Jolandatoet.nl

Here we go go, Moos de bus!

Here we go go, Moos de bus!

door | Moosdebus, Reizen

Moos de bus is nog lang niet klaar en toch maakten we onze allereerste trip met Moos. Ben je er klaar voor? Let’s goie, let’s goie; Here we go go!

Dolgelukkig met Moos

Ik had het niet verwacht en we hadden het absoluut niet gepland, maar onze eerste rit met Moos de bus is een feit. Toen we Moos de bus hadden opgehaald bij de dealer, dacht ik dat we Moos twee dagen later weg zouden brengen naar het bedrijf dat Moos ombouwt tot kampeerbus. En dat deden we ook, maar tussendoor moesten en zouden we eerst een ritje maken met Moos. Omdat het zo onvoorstelbaar leuk is! O ja, die benen zijn niet van Moos, maar van Martin…

Here we go go!

En daar gingen we dan, onze eerste rit met Moos. Al een jaar of honderd roep ik als we een dagje, weekend of lekker lang weg gaan ‘Let’s goie (spreek uit gowie, lang aanhouden indien gewenst ;-)), let’s goieeeee, here we go goooooooo! En dat blijf ik ook doen in en met Moos. We bleven trouwens niet overnachten, daarvoor is Moos nog niet helemaal geschikt… Gek idee hè, dat hier straks een ‘heel huisje’ inzit? Ik blijf het wonderlijk vinden.

Kop van Noord-Holland

We reden naar de kop van Noord-Holland, voor ons onbekend terrein, ondanks dat we al vier jaar in Amsterdam wonen en dus relatief dichtbij. Da’s een psychologisch dingetje, dat je denkt dat je ergens verder vanaf woont dan in werkelijkheid het geval is, puur gebaseerd op het feit dat je jaren geleden wel veel verder weg woonde (Dordrecht).

Kasteel Radboud in Medemblik

We reden naar Kasteel Radboud in Medemblik. Wat een leuke verrassing! Het kasteel is superleuk en gratis te bezoeken met je museumkaart. Hele lieve, vriendelijke mensen runnen hier de boel. O ja, het is een ècht kasteel!

Mooi hè?

Natuurlijk gingen we naar binnen.

Kijk em gaan, mijn eigen koene ridder!

Deze is ook leuk!

Een digitaal systeem met interessante info over het kasteel.

Via smalle trappen en doorgangetjes kun je een kijkje nemen in een groot deel van het kasteel.

Schitterende omgeving

Kasteel Radboud heeft een schitterende ligging; pal naast het IJsselmeer! Echt een supermooie omgeving om lekker te wandelen.

 

 

   

Het IJsselmeer.

Tot de volgende keer Medemblik!

We vonden het geweldig leuk om hier te zijn en komen zeker terug. En kijk Moos de bus toch eens shinen voor het kasteel, wat een juweeltje hè?

Naar Callantsoog aan de kust

We gingen door en reden via de Noord Hollandse polder naar de kust, waar we lunchten in Callantsoog; een leuk plaatsje waar het in de winter heel rustig is. Ze houden ook van geluk in Callantsoog en dat is natuurlijk helemaal mijn ding ♥

En ze houden van Moos in Callantsoog, hi, hi! Dit is een bord van een winkel. Een beetje stom ben ik vergeten een foto van de winkel te maken, sorry Moos de winkel! Maar het bord gaat voor altijd mee… Toeval dat we Moos tegenkomen op onze allereerste trip met Moos de bus? Welnee, toeval bestaat niet! Ik ben echt overtuigd dat dit soort dingen voorbestemd is. Moos meets Moos, het is te toevalig om toeval te kunnen zijn, toch?

We maakten een selfie met Moos de bus met uitzicht op de duinen, maar oei, oei, wat een woei!

Het mooie strand van Camperduin

We reden via Schoorl en Bergen door naar het prachtige strand van Camperduin.

Zo mooi is Nederland!

Woelige baren.

Moos de bus is momenteel niet thuis, maar bij het bedrijf dat hem ombouwt tot kampeerbus. Helaas duurt dat langer dan we dachten. Moos is naar verwachting half april klaar en dan kunnen we echt op pad met Moos! Dan ben je weer helemaal op de hoogte.

 

Woelige haren

Niet alleen woelige baren, maar ook woelige haren! We waaiden compleet uit ons jasje… Dankjewel Moos de bus voor deze topdag!