Gebakken gnocchi met Parmezaanse kaas

Gebakken gnocchi met Parmezaanse kaas

door | Food, Glutenvrij, Recepten, Snel

Ik heb hier weer een pareltje! En nog een supersnel en simpel pareltje ook. Heb je weinig tijd en geen trek in vlees of vis? Hier is jouw recept!

Gnocchi

Vind je gekookte gnocchi niet zo lekker? Probeer dan deze gebakken gnocchi. Door het bakken krijgt de gnocchi een volledig andere smaakstructuur die steviger is en niet ‘papperig’ zoals bij gekookte gnocchi.

Vegetarisch?

In dit gerecht gebruik je Parmezaanse kaas en dat is niet vegetarisch. Dat komt doordat bij de productie dierlijk stremsel wordt gebruikt. Ook feta bevat dierlijk stremsel. Een van mijn persoonlijke favorieten, biologische kaas van Bastiaansen, te koop bij natuurvoedingswinkels, bevat geen dierlijk stremsel, net als paneer, een Indiase kaas die je heel leuk, zelf kunt maken van biologische melk.

Eet bladpeterselie!

Want bladpeterselie is knotsknettergezond! Peterselie ondersteunt het immuunsysmteem, helpt bij maagklachten, werkt vochtafdrijvend en helpt tegen winderigheid.

 

 

Ingredi├źnten voor 2 personen

Gnocchi, 400 gram glutenvrije.

Knoflook, 3 flinke tenen uit de pers.

Parmezaanse kaas, 100 gram fijngeraspt.

Grasboter of roomboter, 100 gram.

Bladpeterselie, bosje, gesneden.

Zo maak je het

1. Smelt de boter op een gemiddeld vuur en voeg de knoflook toe. Zodra de knoflook begint te kleuren haal je em uit de pan. Leg apart en bewaar, je gebruikt de knoflook later.

2. Voeg de gnocchi toe aan de knoflookboter en laat langzaam garen en goudbruin kleuren. Roer af en toe voorzichtig om.

3. Doe de knoflook bij de gnocchi in de pan en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door.

4. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie door de gnocchi,.

Serveer direct en bestrooi aan tafel met Parmezaanse kaas naar smaak.

Eet smakelijk!

Meer verrukkelijke recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!