Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

door | Recept

Vandaag heb ik een supermakkelijk, lekker en gezond recept voor je. Lekker bij pasta, mediterrane gerechten en als mezze. 

Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

Dit supermakkelijke, snelle, gezonde en lekkere groentegerechtje past goed bij pasta, mediterrane gerechten, bij de barbecue en als mezze. Hier in huize Toet staat dit simpele gerecht zeer regelmatig op tafel, vooral als (extra) groente bij pasta en vis. Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Variatietip; vervang de Parmezaanse kaas door feta of pecorino. Eet je plantaardig? Laat de kaas dan weg en bestrooi de courgette royaal met peper.

Je hebt nodig

* Courgette.

* Parmezaanse kaas, geraspt.

* Bakolijfolie.

Zo maak je de gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

* Was de courgette goed en snijd in plakken. In de lengte of breedte maakt niet uit, doe wat jij gezellig vindt.

* Verhit een scheut bakolijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette goudbruin en gaar. Of gril de courgette in een grilpan, dit doen wij zelf altijd.

* Bestrooi de gegrilde courgette met geraspte Parmezaanse kaas.

* Laat de kaas gratineren onder een hete gril of in de oven.

En klaar is keesie alweer, eet smakelijk!

Eet jezelf gelukkig!

Sharing is caring!