Jolandatoet.nl

Gebakken gnocchi met Parmezaanse kaas

door | Recepten

Ik heb hier weer een pareltje! En nog een supersnel en simpel pareltje ook. Heb je weinig tijd en wil je een maaltijd zonder vlees of vis? Hier is jouw recept!

Gnocchi

Vind je gekookte gnocchi niet zo lekker? Probeer dan deze gebakken gnocchi. Door het bakken krijgt de gnocchi een volledig andere smaakstructuur die steviger is en niet ‘papperig’ zoals bij gekookte gnocchi.

Vegetarisch?

In dit gerecht gebruik je Parmezaanse kaas en dat is niet vegetarisch. Dat komt doordat bij de productie dierlijk stremsel wordt gebruikt. Ook feta bevat dierlijk stremsel. Een van mijn persoonlijke favorieten, biologische kaas van Bastiaansen, te koop bij natuurvoedingswinkels, bevat geen dierlijk stremsel, net als paneer, een Indiase kaas die je heel leuk, zelf kunt maken van biologische melk.

Eet bladpeterselie!

Want bladpeterselie is knotsknettergezond! Peterselie ondersteunt het immuunsysmteem, helpt bij maagklachten, werkt vochtafdrijvend en helpt tegen winderigheid.

Ingrediënten voor 2 personen

Gnocchi, 400 gram glutenvrije.

Knoflook, 3 flinke tenen uit de pers.

Parmezaanse kaas, 100 gram fijngeraspt.

Grasboter of roomboter, 100 gram.

Bladpeterselie, bosje, gesneden.

Bereiding

1. Smelt de boter op een gemiddeld vuur en voeg de knoflook toe. Zodra de knoflook begint te kleuren haal je em uit de pan. Leg apart en bewaar, je gebruikt de knoflook later.

2. Voeg de gnocchi toe aan de knoflookboter en laat langzaam garen en goudbruin kleuren. Roer af en toe voorzichtig om.

3. Doe de knoflook bij de gnocchi in de pan en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.

4. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie door de gnocchi,.

Serveer direct en bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas naar smaak.

Eet smakelijk!

Hi, ik ben Jolanda Toet!

Op dit blog schrijf ik over het en mijn leven vanuit mijn levensmotto ‘Leef je joy!’.

Met mijn artikelen wil ik jou inspireren je allermooiste leven te leven en je niet te laten intimideren, kleineren, chanteren of monddood maken, maar van iedere dag een feestje te maken. Leef je joy, juist nu!

Maak er iets moois van vandaag!

Wil je iets met me delen? Stuur een e-mail naar: leefjejoy@jolandatoet.nl.

Meer (w)eten?