Herfst; Volg je eigen natuur

Herfst; Volg je eigen natuur

door | Geluk, Gezondheid, Lifestyle

In de natuur is het overduidelijk herfst; de dagen worden donkerder, kouder en stiller. De bomen kleuren en laten hun bladeren vallen. Niet alleen de natuur trekt zich langzaam terug; voor ons mensen is dit een uitstekende tijd voor bezinning en contemplatie.

Herfst; Volg je natuur

In de natuur is het overduidelijk herfst; de bomen kleuren en laten hun bladeren vallen. Het wordt donkerder, kouder en stiller. Het planten- en dierenleven trekt zich langzaam terug. Ook wij mensen trekken ons steeds meer terug door letterlijk en figuur ‘naar binnen’ te gaan. nu de dagen korter en donkerder worden.

Volg de natuur

Het natuurlijke proces dat je nu kunt volgen is het volgende:

Zaaien >> Oogsten >> Reflecteren>> Bezinnen  >> Bewustworden>> Oude zaken loslaten en nieuwe keuzes maken

Wat heb je dit jaar gezaaid?

De herfst is het seizoen bij uitstek om te bekijken wat je dit jaar gezaaid hebt; oftewel waarop heb jij het afgelopen jaar je aandacht en energie gericht? Misschien ben je net als ik begonnen met een eigen bedrijf of een studie. Misschien heb je hard gewerkt aan je persoonlijke groei. Ben je begonnen met afvallen of hardlopen. Sta eens stil bij de dingen die je dit jaar gezaaid hebt.

Hoe is je oogst?

De herfst is ook een mooie tijd om te kijken naar je oogst. Wat zijn de resultaten van jouw zaai-inspanningen? Zijn jouw resultaten je meegevallen? Zijn er dingen die minder goed gegaan zijn dan je had verwacht? Hoe komt dit? Ben je tevreden over je oogst? Als je zelf wel eens groente teelt of hebt geteeld, weet je dat dingen soms niet lukken. Ondanks al je inzet, goede wil en liefde lukt niet alles. Zo is het ook in je leven. Reken het jezelf niet te zwaar aan als niet alles wat je zaaide een succes geworden is. Wees mild voor jezelf. Bovendien; alles heeft een reden, vaak zie je achteraf pas waarom het goed geweest is dat iets ‘niet gelukt’ is en ben je er juist blij mee.

Wat laat je los?

In de herfst laat je los wat je niet langer nodig hebt of wat je tegenhoudt verder te groeien in je leven. En je laat los wat je nooit nodig gehad hebt en waarvan je je nu bewust wordt. Zoals de boom zijn bladeren loslaat, laten wij los wat ons en ons leven niet langer dient.

Herfst; tijd voor bezinning

Beslis niet alleen wat je loslaat, maar ook welke nieuwe dingen je in je leven wilt toelaten. Wat wil je leren? Hoe wil je als mens groeien? Op welk vlak wil je je verder ontwikkelen? Wat wil je achter je laten? Hoe ga je dit doen? Word je bewust van wat je wilt, zodat je daadwerkelijk stappen kunt zetten in de richting die jij op wilt.

Neem gas terug, neem vaker rust, mijmer over je leven en geniet van de schoonheid van de herfst!Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus inspiratie in je mailbox.

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!