Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

door | Recepten

Vandaag heb ik een supermakkelijk, lekker en gezond recept voor je. Lekker bij pasta, mediterrane gerechten en als mezze. 

Gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

Dit supermakkelijke, snelle, gezonde en lekkere groentegerechtje past goed bij pasta, mediterrane gerechten, bij de barbecue en als mezze. Hier in huize Toet staat dit simpele gerecht zeer regelmatig op tafel, vooral als (extra) groente bij pasta en vis. Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Variatietip; vervang de Parmezaanse kaas door feta of pecorino. Eet je plantaardig? Laat de kaas dan weg en bestrooi de courgette royaal met peper.

Je hebt nodig

* Courgette.

* Parmezaanse kaas, geraspt.

* Bakolijfolie.

Zo maak je de gegrilde courgette met Parmezaanse kaas

* Was de courgette goed en snijd in plakken. In de lengte of breedte maakt niet uit, doe wat jij gezellig vindt.

* Verhit een scheut bakolijfolie in een koekenpan en bak hierin de courgette goudbruin en gaar. Of gril de courgette in een grilpan, dit doen wij zelf altijd.

* Bestrooi de gegrilde courgette met geraspte Parmezaanse kaas.

* Laat de kaas gratineren onder een hete gril of in de oven.

En klaar is keesie alweer, eet smakelijk!

Eet jezelf gelukkig!

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!