Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

door | Geluk, Gezondheid, Lifestyle

Goed voor jezelf zorgen, het klinkt zo logisch. Zo eenvoudig ook. Toch valt het in de praktijk helemaal niet mee om echt goed voor jezelf te zorgen. Iedere keer neem je het je weer voor. Morgen, morgen begin ik ècht. En altijd komt er weer een morgen… Hoe je vanaf nu wel goed voor jezelf gaat zorgen, lees je hier.

Goed voor jezelf zorgen is helemaal niet zo makkelijk

Goed voor jezelf zorgen, het klinkt zo logisch. Zo eenvoudig ook. Toch valt het in de praktijk helemaal niet mee om echt goed voor jezelf te zorgen. Iedere keer neem je het je weer voor. Morgen ga ik ècht goed voor mezelf zorgen. Vanaf maandag ga ik echt op tijd naar bed. Na het weekend ga ik echt gezond eten, hardlopen, meer rust nemen, vaker zelf koken, de natuur in, naar de dokter, groene sapjes drinken en vul zelf maar verder in. En toch doen we het niet. Conclusie: goed voor jezelf zorgen is helemaal niet zo makkelijk en het gaat zeker niet vanzelf. Je moet er dingen voor doen en je moet er dingen voor laten.

De voordelen van goed voor jezelf zorgen

Om dit keer wel ècht goed voor jezelf te kunnen gaan zorgen, wil ik eerst de voordelen van goed voor jezelf zorgen met je bespreken.

Goed voor jezelf zorgen zorgt ervoor dat je

>> Je gelukkig voelt.

>> Beter voor anderen kunt zorgen.

>> Je minder en minder snel gestrest voelt.

>> Beter kunt omgaan met problemen en tegenslag.

>> Beter opgewassen bent tegen de  rompslomp van alledag.

>> Vrolijker en blijer bent.

>> Minder snel geïrriteerd bent.

>> Je uitgeruster voelt.

>> Fitter, vitaler en energieker bent.

>> Je meer ontspannen voelt.

>> Je gezonder voelt.

>> Uithoudingsvermogen toeneemt.

>> Zelfvertrouwen vergroot.

>> Veel meer plezier hebt in het leven.

Kortom; je voelt je beter en vrolijker als je goed voor jezelf zorgt. Bovendien kun je daardoor (nog) beter voor anderen zorgen, ben je beter bestand tegen de hectiek en toestanden van alledag en het is bovendien hartstikke leuk!

Valkuil

De belangrijkste reden dat we niet (altijd) goed (genoeg) voor onszelf zorgen, is dat we mens zijn. Mens… Mensen zijn nu eenmaal geen vooraf ingeprogrammeerde machines die volgens schema om 12.30 uur bloemkoolsoep eten. Of iedere dag quinoa omdat dat zo gezond is. Welnee! We willen af en toe poffertjes! En jawel, ook nog met roomboter en poedersuiker. Of brownies, warme chocolademelk met slagroom, toastjes met brie en zalmsalade en mijn persoonlijke favoriet patat met mayo. Enne, vandaag regent het, dus ga ik echt niet buiten hardlopen of fietsen. Het is trouwens veel te laat om naar de sportschool te gaan. En ik ben echt te moe om het weekend ook nog te gaan wandelen.  Om deze en nog veel meer soortgelijke redenen lukt het ons niet om altijd goed voor onszelf te zorgen. Hoog tijd om perfectie voor eens en voor altijd in de vuilnisbak te kiepen. Leve de imperfectie en leve het leven! Tjsa, hoor eens, goed voor jezelf zorgen moet wel leuk blijven.

Daarom lukt het je nu wel

Wat een opluchting hè? Je hoeft niet perfect te zijn en je hoeft niet 100% gezond te leven. Juist niet! Goed voor jezelf zorgen betekent vooral ook dat je plezier maakt, je een leuk leven hebt en je leeft vanuit je hart en je authentieke zelf bent. En daarom lukt het je nu wel om goed voor jezelf te gaan zorgen!

Goed zorgen voor jezelf? Zo doe je dat!

En begin vandaag nog! Download hieronder je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat. 

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus inspiratie in je mailbox.

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!