Glutenvrije tosti met chorizo en kaas

Glutenvrije tosti met chorizo en kaas

door | Bijgerechten, Glutenvrij, Recepten, Snel

Voor de broodnodige afwisseling heb ik vandaag als ontbijt, lunch of brunch een heerlijke tosti voor je bedacht. Eet smakelijk!

Variatie

Sinds ik glutenvrij eet, nu een jaar of 8, lunch ik vaak met salades of (zelfgemaakte) soep. Voor de broodnodige variatie eet ik af en toe brood. Glutenvrij brood welteverstaan. Daaraan kleven voor mij twee nadelen; het is niet lekker en het is niet gezond. Daarom eet ik niet al te vaak brood, meestal in het weekend als brunch en maak ik het lekker met beleg. Vandaag heb een superlekkere tosti voor je bedacht met chorizo en kaas.

Eet jij wel gluten?

Maak deze tosti dan met het allerlekkerste brood (met gluten) dat je kunt vinden.

Boter

Zoals je in het recept ziet, gebruik ik geen boter op brood. Heb ik nooit gedaan, om de simpele reden dat ik het niet lekker vind. Eet jij wel graag boter op brood? Gebruik bij voorkeur bio grasboter of roomboter en geniet ervan. 

Ingrediënten voor 1 tosti

Brood, glutenvrij, 2 sneetjes, ik gebruikte Schär.

Chorizo, in plakjes gesneden, ik gebruikte een lekker pittige.

Kaas, een flinke plak jonge of jong belegen.

Rucola, voor bij je tosti.

Roomboter, eventueel.

 

Zo maak je het

1. Beleg de boterhammen met plakjes chorizo en kaas.

2. Grill in een hete grill (240 graden) goudbruin en tot de kaas gesmolten is.

3. Heb je geen gril? Verhit dan een klontje roomboter in een koekenpan en bak goudbruin tot de kaas gesmolten is.

4. Leg op een gezellig bordje en garneer met rucola die je natuurlijk ook gewoon lekker opeet (gezond!). 

Eet smakelijk!

Meer ontbijtrecepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!