Glutenvrije vegan loempiaatjes

Glutenvrije vegan loempiaatjes

door | Recepten

Wat een leukerds zijn dit! En wat een lekkere leukerds! En nog goed voor mens, dier en milieu ook, want vegan, glutenvrij en lactosevrij. Bovendien zet je deze loempiaatjes supersnel op tafel, zijn ze gezond en heel belangrijk; ze zijn knetterlekker!

 Rijspapiervellen

Deze vegan loempias’s maak je met loempiavellen gemaakt van rijst, ook wel rijstpapiervellen genoemd. Je koopt ze bij de Toko, maar veel supermarkten hebben ze ook. Rijstpapiervellen zijn glutenvrij. Je past de hoeveelheid ingrediënten aan aan het aantal loempiaatjes dat je wilt maken. Twee loempiavellen = 1 loempiaatje.

Ingrediënten 

Rode kool.

Rucola.

Paprika, oranje.

Komkommer.

Paprika, rood.

Citroensap, piepklein beetje.

Rijstpapier, 2 vellen is 1 loempia.

Om te dippen; chilisaus, (glutenvrije) sojasaus,  supersnelle vegan knoflooksaus of knoflookmayo.

Zo maak je het

1. Schaaf de gewassen rode kool fijn en doe in een schaal of kom.

2. Voeg wat gewassen rucola en een piepklein beetje citroensap toe.

3. Was en snijd gele paprikareepjes en voeg toe.

4. Voeg in reepjes gesneden komkommer toe.

5. Snijd gewassen rode paprika in reepjes en voeg ook toe.

6. Week een rijstpapiervel (eentje!) in warm water tot deze zacht is. Dat is lastig! Natte rijstpapiervellen scheuren snel en echt, het went. Leg je natte, geweekte loempiavel op een plat bord en veeg de kreukels eruit voor zover dat gaat.

7. Week een tweede loempiavel en leg bovenop de eerste. Door twee rijstpapiervellen te gebruiken wordt je loempia steviger en makkelijker oprolbaar.

8. Leg wat salade aan de onderkant van je rijstloempia, vouw de beide uiteinden naar binnen en rol voorzicht op tot een mooi en strak rolletje. Op de foto hieronder zijn de loempiavellen lastig te zien, omdat ze doorschijnend zijn. Met pijlen heb ik geprobeerd weer te geven waar je het rijspapier het best kunt zien.

9. Snijd voorzichtig in tweeën. Mooi he?

10 Serveer met chilisaus, sojasaus, supersnelle vegan knoflooksaus, honing-mosterddressing of knoflookmayo.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!