Garnalen in romige Toscaanse knoflooksaus

Garnalen in romige Toscaanse knoflooksaus

door | Recepten

O, o, o, dit is ook weer een toppertje hoor! Zacht romige knoflooksaus met kaas en garnalen, spinazie erbij voor het groen  en smullen maar weer. Wij hebben echt veel te weinig dagen voor al dat lekkere eten!

Kaas niet vegetarisch

Niet alle kaassoorten zijn vegetarisch, klinkt gek hè? Dat komt doordat er dierlijk stremsel uit de maag van kalveren gebruikt wordt tijdens het productieproces. En dierlijk stremsel is… dierlijk. Wil je vegetarische kaas eten? Lees dan op de verpakking of er vegetarisch stremsel gebruikt is. Staat dit niet op de verpakking? Dan is de kans heel, heel groot dat je kaas dierlijk stremsel bevat. Ook biologische kaas kan dierlijk stremsel bevatten.

Wat eet je erbij?

Bij dit superlekkere recept eet je gebakken of gekookte krieltjes of spaghetti, dat is een echte aanrader!

 

Ingrediënten voor 2 personen

Garnalen, diepvries, rauw, gepeld, 200 gram.

Roomboter, 50 gram.

Ui, 1, schoongemaakt en gesnipperd.

Knoflook, 3 flinke tenen.

Bladspinazie, 2 handen vol.

Kookroom, 150 ml.

Tomaten, semi-zongedroogde 100 gram.

Parmezaanse kaas, fijngeraspt, 100 gram.

Italiaanse kruiden, gedroogd, 1 eetlepel.

Bladpeterselie, verse, handvol.

Citroensap, klein beetje.

Zo maak je het

1. Smelt de boter in een pan en bak de knoflook aan op middelmatig vuur.

2. Voeg de garnalen toe en bak deze bijna gaar. Haal ze uit de pan en hou ze apart.

3. Bak de gesnipperde ui in het bakvet. 

4. Voeg de goed uitgelekte en in stukjes gesneden semi-zongedroogde tomaat toe en bak even mee.

5. Voeg de room toe en roer goed door.

6. Doe 2 flinke handen spinazie toe en laat slinken.

7. Voeg de fijngeraspte Parmezaanse kaas toe en roer deze goed door.

8. Doe de bijna gare garnalen bij de saus en voeg kookroom toe als de saus te dik is.

9. Haal de pan van het vuur en roer de Italiaanse kruiden en de peterselie door de saua.

10. Voeg een scheutje citroensap toe en serveer met spaghetti of aardappeltjes.

Buon Appetito!

Lekker eten!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!