Gegrilde groene asperges met pecorino

Gegrilde groene asperges met pecorino

door | Recepten

Dit is hier al jaren een topper! En een wel heel makkeljke manier om extra groente te eten, want o, wat is dit lekker! 

Lekker veelzijdig

Deze gegrilde groene asperges met pecorino zijn lekker veelzijdig; lekker bij lunch of diner, of als lunch of in salades, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Grillen maar!

Ook fijn; je kunt deze asperges klaarmaken in een hete gril, in een grilpan, als je die niet hebt in een koekenpan en ook heerlijk klaar te maken op de barbecue! Dit recept is supermakkelijk en de hoeveelheid ingrediënten pas je zelf aan aan het aantal eters, dat luistert helemaal niet nauw in dit receppie.

 

Ingrediënten

Groene asperges, gewassen en onderste stukje eraf gesneden.

Bakolijfolie.

Pecorino of Parmezaanse Kaas. 

Zo maak je het

1. Verhit bakolijfolie in een grilpan of koekenpan als je geen grilpan hebt.

2. Leg de asperges in de hete olie.

3. Gril de asperges tot ze gaar en lekker bruin zijn, keer ze tijdens het gaarproces af en toe voorzichtig om. Afhankelijk van de soort en dikte van je asperges duurt het ongeveer 30 minuten voor ze gaar zijn.

4. Snijd schilfers van je pecorino, lekker makkelijk met een dunschiller of keukenmesje als je geen dunschiller hebt (zoals ik op de foto’s).

5. Haal de asperges uit de pan en leg ze op een schaal of bord.

6. Bestrooi met de pecorino.

Serveer en geniet.

Eet smakelijk!

 

 

Meer verrukkelijke recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!