Goulashsoep zonder vlees

Goulashsoep zonder vlees

door | Gezond, Glutenvrij, Recepten, Snel, Vegan

Pas dacht ik er opeens aan; goulashsoep zoals ik die in mijn jeugd at, aaaah! Uit blik, met harde brokken rundvlees en van die leuke pastaschelpjes. Voor mij als kind een ware traktatie. En dus maakte ik goulashsoep anno 2020; zonder vlees, glutenvrij, lactosevrij en plantaardig. Maar met pasta. Eet smakelijk!

Geen foodfotograaf

Zoals je op deze foto’s overduidelijk kunt zien, ben ik geen foodfotograaf… Hoe lelijk is die rand soep op het bord die ontstaan is doordat ik met het bord ben gaan rondlopen en je zou het niet zeggen, maar ik heb echt niet gehuppeld dit keer…

Ik heb serieus overwogen dit recept niet te plaatsen met deze foto’s, maar de soep eerst opnieuw te maken voor betere, mooiere foto’s. Maar ja, het verandert helemaal niets aan het recept en dat is superlekker! In het kader van echte foto’s van een echt mens en een echt leven, heb ik besloten dit recept toch te plaatsen met deze foto’s. Al doende leert men! 

Glutenvrije pastaschelpjes

Het liefst wilde ik glutenvrije schelpjespasta. Die ben ik tegengekomen op internet, maar helaas heb ik ze in de winkel niet kunnen vinden. Dus koos ik voor kikkererwtenpasta bestaand uit 100% kikkererwten. Kikkererwten en besam (kikkererwtenmeel) zijn glutenvrij en hartstikke plantaardig. Je kunt de pasta vervangen door rijst of peulvruchten.

Meer weten over voeding?

In mijn e-book Eet jezelf gelukkig! vind je heel veel informatie over gezonde en minder gezonde voeding,
E-nummers, pesticiden, antwoord op de vragen waarom veganisten geen Nutella zouden moeten eten en wat beter is; kwark of yoghurt, de gezondheidsvoordelen van kruiden en nog veel meer. Meer info vind je hier.

Ingrediënten voor een liter soep

Uien, 2.

Knoflook, 2 flinke tenen.

Rode paprika’s, 2.

Groene paprika, 1.

Winterpeen, 2 flinke.

Witte kool, een stukje. Je kunt de witte kool vervangen door een extra winterpeen.

Tomaten, blik 400 gram, ik gebruikte Pomodorini Datterini van het merk Mutti.

Kikkererwtenpasta, naar smaak.

Gerookt paprikapoeder, 1,5 theelepel.

Paprikapoeder, 1 theelepel.

Oregeano, 1 theelepel.

Komijnzaad, 1 theelepel

Kurkuma, 1 theelepel.

Lauierbladeren, 2.

Groentebouillonblokjes, 2.

Bakolijfolie. 

Zo maak je het

1. Verhit bakolijfolie in een soeppan.

2. Voeg schoongemaakte en gensipperde ui toe en fruit.

3. Was de witte kool en schaaf fijn.

4. Snijd de gesneden peen in plakjes.

5. Doe de kool en de wortel bij de ui.

6. Doe het gerookte paprikapoeder, het paprikapoeder, de kurkuma, de oregano en de karwei bij het groentemengsel en roer goed door. Voorkom dat de gedroogde kruiden aanbranden. Voeg indien nodig nog wat bakolie toe.

4. Was de paprika’s en snijd in stukjes.

5. Voeg toe aan het groentemengsel en bak even mee.

6. Snijd de schoongemaakte knoflooktenen in heel fijne stukjes en voeg toe.

7. Doe de tomaten uit blik met het vocht voorzichtig in de pan en roer door.

8. Voeg 2 blikjes water toe (gebruik hiervoor het blikje van de tomaten).

9. Voeg de bouillonblokjes en de laurierbladeren toe.

10. Breng de soep aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

11. Voeg de kikkererwtenpasta aan de soep toe en laat koken tot de pasta gaar is. Op mijn verpakking kikkererwtenpasta staat dat deze in 4 minuten koken gaar is. Dit bleek in de praktijk 9 minuten te zijn. Kwestie van proeven.

12. Vis de laurierbladeren uit de soep en schep in diepe borden of soepkommen.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!