Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep

door | Glutenvrij, Recepten, Snel, Vegan

Deze champignonsoep is superslank, gezond en hartstikke lekker. Als je deze week 1 nieuw recept probeert, maak dan deze multifunctionele vegan soep!

Multifunctionele soep

Deze soep maak ik al jaren met grote regelmaat. Hij is multifunctioneel want lekker als lunch, als tussendoortje en als avondmaaltijd met bijvoorbeeld een tosti, ei-wrap of wrap. O ja, vergeet em ook niet als zaterdagmiddag-, verjaardags- en/of voor-veel mensen-soep. Ook is ie heel betaalbaar, glutenvrij, lactosevrij en vegan. Had ik al verteld dat ie ideaal is als voorgerecht? Bovendien is ie veel lekkerder en puurder dan kant-en-klare champignonsoep, omdat je er niets in doet wat je er niet in wilt hebben. Kortom; deze heldere champignonsoep kan altijd en overal!

 

Ingredi├źnten voor 1 liter soep

Uien, twee, schoongemaakte en fijngesnipperde.

Knoflook, twee tenen uit de knoflookpers.

Champignons, 250 gram, schoongemaakt en in plakjes gesneden.

Groentebouillon, 1 liter.

Bakolijfolie.

Zo maak je het

1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui glazig.

2. Voegt de knoflook toe en laat kort meebakken.

3. Doe de plakjes champignons erbij en bak mee.

4. Voeg de groentebouillon toe en roer goed door.

5. Breng de soep aan de kook en laat ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken.

Schep in een bord of kom en serveer.

Eet smakelijk!

Meer lekkere vegan recepten

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit gerecht lekker? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit recept wilt delen!

Sharing is caring!