Het geheim van gelukkige mensen

Het geheim van gelukkige mensen

door | Lifestyle

Vandaag ga ik het geheim van gelukkige mensen met je delen. Want ja, gelukkige mensen hebben een geheim. Een geheim, waarvan ik vind dat het hoog tijd wordt dat het niet langer geheim is. Hoe meer mensen gelukkig zijn, hoe meer mensen hun geluk kunnen, zullen en willen delen met als gevolg nog meer gelukkige mensen.

Geluk is oppervlakkig, hol en inhoudsloos

Er zijn mensen die vinden dat geluk oppervlakkig, hol en inhoudsloos is en dat is helemaal okee. Ik deel die mening overigens niet… Want hoe oppervlakkig, hol en inhoudsloos is het dat je de wereld een stukje mooier, vrolijker en positiever wilt kleuren? Dat is wat gelukkige mensen namelijk doen, de wereld om zich heen een beetje mooier maken. Als jij goed in je vel zit, blijheid uitstraalt en werk doet wat helemaal bij je past, ben je zeer waarschijnlijk een veel prettiger, leuker en vrolijker mens, ook voor je omgeving dan wanneer je je beroerd voelt, een negatieve levenshouding hebt en jezelf met grote tegenzin naar je werk sleept om daar onaardig te zijn tegen iedereen die op je pad komt.

Happy view

Natuurlijk is het leven niet zo zwart-wit, maar eerlijk is eerlijk, je ziet, hoort, leest of ervaart zelden dat negatievelingen de wereld mooier maken. Dat is echt voorbehouden aan de happy view. Enne, jij kiest helemaal zelf tot welke groep jij behoort. Terwijl ik dit blog schrijf, herinner ik me opeens dat ik ook nog eens een blog zou schrijven over happy view en weet je, ik zet em op mijn lijst, maar dit terzijde.

Het geheim

Het geheim van gelukkige mensen is dat ze zich richten op geluk. Ze zien meer positieve dingen dan negatieve. Ze ervaren hun leven als mooier, omdat ze de mooie kanten en dingen benadrukken. Het is niet zo dat gelukkige mensen geen vervelende dingen meemaken. Ook is het niet zo dat gelukkige mensen nooit iets ellendigs overkomt. En ook voor gelukkige mensen is niet iedere dag moeiteloos een feest, welnee. Gelukkige mensen zijn gelukkig omdat ze gelukkig willen zijn! Ze kiezen ervoor vooral de mooie dingen te zien en minder aandacht te besteden aan de minder mooie.

Wat je aandacht geeft

Het gevolg van aandacht geven aan geluk, positiviteit, energie en de mooie dingen in het leven, zorgt ervoor dat je steeds meer geluk, positiviteit, energie en mooie dingen tegenkomt. Je ontmoet leukere, aardigere, lievere en positievere mensen. Je gaat je eigen geluksgevoel delen met anderen, waardoor hun geluksgevoel groter wordt en ook zij hun geluk verder gaan verspreiden. En zo wordt de wereld steeds een beetje mooier, vrolijker en kleurrijker. Ondanks de ellende en tegenslag die er ook volop is in de wereld.

Wat als je niet gelukkig bent?

Je bent zelf en alleen zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. Als je tegen dingen aanloopt in het leven die je minder gelukkig of ongelukkig maken, moet je daar zelf mee aan de slag. Het is trouwens heel normaal dat je tegen dingen aanloopt in het leven. Gek is als je dat nooit hebt (en nooit gehad hebt). Het is volkomen normaal, omdat het leven nu eenmaal een dynamisch leerproces is. Je verandert en blijft je hele leven lang veranderen, ontwikkelen en groeien als mens. Tegen dingen aanlopen, fouten maken en falen hoort daarbij en is helemaal okee.

De lange, moeizame, verre en vooral dure zoektocht naar geluk

En waar vind je dat geluk dan? Vaak wordt gesuggereerd dat het een enorm moeilijke, zware, dure, lange en verre zoektocht is voor je geluk vindt. Afzien hoor, voordat je eindelijk gelukkig mag zijn… Hierover kan ik kort en krachtig zijn, het is bullshit.  Stop met zoeken! Je hebt het geluk al gevonden. Geluk vind je namelijk in jezelf. En verder nergens. Jij hebt alles in je om gelukkig te zijn. Jij hebt alles in huis voor het leiden van een gelukkig leven, al dan niet met (een beetje) hulp van anderen.

Tip! Kies voor geluk

Begin vandaag met kiezen voor geluk. Kies er heel bewust voor om gelukkig te zijn. Richt je aandacht op leuke, mooie, gelukkige, fijne, grappige en positieve dingen en gebeurtenissen. Zie vooral het mooie. Accepteer het minder mooie als zijnde dat het zo is en laat los. Kies ervoor om gelukkig te zijn en zegt het voort. Laten we ons geluk delen en samen de wereld een beetje mooier, vrolijker en positiever kleuren! 

Leuk om te zien

Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat

Download hier je gratis e-book Goed zorgen voor jezelf, zo doe je dat en ontvang als bonus wekelijks inspiratie in je mailbox.

Hoi! Ik ben Jolanda Toet, leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog. Op dit blog deel ik altijd lekkere, nooit saaie, vaak gezonde en soms minder gezonde recepten met je. Het leven is te kort om niet lekker te eten! Mijn recepten zijn glutenvrij, maar ook zeer geschikt en lekker voor mensen die wel gluten eten. Naast recepten vind je hier blogartikelen over voeding (food), lifestyle en reizen (travel). Ik wens je heel veel lees- en kijkplezier! Heb je vragen? Stuur een
e-mail naar info@jolandatoet.nl.

Leuk om je ook hier te ontmoeten!

Vond je dit blog leuk, grappig, interessant of mooi? Heb je vragen? Laat het me weten op
Facebook en Instagram
en/of pin op Pinterest.
Superlief als je dit blog wilt delen!

Sharing is caring!