee, dat is em ook niet, ik bestudeerde helemaal niets… Nog een keer dan; ten tijde van mijn vorige online business rommelde ik wat aan (dat is beter!) met online marketing (helemaal goed).

Ondanks dat ik best een marketingmeisje was (ik heb zelfs Marketing NIMA-A in de pocket, whoop whoop), wist ik nul komma nul van online marketing. En dat bleek al snel iets volledig anders dan hardcore marketing.

Ik kwam erachter dat ik salespages moest hebben en een heuse funnel. Oooo, als ik er nog aan denk! Een sales funnel is een soort verkooptrechter waarmee je potentiële klanten verkopen door hun strot duwt. Daar kwam het voor mij op neer. Dus op dag 1 stuur je e-mail A, op dag 2 stuur je er vier, op dag 3 stuur je B enzovoorts. En ik?

Blokkeerde volledig, stond continu te knipperen op de ‘leave me alone-stand’, ik ja, en ik ging in een error die z’n weerga niet kent. Een error, bizar!

En o, o, o, wat was ik opgelucht toen er aan dat tijdperk (ouderwets, I know) een einde kwam en ik niet langer hoefde te funnelen. Toen ik besloot opnieuw online te gaan ondernemen, dacht ik als eerste terug aan mijn funnelangst. En nu gaat het jou ook raken; als ik nu zou gaan schrijven en mailen volgens een funnel, zou ik jou dus de komende week bestoken met minimaal 7 e-mails waarom je toch vooral iets van mij bij mij moet kopen en waarom dat zo vreselijk goedkoop is. Of zo.

Ga ik gelijk weer in een error; want ik ben helemaal niet goedkoop! Wat denkt die funnel wel niet?

Omdat ik mij de afgelopen jaren best wel enigszins verdiept heb in angst, nam ik afscheid van mijn funnelangst. Ik stopte em simpelweg in de afvalcontainer, reed em naar de kant van de weg, zwaaide lief naar de vuilnisman en weg was ie, mijn funnelangst. Nooit meer terugkomen! En ook niet belluh.

En ik nam een stoer, moedig en dapper besluit; dit keer ga ik ondernemen zonder funnels en andere fratsen. Gewoon lekker zoals ik zelf ben; niet te betalen, maar wel lekker pittig!

Dankjewel voor het lezen, tot de volgende keer!

Be the light & spread love

Jolanda