Leven vanuit liefde

 Blog voor meer geluk & vrijheid

Het allerbelangrijkst is…

door | sep 25, 2022 | Liefde, Spiritualiteit

Het allerbelangrijkst is…

Vandaag vertel ik je wat het allerbelangrijkst is in het leven.

Het allerbelangrijkst in het leven

Je denkt waarschijnlijk, misschien en hopelijk dat liefde het allerbelangrijkst is in het leven. En dat klopt! Liefde is het allerbelangrijkst in het leven. Maar wat is er nu het allerbelangrijkst bij liefde en leven vanuit liefde?

Voel je em aankomen?

Het allerbelangrijkst bij eigenlijk alles wat je wel of juist niet doet, bij het leven volgens de principes van bestaande universele wetten en ook de Wet van Aantrekking, bij leven vanuit liefde en je hart en zelfs bij het kopen van een huis om maar even iets concreets te noemen, is… voelen. Voelen!

Hart versus hoofd

Overal en nergens lees, zie en hoor je dat je toch vooral positief moet denken, omdat positiviteit meer positiviteit aantrekt. En ook dit klopt als een bus. Hierbij is het superbelangrijk om:

– Te focussen op wat je wel wilt en niet op wat je niet wilt.

– Je wens, vraag of behoefte kenbaar te maken aan het universum; vraag wat je wilt en doe dit zo concreet mogelijk.

– Te visualiseren; je in te beelden wat je wilt.

Inspired action te nemen; als je op reis wilt, zul je eerst je spullen moeten inpakken en je auto moeten voltanken of een vliegticket moeten boeken.

– Los te laten; laat vooral hoe en wanneer je iets krijgt over aan het universum.

Maar en nou komt het en volgens mij is dit de grote reden waarom de Wet van Aantrekking vaak niet lijkt te werken (want hij werkt echt) ondanks alle goede intenties. De grote missing link is; je moet het voelen! Denken alleen is echt niet genoeg, sterker nog, manifesteren doe je vanuit je hart (gevoel) en niet vanuit je hoofd!

Voelen

Voelen is een absolute must bij leven vanuit liefde, manifesteren en wat je ook maar doet om een gelukkig leven te leven. Zonder voelen gaat het je niet lukken! ‘Eitje’ denk je nu misschien, maar helaas, bij voelen gaat het nogal eens mis… En dat heeft zeker te maken met onze rationele maatschappij die grotendeels op mannelijke energie gericht is. Hierover binnenkort meer.

Is voelen dan belangrijker dan denken?

Nee, zeker niet! Je gedachten leiden namelijk tot gevoelens die leiden tot gedrag dat leidt tot resultaat, zowel positief als negatief.

Gedachten >>> gevoel >>> gedrag >>> resultaat.

Alles is energie

En dan zijn we er nóg niet, want ook hier ontbreekt iets cruciaals, namelijk energie! Alles is energie. Alles is energie, van de stoel waarop je zit tot jijzelf, ik ben energie, de olifanten in Botswana zijn energie, het aardappelschilmesje van tante Kitty (tante Kitty is trouwens zelf ook energie) en de wc-rolhouder die ligt te wachten tot ie eindelijk wordt opgehangen zijn ook energie. En hoezee voor de rationelen onder ons die graag ‘wetenschappelijk bewijs’ willen; de alles is energie-theorie is wetenschap en vastgesteld door natuurkundigen, jodelahiehieeee!

Jouw energie in het kwantumveld

Alles en iedereen heeft een elektromagnetisch veld. Jij en ik dus ook. Kort door de bocht; we wisselen continu energie uit in het kwantumveld waarin alle energie van alles en iedereen samenkomt. We doen dit onbewust; dit gebeurt gewoon, ongeacht of je je hiermee bezighoudt of niet en ongeacht of je dit wilt of niet. De Wet van Aantrekking werkt dus feilloos met en op energie. Niets meer en niets minder. Enne, manifesteren doe je dus ook overal en altijd, bewust en onbewust…

Alles wat je aandacht geeft groeit

Alles wat je denkt, voelt en doet heeft een bepaalde energiefrequentie die samenkomt in het grote kwantumveld. Soortgelijke energieën trekken elkaar aan; positieve energie trekt meer positieve energie aan en negatieve energie trekt meer negatieve energie aan. Daarom moet je dus ook focussen op wat je wel wilt, omdat je alleen dan aantrekt wat je wilt. Als je focust op wat je niet wilt, krijg je meer van wat je niet wilt… Alles wat je aandacht geeft groeit en dit geldt zowel voor positiviteit als negativiteit.

Resultaat

En dus zouden we kunnen concluderen en stellen dat de energie die je vormt door gedachten, gevoel en gedrag zorgt voor een bepaald resultaat (positief of negatief).

Gedachten (energie)  >>> gevoel (energie) >>> gedrag (energie) >>> resultaat (energie).

Als je geen goed gevoel hebt bij je gedachten, hoe positief ook, kun je nooit een positief resultaat krijgen.

Concreet:

– Je hebt geleerd dat je positief over jezelf moet denken en dus denk je ‘ik ben fantastisch’, maar je voelt het niet. Je voelt je minder dan andere mensen en dat je niets kunt en zult bereiken in het leven. De energie die je onbewust uitzendt is negatief doordat je gevoelens negatief zijn.

– Je wilt meer geld en zet een positieve intentie. Je voelt tot in het diepst van je vezels dat je meer geld wilt, maar gelooft niet dat dit voor jou is weggelegd. Je voelt het niet en dus gaat dit em ook niet worden…

– Je wilt een leuke baan en voelt dit ook. Je blijft op de bank zitten wachten tot iemand jou een leuke baan aanbiedt en er gebeurt… helemaal niets. Hier denk en voel je positief, maar je gedrag, helemaal niets doen, is negatief. Op deze manier gebeurt er natuurlijk niets.

Het allerbelangrijkst is…

Om een positief resultaat te behalen moeten dus zowel je gedachten, gevoelens en gedrag positief zijn. Het allerbelangrijkst hierbij is… voelen.

Om je bewust te worden van wat je voelt, kun je je iedere morgen afvragen hoe je je op dit moment voelt en hoe je je vandaag zou willen voelen. Hierdoor kun je je gedachten (bij)sturen naar het gevoel dat je wilt hebben, waardoor je ook je gedrag kunt en zult beïnvloeden.

O ja, bovenstaande betekent niet dat je je altijd goed en gelukkig moet voelen, hell no, gelukkig niet! Hierover later nog veel meer.

Heb jij het gevoel dat je meer zou willen voelen en minder in je hoofd zou willen zitten? Dan heb ik iets heel leuks voor je; de Live life & feel VIP-dag,  waarin ik jou op een fun fun fun-manier leer om meer te voelen. Wil je je dag op een positieve manier beginnen? Meld je dan aan voor de Laugh Letter.

Live life en begin vandaag nog met voelen!