Jolandatoet.nl

Hell yeah, ik ben gestopt!

door | Liefde & Geluk, Spiritualiteit

Vorig jaar stopte ik met mijn zakelijke activiteiten op jolandatoet.nl. Na ruim vier jaar ploeteren was de rek eruit en was ik er opeens klaar mee en niet gehinderd door verplichtingen naar derden, stopte ik ermee. Dat was dat. Althans dat dacht ik…

 

Stoppen met ploeteren

Na ruim vier jaar ploeteren was de rek eruit en was ik er helemaal klaar mee en dus stopte ik met duwen, trekken en pushen. Wat een opluchting!

Stoppen met moeten

Het beviel me meer dan uitstekend dat gestopt zijn. Tijd voor mezelf om lekker naar buiten te gaan en mezelf niet meer te dwingen achter of eigenlijk voor mijn laptop te gaan zitten als ik in mijn hart iets anders wilde doen, bleek een verademing. Want oooo, al die keren dat ik liever naar buiten wilde om te wandelen, tuinieren of een terrasje te pakken in snikhete zomers, wonderlijke winters, prille lentes en kleurrijke herfsten en ik mezelf dwong binnen te blijven om te schrijven, zijn niet op één hand te tellen. En ook niet op twee…

Stoppen met aanstaan

Niet meer 24/7 hoeven aanstaan, niet meer verplicht foto’s hoeven maken, niet meer continu denken aan social media en het plaatsen van berichten en ook weer eens echt vrij zijn op vrije dagen zonder blogs te hoeven schrijven, redigeren en plaatsen zorgde ervoor dat ik direct besefte dat ik de enige juiste beslissing had genomen. Echt vrij zijn in het weekend bleek een ongekende luxe.

Rust en stilte

Ik genoot van de tijd die zomaar verstreek. Ik miste mijn activiteiten en blog niet. Echt helemaal niet. Maar toen werd het na een hectische, overvolle en drukke periode in mijn leven, rustig. En ontstond er echte rust en stilte in mijn leven. En in mijzelf.

Uitslapen

Ik ging lekker wandelen, naar buiten, in de tuin werken, lezen en vooral uitslapen. Ik sliep wekenlang tot een uurtje of 09.30. Halluf tien, Ik! Ik wist niet eens dat ik dat kon. Ik sprak mezelf niet als voorheen vermanend toe, maar juist bemoedigend. Onder het mom van ‘ik zal het wel nodig hebben’ sliep ik lekker uit en deed ik alles in een normaal tempo in plaats van gehaast.

Inzicht

In deze periode van rust en stilte, ontstond het besef dat ik altijd bezig geweest was met anderen. Blogs en recepten maken voor anderen, anderen laten weten hoe zij hun joy en mooist mogelijke leven kunnen leven. Hartstikke mooi en nobel, maar daarbij vergat ik mezelf regelmatig.

Vrijheid

En precies dat inzicht, zorgt voor rust en een immens gevoel van vrijheid. Want heej, ik ben niet alleen gestopt met mijn zakelijke activiteiten op jolandatoet.nl, maar vooral ook met mijn aandacht richten op anderen. Ergens begin december schreef ik nog voor mezelf, volledig pretentie- en ambitieloos; Hell yeah, ik ben gestopt!

Maar…

Toch begon het heel langzaam weer te kriebelen. En terwijl ik 100% zeker weten had besloten geen nieuw blog te beginnen en dat ook uitdroeg naar anderen, besloot mijn hart anders.

Leven vanuit je hart

En dat hart vertelde mijn hoofd dat een blog schrijven toch wel weer heel leuk zou zijn. Niet als onderdeel van een bedrijf, maar als hobby. En over dat idee werd ik steeds enthousiaster, ook omdat ik altijd naar mijn hart en intuïtie luister. Mijn hart vertelt me altijd welke weg ik moet gaan en mijn hoofd beschermt me tegen al te roekeloze beslissingen. Maar mijn hart bepaalt.

Focus op wat je wel wilt

Ik overdacht alles goed, besloot eerst de tijd die ik daarvoor nodig had te nemen om te bedenken welke kant ik op wil (twee blogs per week) en wat ik absoluut niet meer ga doen (recepten, Facebook). Het pushen en duwen tegen en voortdurend trekken aan van alles en nog wat had me teveel energie gekost de afgelopen jaren, dus ik wilde en wil vooral eenvoud.

Gestopt!

Focus op wat ik wel wil is voor mij veel belangrijker dan aandacht geven aan wat ik niet wil. Dus richtte ik me op wat en hoe ik het wel wil. Daarbij richt ik me vooral op mezelf en op mijn leven en in veel mindere mate op dat van andere (onbekende) mensen. En dat is dan ook mijn allerbelangrijkste levensles uit 2020. Uit de grond van mijn hart kan ik zeggen dat ik dolblij ben dat ik gestopt ben met het focussen op anderen want echt; Hell yeah, ik ben gestopt!