Gezonde champignonroomsoep

Gezonde champignonroomsoep

door | Recepten

Een gezonde champignonroomsoep maken is makkelijk, snel klaar en heel lekker. Deze soep is vegan en puur als champignonsoep kan zijn, met alleen maar gezonde ingrediënten. Eet smakelijk!

 

Rare kleur?

En ja, deze vegan soep heeft een, in onze ogen, rare kleur… Dat komt omdat wij gewend zijn aan de witte kleur die champignonsoep vaak heeft door het gebruik van wit meel (bloem) en/of room. Deze soep heeft de kleur van champignons; greige. De kleur hangt dus zeker ook af van het soort champignons dat je gebruikt. Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten.

Je hebt nodig voor een liter soep

* Champignons, bijvoorbeeld mergelchampignons. Witte zijn ook prima.

* Ui, eentje, schoongemaakt, gepeld en gesnipperd.

* Knoflook, twee teentjes fijn gesneden.

* Bouillon, 1 liter groentebouillon.

* Kokosmelk, ik gebruik het liefst deze

* Bakolijfolie.

* Versgemalen zwarte peper uit de molen. 

Zo maak je de champignonroomsoep

* Verhit bakolijfolie in een koekenpan.

* Bak hierin de ui met de knoflook goudbruin.

* Hou champignons apart voor de garnering.

* Schep de gesneden champignons bij het ui/knoflookmengsel en laat ongeveer 4 minuten bakken.

* Verhit in een andere pan nog wat bakolijfolie.

* Bak hierin de gesneden champignons die je wilt gebruiken voor de garnering. Ik gebruik hiervoor een apart pannetje omdat ik dat makkelijker vind, die extra pan heeft verder geen functie.

* Schenk de groentebouillon bij het ui/knoflook/champignonmengesel, roer goed door en breng aan de kook.

* Laat 20 minuten zachtjes doorkoken.

* Pureer de soep met een staafmixer.

* Zet je pan soep terug op het vuur, voeg naar smaak kokosmelk toe, roer en warm goed door en garneer met de achtergehouden gebakken champignons. En klaar is je supergezonde en vegan champignonsoep!

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!